Web Analytics
Jump to content

Ny elektronikk til gitarprosjekt


JohnnyRubber
 Share

Recommended Posts

Hei! Har et lite gitarprosjekt gående der jeg herjer litt med en morgan strat-kopi. Dette var egnetlig ment som bare gøy, der jeg skulle lakke den og litt sånn. Siden jeg likte utfallet, fikk jeg lagt sort folie på plekterplaten med sølvfolie i ornament mønster og lignende. Min mening nå er at den er litt for fin til å ha Morgan elektronikk, så da tenker jeg å oppgradere alt det elektroniske.

Har sett meg ut GFS Lil Killer 10K singlecoil i mid- og 15K i neckposition. Jeg lurer derfor på hvilken humbucker som passer til desse. Jeg liker høy output og mye gain :D

Jeg kommer også til å kjøpe komplett sett med potmeter, switch og det som trengs.

Er det forresten noen som har erfaringer med www.guitarfetish.com og om det er mye i frakt?

Edited by McLovin
Link to comment
Share on other sites

GFS kan du trygt handle hos. Pakkene pleier å gå glatt gjennom tollen også, takket være verdien de skriver på, uoppfordret.. Varene har generelt sett hatt høy kvalitet, selv om alt ikke har falt i smak hos alle kjøpere, men sånn er det nå. Jeg har god erfaring med bladepickuper i singlecoilfasong.

Link to comment
Share on other sites

Må jeg betale noen avgifter, eller betaler jeg kun prisen som er oppsatt etter jeg har valgt fraktmetode?

Ser det ellers greit ut? Hvor bra er rail-pickupene? Vis vi tenker sammenlignet med EMG sin S-serie

EDIT: Når du sier det ikke har falt i smak med alle kjøpere, er vel det helst folk med tiårs erfaring bak seg og dyre strater. Jeg har spilt gitar i 3 år, har en Epiphone med aktive EMGs, og GFSene skal inn i en morgan. Tror ikke jeg vil bli skuffet :P

Edited by McLovin
Link to comment
Share on other sites

Om du må betale norsk MVA og gebyr avhenger av om pickupene blir fortollet eller ikke. Noen sammenligning mellom S-EMG har jeg ikke prøvd, har heller aldri testet den fullsize blacebuckeren du har linket til. Har bare prøvd de singlecoilbladsene. De er veldig mye pickup for pengene.

Nå koster de jo ikke stort, så da er da ikke mange kronene å tape? Har siklet på den dobbelbladen selv, så hvis du ikke liker den, så kan du jo legge den ut for salg her. :)

Link to comment
Share on other sites

Men, om de sender den som "gave" eller med mindre oppgitt verdi en hva det egentlig er, blir den fortollet da? Har regnet på det, og det blir i totalt 592,- OM den blir fortollet, er det mye toll å betale da? Er det 25% MVA?

Og jeg er sikker på at dobbelbladen blir mitt hjerte kjær. Men om den ikke skulle falle i smak, skal du selfølgelig få kjøpe den.

Link to comment
Share on other sites

Hvis du tenker deg om, så kan ingen på forumet svare på det. Vi kan ikke love deg at pakken ikke blir fortollet. Det eneste vi kan svare på, er som jeg har gjort allerede, at GFS pleier å skrive lav verdi på pakken, og flere på forumet har fått pakker igjennom tollen uten å måtte betale 25% MVA.

Som et eksempel- se denne tråden, som man tydeligvis kan lure på om er alvorlig ment eller ikke. Uansett, fakta i den tråden stemmer, tallene i første post. Den ble ikke fortollet.

Fått pakke fra Guitarfetish - Gitarnorge - Norges største gitarforum

Link to comment
Share on other sites

Det jeg mener er; er der ikke en øvrig grense for hva som ikke blir fortolles, eller er det kun når du kjøper noe i utlandet personelig og tar det med til Norge? Og viss det blir sendt som gave, har de da noe å fortolle? Må beklage for dårlig formulering i forige post.

Link to comment
Share on other sites

Egentlig er det feil å snakke om toll, fordi det ikke er toll på gitarutstyr. Det det er snakk om er å betale MVA, men det er jo penger det også. Grensen er på kun 200 kroner, det har den vært i veldig mange år.

Husker jeg rett, er grensen på 6000 kroner hvis du reiser ut av Norge i mer enn 24 timer, men det blir jo noe helt annet.

GFS sender ikke som gave, hvis du leste postene i linken i forrige innlegg, hadde du fått med deg at de skriver lavere verdi på pakken enn den reelle. Blir pakken åpnet, blir det avslørt, da det ligger en korrekt faktura inne i pakken.

Link to comment
Share on other sites

Ni dollar er godt under grensen, så da betaler man ingenting. Koster det tilsynelatende under tilsvarende 200 kroner, så er det under fritaksgrensen, og man slipper å betale MVA pluss forenklet behandlingsgebyr. Erfaringsmessig sjekker de ikke alle pakker like nøye. Man kan jo ikke vite hvor nøye de sjekker akkurat din pakke, men siden GFS skriver lav verdi, er sjansen for at du slipper å betale MVA tilstede.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.