Web Analytics
Jump to content

Og begynne å spille trommer...


master_k

Recommended Posts

Jeg har fryktelig lyst å lære meg "the art of drumming". Tenkte jeg skulle kjøpe et billig brukt dårlig sett for å lære meg det.

Jeg er 17 år. Har hørt at trommer har mye med erfaring og gjøre. De fleste trommiser begynner i 12 - 15 års alderen! Er det da håp for meg?

Har også lyst til å kjøpe dobbel-pedal. Bør jeg spille med et vanlig sett i et par år først? Råd?

Svar aksepteres av trommiser only...

På forhånd takk.

OKM

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 30
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Jepp.

Jeg kjøpte meg trommesett på ungdomsskolen, men før det en pad. Da øvde jeg vel dag og natt i et par måneder på den. Det er festlig å kunne virvle litt anstendig. Har solgt trommesettet mitt nå, og spiller aldri lenger. For å si det sånn: Det å bli en trommeslager som SPILLER trommer (og ikke slår) krever masse trening og erfaring. Men det å beherske en del grunnleggende grooves og teknikker er ikke så himla vanskelig. Kjøp deg boka til Ernst Wiggo. (Det er han som har skrevet alle bøkene. )

Men man må holde det ved like. Nå er jeg - mild sagt - ræva. Men virvlene sitter fortsatt ok, og det er festlig.

Link to comment
Share on other sites

hkh sa:

kan du andre instrumenter?

det er mye lettere å lære seg et nytt et når du kan et fra før.

Piano er hovedinstrumentet mitt, kan og spille gitar rimelig greit (mer enn chords i hvertfall, spiller mest el-gitar), og litt bass.

Link to comment
Share on other sites

Trommer er ikke så pes. Har vært det jeg kaller for pausespiller i ni år nå :lol:

Dobbelt pedal, emener jeg, er ikke noe slikt kun proffingene har, det er noe man jkøper når man vil, for å ha mer å øve på/gjøre. Samme som en e-Bow for å spille Vai-låter hvis man er litt for frelst...

Link to comment
Share on other sites

Dobbelt pedal, emener jeg, er ikke noe slikt kun proffingene har, det er noe man jkøper når man vil, for å ha mer å øve på/gjøre. Samme som en e-Bow for å spille Vai-låter hvis man er litt for frelst...

Stemmer det, men før man begynner med dobbelpedal er det et krav at man kan å spille på trommer først! En dobbelpedal er noe du setter på settet for å få nye utfordringer og utvikle deg.

Link to comment
Share on other sites

Er jo greit å lære basic før man begynner med twin pedal, men gjør det du føler for.

Det som hjelper er at du er ung, samt at du har erfaring fra andre instrumenter.

Hjelper mye vedr. rytme.

Jeg begynte mer eller mindre med trommer, men gikk senere over til bass og gitar.

(begynte egentlig med gitar, men gikk kun et par mnd før jeg solgte den å kjøpte 7 trommers Tama Imperial Star)

Det er ikke vaskelig, bare man går inn for det.

Fint å begynne med å enten slå på puter eller pads (som nevnt) eller rett å slett klaske deg på låra i takt cd e.l.

Lykke til.

Link to comment
Share on other sites

hvis du har tenkt å øve på bordet, lårene, pads etc, så anbefaler jeg å kjøpe et par stikker.. det er noe helt annet å slå rytmisk med stikker enn med håndflatene.. men for all del, kjekt og trene opp begge deler, hvis du skal spilla congas, bongo trommer osv..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
  • Hei!  Er det noen der ute som har en formening om hva en Gibson SG Standard fra 1971 kan være verdt? Den har et reparert halsbrudd, originale bånd, stemmeskruer, vibrolaen er erstattet med en stop tailpiece, PAF mikker, og er godt brukt.  Mvh Mats
  • Er det noen som har erfaringer med Yamaha Stagepas 1K MkII som PA-system for duo 1 gitar med pedalbrett (mest akustisk med innebygd pickup) og 1-2 vokalister innenfor sjanger folk/vise/pop. Lydkvalitet? Brukervennlig? Spiller sjelden i lokaler med plass til over 300 personer. Etter det jeg kan se mangler systemet mulighet for 48V phantom power til f.eks. aktiv DI-boks. Setter pris på tilbakemeldinger.
  • Hei, er ikke så inne på dette, men vet at disse 80-talls gitarene fra Kramer skal være verdt litt, har dere noen innblikk i hva jeg kan få for denne? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.