Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Jeg har fått min fantastiske Tiny Terror, og begynte med èn gang å finne ut hvordan gjøre den kontrollerte vrengen som er i den mer skitten.

Jeg vil også ha en 3bånds EQ i den, da det mangler på TT'en... Jeg baserer pedalen på en jeg har laget tidligere som jeg ikke likte, og resultatet foreløbig er forbausende bra. Jeg vil ikke kalle det en nydelig vreng, men den er rå og skikkelig skitten. Rett og slett heslig skitten på de lavere bandene. Skrus gain ned litt på ampen høres den nesten muff-isk ut..

Lydklipp og bilder kommer etterhvert. Denne er ment som bruk til TT, jeg har ikke prøvd den på andre amper. Ikke umulig at den vil funke på andre, men det forutsetter et det er en del gain på ampen. Når TT'en er helt clean virker den som en booster. Hittil har jeg bare brukt den til prøving og ikke med band, så hvordan lyden blir i bandsammenheng er uvisst per i dag.

Skal prøve den på flere amper i løpet av uka/neste uke (har helvettesuke på jobb (56timer)).

Virker kanskje unødvendig å starte en tråd før jeg har noen lydklipp...men men

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nei det har jeg ikke tenkt på... Det har jeg egentlig ikke lyst til da det vil redusere en evt salgspris, og kunne skape støy som ikke vil kunne fjernes. God idè da! Jeg likte også den überportable ampen du skal lage. Ypperlig å ha på hytta osv. Kanskje jeg skulle prøve meg på noe lignende selv?

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nei det har jeg ikke tenkt på... Det har jeg egentlig ikke lyst til da det vil redusere en evt salgspris, og kunne skape støy som ikke vil kunne fjernes. God idè da! Jeg likte også den überportable ampen du skal lage. Ypperlig å ha på hytta osv. Kanskje jeg skulle prøve meg på noe lignende selv?

Du legger jo ikke til støy hvis du modder i følgende rekkerfølge?:

Kabel --> input jack på forsterker --> signalbryter (true bypass topola bryter) --> effektboks --> preamp etc

Hvis du da bruker en topola bryter som kobler hele skiten fullstendig ut vil du vel ikke ha noe problem? Tiny Terror vil jo synke eller stige i verdi avhengig av hvor pent det ser ut, men kan se for meg at det kan bli vakkert. Lyden vil da være helt identisk som før når skiten ikke er koblet inn, eller hur? Mulig jeg må gjøre det selv med en TT bare for å se, men det får bli etter at min komplette trådløse kombo med tuner er ferdig. :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Må innrømme at etter jeg fikk min pedal fra Tommy har jeg brukt den stort sett hele tiden... Og slike prosjekt som dette vekker litt interesse, selv om jeg ikke skjønner stort av det som egentlig skjer. Lydklipp er veldig velkomment! :)

Sånt skjer når man på død og liv skal tenke på å putte ting inne steder der de ikke hører hjemme.

Morten da... :rolleyes:

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 3 weeks later...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • Det er jo ikke så mye annet å gjøre enn å feilsøke. Lån en annen mic og prøv. Om det så er en standard 58 eller så, bare det er en du vet funker. Da får du i hvert fall evt luket bort mikken og/eller lydkort som problem. Prøv også med annen kabel. Hvis det ikke er noen forskjell da, må du inn i innstillinger på lydkort og garageband og se.
  • Gjør mine første spede forsøk med opptak fra mikrofon, men opplever mye støy. Noe jeg gjør feil, eller er det rett og slett en "defekt" mikrofon? Mikrofon er en brukt MXL 770 kondensatormikrofon. Lydkort er et nytt Focusrite 2i2. DRW er Garageband (iMac). Lydkortet ser ut til å fungere som det skal, og ja jeg bruker 48v. Uten det er nivået veldig lavt, hvilket indikerer at det ikke er noe feil med lydkortet. Mikrofonen har -10db funksjon, og den fungerer = redusert nivå når jeg vender over til -10db på mikrofonen.  Når jeg spiller inn fra gitarkabinettet (mic ca 10 cm fra kantoppheng på ht-element) får jeg egentlig tilstrekkelig nivå med gain på lydkortet ca kl 10:30 - 11:00.  Men ved tale/"sang"/akustisk kommer det (for mye) støy fra mic da jeg må ha gain på ca 12:00+ for å få høyt nok innspillingsnivå.  Støyen er jevn sus, som gradvis øker med gain. Ingen brum, pops el.likn - kun sus.  Har ingen annen mic å sammenlikne med. Er det noen innstillinger i Garageband jeg har oversett (er "amatør på dette), eller....? Tips/inspill mottas med takk 🙂
  • Laney er relativt billig og veldig bra, jeg har brukt en GH50 som funker helt supert. Med en 4x12 eller to mangler det ikke noe på volum i alle fall. Det meste av vreng har gått på pedaler, har bare skrudd en halvskitten Malcolm-lyd på ampen. Når det er sagt låter det selvfølgelig veldig fett med en Orange e.l., lånte en OR50 en stund, men jeg kunne ikke rettferdiggjøre prisen når Laneyen var såpass bra   Når vi har reist uten amper står det som regel en Marshall av noe slag på scenen og det er 100% kurant det også. Det er en liten trend gående for spesielle/dyre amper i stonermiljøet, men de aller fleste kjører nok på hva som helst av gamle røramper.   På brettet har jeg wah-boost-fuzz-phaser-digital delay. Fuzzpedaler er en svær jungel å gå seg vill i, men på Youtube får du en god ide om hva du kan vente deg. 
  • Det er relativt stor forskjell på Ibanez sine tidlige kopier av Gibsons og senere utpå '70-tallet. De laget også som nevnt her, både billige og litt dyrere modeller. Typisk har vel de billigere påskrudd hals, og det vil jo gjenspeile seg i prisen man kan forvente å få. Nå ser jeg stadig vekk Ibanez Gibson-kopier til fantasipriser, også de med bolt on hals. Det beror nok på myten om at Ibanez (og Greco, Burny o.l) laget like gode eller bedre gitarer enn Gibson på '70-tallet. Det kan kanskje stemme i noen tilfeller for de dyreste Japanske kopiene, men her til lands er det nok de billigste variantene det ble solgt desidert mest av.  Også som nevnt over her; gode, detaljerte bilder av den aktuelle gitaren vil være veldig nyttig i forhold til å kunne anslå noe som helst ang. verdi.
  • Det ligger nok mye der ja, og ser man på Fender, har tilsvarende skjedd der.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.