Web Analytics
Jump to content

opprettelse av egen label????????


Recommended Posts

Hei bandet mitt Epoke er akkutat ferdig med innspilling av sin første seriøse produksjon. Vi har vært i Hønsehuset lydstudio og laget en kanon ep.

Vi vil nå gi ut denne plata, men er ikke helt sikker på hvordan vi skal lage en label å gi den ut på.

Mvh Erling

Link to comment
Share on other sites

I prinsippet så er det bare å gi ut selv, men flere platebutikker vil ikke legge ut platen din for salg hvis den ikke har en strekkode. Strekkode kan du få av EAN Norge, men det koster 2-3000 kr. Har du denne så kan du gi ut platen din på lik linje med BMG og EMI og resten av de store gutta. Forskjellen på å gjøre ting selv og på å gi ut gjennom et etablert selskap er at de mer etablerte har et mye kraftigere apparat når det gjelder pr og markedsføring.

For å definere et par ting som kanskje flere lurer på:

- Label:

Navnet på distributøren av plata. Dette trenger ikke å være noe organisert selskap.

- Plateselskap:

Fungerer som en total pakke: betaler platestudio for bandet som er signet, trykker platen, bistår med design og trykking av platecover, gir ut platen (plateselskapet er da labelen) og markedsfører den. Plateselskapet er medlem av EAN-Norge og har følgelig strekkode.

- Management:

Fungerer som manager for bandet. Et management kan bestå av flere folk. Et uavhengig management hjelper bandet i kontakten mot plateselskapet, hjelper til med kontrakter etc for å sørge for bandets beste. Et management jobber også med booking av konserter. Plateselskapet kan også fungere som management.

- Platestudio:

Dette er kun den plassen hvor plata spilles inn. Plateselskapene har ofte avtaler med studioer for å få ned prisen på innspillinger.

Andre kan jo fortsette listen over slike uttrykk...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.