Web Analytics
Jump to content

opprettelse av egen label????????


Recommended Posts

Hei bandet mitt Epoke er akkutat ferdig med innspilling av sin første seriøse produksjon. Vi har vært i Hønsehuset lydstudio og laget en kanon ep.

Vi vil nå gi ut denne plata, men er ikke helt sikker på hvordan vi skal lage en label å gi den ut på.

Mvh Erling

Link to comment
Share on other sites

I prinsippet så er det bare å gi ut selv, men flere platebutikker vil ikke legge ut platen din for salg hvis den ikke har en strekkode. Strekkode kan du få av EAN Norge, men det koster 2-3000 kr. Har du denne så kan du gi ut platen din på lik linje med BMG og EMI og resten av de store gutta. Forskjellen på å gjøre ting selv og på å gi ut gjennom et etablert selskap er at de mer etablerte har et mye kraftigere apparat når det gjelder pr og markedsføring.

For å definere et par ting som kanskje flere lurer på:

- Label:

Navnet på distributøren av plata. Dette trenger ikke å være noe organisert selskap.

- Plateselskap:

Fungerer som en total pakke: betaler platestudio for bandet som er signet, trykker platen, bistår med design og trykking av platecover, gir ut platen (plateselskapet er da labelen) og markedsfører den. Plateselskapet er medlem av EAN-Norge og har følgelig strekkode.

- Management:

Fungerer som manager for bandet. Et management kan bestå av flere folk. Et uavhengig management hjelper bandet i kontakten mot plateselskapet, hjelper til med kontrakter etc for å sørge for bandets beste. Et management jobber også med booking av konserter. Plateselskapet kan også fungere som management.

- Platestudio:

Dette er kun den plassen hvor plata spilles inn. Plateselskapene har ofte avtaler med studioer for å få ned prisen på innspillinger.

Andre kan jo fortsette listen over slike uttrykk...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Å selge gamle gitarer kan være god butikk det, men det forutsetter jo at man faktisk får betalt... 😔
  • Tok den i fresen, med binding fresestålet. Gikk som hakka møkk.
  • Veldig fint med trebinding! Hvordan fikk du ABSen av uten å skade treet?
  • I dag: tok av igjen abs binding, og limte på trebinding. Fordi; limet som jeg sikkert var for generøs med hadde lagt seg inn i sporet for bånd enkelte plasser. Fikk det ikke ut på en god måte, prøvde med varme på en tynn sondeog pirke det ut, , men usikkert på resultatet. Dessuten var der en glippe i underkakant binding ,  tror den hadde bydd på trøbbel senere.  Tok av igjen som sagt, tensket opp med sagbladet på fret-sagen og limte på med trelim igjen.  Tror jeg er fornøyd nå. Dessuten vakrere med treverk synes jeg.. 
  • Har ikke prøvd flere steder enn dette foreløpig. Kan legge til at jeg kjøpte gitaren i i 97/98`ish, men at den ble stadig mindre brukt etter at jeg ble pappa i 2001. Nr 2 kom i 2003, og kofferten med gitaren ble bare liggende til frustrasjon. Mener jeg har video av ungene som lekte med gitaren mens den lå i kassa et sted....uansett ble den besluttet solgt siden trelast virket mer fornuftig enn en gammel gitar akkurat da. Selvfølgelig en dårlig vurdering, og det endte jo ikke helt bra heller.  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.