Web Analytics
Jump to content

Krisehjelp- korrusjon/rust på hardware


MortalDeath
 Share

Recommended Posts

Heisann!

Pga familieforøkelse har ikke øvingslokalet blitt brukt på 6 uker. Imellomtiden har det vært såppas fuktig i lokalet at det har kommet korrusjon/irr/begynnende rust på hardware på gitaren min. Krise!!!! Noen som har tips om remedier/botemidler for å bøte litt på skaden?

Gitaren er en Dean Razorback V med Floyd Rose.

Link to comment
Share on other sites

Hos de forskjellige gitarmakernes customshops, kalles det "aging".... ;)

Seriøst, hvis du vil prøve å få bort noe, kan du prøve med q-tips og rødsprit. (Forsiktig med lakken), i verste fall liten stålbørste ala geværpusse-børste. Men som sagt; vær forsiktig, og litt rust må man regne med etterhvert uansett.

Edited by Audun
Link to comment
Share on other sites

Hos de forskjellige gitarmakernes customshops, kalles det "aging".... ;)

Seriøst, hvis du vil prøve å få bort noe, kan du prøve med q-tips og rødsprit. (Forsiktig med lakken), i verste fall liten stålbørste ala geværpusse-børste. Men som sagt; vær forsiktig, og litt rust må man regne med etterhvert uansett.

Hehe, ser ikke så veldig vintage ut når gitaren ser ut som et 50 år gamalt batteri ;-) Men takk for tipset. Det ser ut som det lakken/finishen på hardware som er angrepet, selve metallet ser intakt ut. Har fått tips om å bruke bilpolish eller matolje for å stoppe angrepet, syntes begge forslagene høres lite hensiktsmessig ut...

Link to comment
Share on other sites

Planteoljer blir ofte brukt som kortvarig korrosjonsbeskyttelse, uavhengig av om de også brukes til mat.

Fjerner man fukt fra miljøet gitaren oppbevares i, så vil korrosjonsangrepene stoppe.

Korrosjon kan også oppstå pga svette, typisk på øvre del av bridge når man bruker mye palm-muting. Har sett dette spesielt på mange sorte Floyd Rose, som har lite motstandsdyktig overflatebehandling.

Edited by Imaginos
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Anbefales generel tå ha et lydkort for innspilling, med mindre man bruker en enhet med innebygget USB-interface (HX Stomp, POD, andre multi-fx-enheter.) Gir mye mer fleksibilitet og kvalitet. Jeg har ikke klart å bruke PC'ens lydkort til noe fornuftig innenfor musikk.  Kan også nevne at det funnes masse plug-ins / software som gir deg gode toner å spille inn med via VST plugins. Eksempler: Positive Grid Bias FX, Guitar Rig, Neural DSP. Tror listen er uendelig  Jeg brukte Bias FX lenge til stille-øving etter at ungene har lagt seg. Imponerente god lydkvalitet, og stort utvalg.  Forslag til lydkort: https://evenstadmusikk.no/focusrite/1131912/focusrite-scarlett-2i2-bundle-med-mikrofon-hodetelefoner-og-software
  • Stemmer nok det. Katana 50 har 1/4" jack rec/phones ut.
  • Produsenten oppgir bare minijack ut: https://www.boss.info/global/products/katana-mini/specifications/
  • Det er nok lurt ja Tror nok det beste for meg er å bli litt mer erfaren med noe basic utstyr og så se litt mot horisonten etterhvert. Tusen takk for den oversikten! Jeg ser et par stk som skiller seg ut for mitt behov. Men, jeg ser her (og når jeg ser nærmere på produktbeskrivelsene i norske nettbutikker) at Katana mini har en "rec out" port. Oversikten sier det er USB, men bildene på nettbutikkene ser ut som en vanlig jack. Uansett, betyr det at jeg kan koble den rett til laptoppen (via mikrofonporten??), og uten å ha noe mer lydkort? Det hørtes litt slikt ut fra oversikten.
  • Skal skaffe meg et nytt kabinett til en Marshall JCM 900 100w higain dual reverb. Ser for meg 2x12 med vintage 30 elementer. Har sortert meg ned til Marshall 1936v og Orange PPC212 open back. Har noen her inne erfaring med disse to kabinettene og kan komme med sitt syn på hva de anbefaler?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.