Web Analytics
Jump to content

Sharkfin plekter


gitarleik
 Share

Recommended Posts

Var på en snarvisit i bygden får å kjøpe plekter, fann ut at eg skulle hamstre med meg noen. Var to merker vanlige einsfarga plekter med alle mulige motiv på, og sharkfinplekter. Vet jo at det er begrenset forskjell for en nybegynner, men når eg først skulle kjøpe tenkte eg å hamste med meg noe brukbart. Noen erfaringer med sharkfin plekter virker de greit?

Link to comment
Share on other sites

Var på en snarvisit i bygden får å kjøpe plekter, fann ut at eg skulle hamstre med meg noen. Var to merker vanlige einsfarga plekter med alle mulige motiv på, og sharkfinplekter. Vet jo at det er begrenset forskjell for en nybegynner, men når eg først skulle kjøpe tenkte eg å hamste med meg noe brukbart. Noen erfaringer med sharkfin plekter virker de greit?

Husker jeg kjøpte et par når jeg var newb, men synes ikke noe om dem.

For å innøve presisjon med høyrehånda ville jeg gått for et relativt lite og hardt plekter, om jeg var deg!

Link to comment
Share on other sites

Hei, vil bare støtte opp om det kjutte sier, for jeg begynte med gitar i jula, med den "tynneste" sorten plekter.

Trodde ikke det ville utgjøre noen forskjell, men etter å i sommer ha kjøpt et ganske mye mindre og litt tykkere plekter,

syntes jeg det ble mye lettere! sharkfin- plektera er jo litt tøffe da hehe, jeg prøvde bare et på butikken jeg da men..

Og jeg tør ikke spille så mye der, akkurat :blush:

Link to comment
Share on other sites

 • 3 years later...

Sharkfinplektre er noe for seg selv. Jeg bruker nesten bare sharkfin, og har spilt med dem i 40 år, foretrekker soft til medium. De krever nok litt tilvenning, og en egen spillestil. De har jo i grunnen fire ulike anslagspunkter: spiss, butt, veldig butt og riflete. Etter mange år tenker jeg ikke på det, men skifter mellom de ulike etter ryggmargsrefleks. Effektivt f.eks. til å variere mellom myke toner og skarpe toner, mye attack og svak klang.

Anbefaler å prøve noen forskjellige hardhetsgrader, f.eks. soft, medium og hard, og spille både strumming og picking/solo/riffs for å få et inntrykk. Prøv alle de fire sidene, og prøv å variere mellom dem.

Edited by toralfsan
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.