Web Analytics
Jump to content

brukt Takamine


hoddevik
 Share

Recommended Posts

Hei

Har lenge tenkt på å kjøpe meg gitar og har hørt at takamine skal være et bra merke, tenkte å kjøpe brukt siden jeg da kan få mer for pengene, men har et problem: jeg søker på takamine på finn.no og får opp ca.30 stk. men alle har forskjellige nummer bak, er det kvalitet etter pris? hva betyr disse tallene:eg-321c, eg-522c.. det er jo selfølgelig kvaliteten på gitaren men er det noen spesielle jeg bør se etter?

Hva er bra å hva er ikke bra, hvis jeg kan si det....

budsjett: 1500-3-4000,-

takk for alt hjelp! :rolleyes:

mvh

Leif Gunnar

Link to comment
Share on other sites

Finner du en Takamine innenfor det prissjiktet så tror jeg du vil få en knallgod gitar uansett hvilken modell du velger, mtp at de vel fort begynner på rundt 6000 nypris for de billigste modellene.

Ellers er det også mye bra å få brukt fra andre merker i den prisklassen, f.eks Yamaha, Ibanez og Cort :)

For 4k så kan det vel også tenkes at du kan klare å finne de billigste Taylor og Martin-modellene, noe som også går for å være meget gode gitarer. Fürch får vel også en del skryt sammen med Walden.

Alle disse gitarene er jo forskjellige i både lyd og spillbarhet, så om du ikke har prøvd Takamine men bare hørt at de er bra så vil jeg anbefale deg å ta deg en tur til en gitarsjappe og prøve litt forskjellige merker og se hva du foretrekker :) For all del, Takamine er knallbra. Jeg har en selv (riktignok litt over din prisklasse) som jeg er strålende fornøyd med, men det er mange som foretrekker andre merker.

Så, selv om dette ikke var noe direkte svar på ditt spørsmål så håper jeg det hjalp mer enn det forvirret :)

Edited by Duckling
Link to comment
Share on other sites

Har ingen gode svar på spørsmålet ditt, men jeg har en Takamine selv. Det er en EG530C, som kostet litt over 5000 ny. Denne låter ganske så bra akustisk, og plugget inn låter den knallfint! :) Så noe i den klassen blir nok ikke helt feil ihvertfall. Er veldig fornøyd med min!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.