Web Analytics
Jump to content

Ny pedal til alle med TT


Recommended Posts

Jeg har fått min fantastiske Tiny Terror, og begynte med èn gang å finne ut hvordan gjøre den kontrollerte vrengen som er i den mer skitten.

Jeg vil også ha en 3bånds EQ i den, da det mangler på TT'en... Jeg baserer pedalen på en jeg har laget tidligere som jeg ikke likte, og resultatet foreløbig er forbausende bra. Jeg vil ikke kalle det en nydelig vreng, men den er rå og skikkelig skitten. Rett og slett heslig skitten på de lavere bandene. Skrus gain ned litt på ampen høres den nesten muff-isk ut..

Lydklipp og bilder kommer etterhvert. Denne er ment som bruk til TT, jeg har ikke prøvd den på andre amper. Ikke umulig at den vil funke på andre, men det forutsetter et det er en del gain på ampen. Når TT'en er helt clean virker den som en booster. Hittil har jeg bare brukt den til prøving og ikke med band, så hvordan lyden blir i bandsammenheng er uvisst per i dag.

Skal prøve den på flere amper i løpet av uka/neste uke (har helvettesuke på jobb (56timer)).

Virker kanskje unødvendig å starte en tråd før jeg har noen lydklipp...men men

Link to comment
Share on other sites

Nei det har jeg ikke tenkt på... Det har jeg egentlig ikke lyst til da det vil redusere en evt salgspris, og kunne skape støy som ikke vil kunne fjernes. God idè da! Jeg likte også den überportable ampen du skal lage. Ypperlig å ha på hytta osv. Kanskje jeg skulle prøve meg på noe lignende selv?

Link to comment
Share on other sites

Nei det har jeg ikke tenkt på... Det har jeg egentlig ikke lyst til da det vil redusere en evt salgspris, og kunne skape støy som ikke vil kunne fjernes. God idè da! Jeg likte også den überportable ampen du skal lage. Ypperlig å ha på hytta osv. Kanskje jeg skulle prøve meg på noe lignende selv?

Du legger jo ikke til støy hvis du modder i følgende rekkerfølge?:

Kabel --> input jack på forsterker --> signalbryter (true bypass topola bryter) --> effektboks --> preamp etc

Hvis du da bruker en topola bryter som kobler hele skiten fullstendig ut vil du vel ikke ha noe problem? Tiny Terror vil jo synke eller stige i verdi avhengig av hvor pent det ser ut, men kan se for meg at det kan bli vakkert. Lyden vil da være helt identisk som før når skiten ikke er koblet inn, eller hur? Mulig jeg må gjøre det selv med en TT bare for å se, men det får bli etter at min komplette trådløse kombo med tuner er ferdig. :)

Link to comment
Share on other sites

En åpen krets inne i TT-huset vil lage støy... Forsterkerhus fungerer som faraday-bur og hindrer støy fra å påvirke kretsen, og skal jeg ha en lukket krets inne i TT'en vil det bli store plassproblemer.

Link to comment
Share on other sites

Må innrømme at etter jeg fikk min pedal fra Tommy har jeg brukt den stort sett hele tiden... Og slike prosjekt som dette vekker litt interesse, selv om jeg ikke skjønner stort av det som egentlig skjer. Lydklipp er veldig velkomment! :)

Sånt skjer når man på død og liv skal tenke på å putte ting inne steder der de ikke hører hjemme.

Morten da... :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • HB eller ikke - da jeg vokste opp på 70 og 80-tallet fantes det mye DRITTGITARER. Altså de rimelige. Tror du skal vært sykt uheldig med en hvilket som helst lavprismerke for å komme NED på det nivået mye av skrotet den gang var på.
  • Jeg har et lite verksted og skrur litt i gitarer, hovesakelig egne og for venner og bekjente men tar litt oppdrag utenom også når jeg har tid og anledning. I den forbindelse har jeg skrudd i en håndfull HB`s. Min erfaring er at de billigste er nettopp det, billige gitarer, men kommer man over 200Euro, er det stort sett gullfine nybegynnergitarer som trenger lite hjelp av meg (i motseting til de billigste hvor QC virker ganske fraværende). Hadde ikke nølt med å anbefale en av disse Suhr-aktige til en nybegynner om man trakter mot mer moderne stuk enn Epi og Sq. Når det er sagt, er man femten og har råd til drømmegitaren, skal man kjøpe drømmegitaren og drite i folk som mener HB er best i hele verden, for det er de ikke   
  • Jeg mener at det ikke er snakk om enten eller, men både og her, selv om jeg kjenner meg igjen. Confirmation bias spiller nok en vesentlig rolle. Og alder. Jeg er jo en nokså moden herremann som vokste opp med status-standarden Fender eller Gibson. Så hadde man temmelig mediokre varianter av dette - supplert med andre merkelige variasjoner fra merker som Vantage, Orpheo, Cimar (Ibanez), Hondo etc. Jeg kan huske at Wing-serien fra Washburn var regnet som annenrangs gitarer på den tiden (i min krets), mens jeg i dag ville ha gitt gode penger for en Eagle eller Falcon. (Yamaha SG-serien, Ibanez Artist-serien popper også opp som kvalitetsalternativer i dag) Jeg _tror_ at kvaliteten på det vi i min tid kalte billig-ræl er betydelig bedre nå til dags. Og det er jo hyggelig at man kan prissette velfungerende instrumenter i antall sixpacks:-)
  • Fikk filt til nut i dag, tester ut filer til spor jeg fikk kjøpt av en velvillig forumitt🙂 samme type filer som jeg har lånt av en kjenning tidligere. Setup er ikke 100 prosent foreløpig, men den er godt spillbar nå.det gjenstår stort sett bare elektronikken på denne nå.edit, må mere filing på den nuten
  • Har sett en god del forskjellige slike sider i det siste. Man må jo være komplett idiot for å gå på noe sånt.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.