Web Analytics
Jump to content

På jakt etter amp til hybelen


hedda
 Share

Recommended Posts

Er på jakt etter en liten forsterker til å ha på hybelen. Har et ønske om rør, og en forsterker som får frem karakteren til den gitaren som brukes. Spiller rock, så ville likt en med litt gain.

Har sett på Blackstar sin, men ikke fått prøvd den. Hadde egentlig mest lyst å kjøpe brukt, så helst en forsterker som har vært på markedet en stund.

Noen som har noen forslag til forsterkere som er aktuelle?

Hadde ikke lyst å bruke mer enn 3500kr.

Har også sett litt Marshall Class 5, men ettersom det ikke er egen gain på disse, må de vel spilles ganske høyt for å få noe vreng på den? Så klippene på marshall siden, og da hørtes den meget bra ut, men så er det hvor høyt man må spille.

Link to comment
Share on other sites

Jag har ägt 2 stycken av de lågwatts rörförstärkarna. Tiny Terror (15 watt) och Blackheart (5 watt). Blackhearten spelar för lågt sammen med en trummis medans Tiny Terrorn har "the power" :) . 5 watt höres lite ut men 5 rörwatt spelar högt och har du grannar så ska du nog inte mycket högre än 2-3 på volymen innan du får klager. Jag har solgt Blackhearten medans jag har köpt en extra Tiny Terror. Det kan du tolka hur du vill :) .

Link to comment
Share on other sites

I mina öron låter den kanonbra. Jag tycker att många överdriver när de säger att man måååste spela en rörförstärkare på full guffe för att det ska låta akseptabelt. En del förstärkare stämmer det säkert på men de flesta bra rörförstärkare som jag har testat låter bra även på låg volym. Det är inte samma sak som att spela den på full guffe såklart, eftersom bara själva volymen gör upplevelsen annorlunda. Men när man läser vad "rutinerade folk" skriver på internet så höres det nästan ut som om man MÅ ha volymen på 7-10 för att förstärkaren överhuvudtaget ska gå att använda och det är jag inte enig i :) .

Link to comment
Share on other sites

Den låter fint på lavt volum.

Skal man bruke vreng på lavt volum gjør den faktisk en "bedre" jobb enn Vox AC4TV fordi AC4 må du spille på minimum ca 1/4w for å få vreng, mens i praksis kan du gå ned i 1/8w, 1/16w eller rundt der med TT pga mastervolumet. Men med rørforsterkere får man alltid et ekstra utbytte (ikke nødvendigvis i positiv forstand, men vanligvis) av å pushe utgangsrørene skikkelig. Holder det med en kanal for deg får du spilt lavt nok med Tiny Terror. Du får selv vurdere om det er praktisk eller upraktisk å ha en topp + kabinett i en leilighet, eller om du f.eks skulle gått for kombo-varianten.

Mye rørsnakk på dette forumet (også veldig mye fra meg, for jeg liker dem godt). Et annet alternativ er jo en ren transistorforsterker eller en forsterker med kun rør i preamp og transistorsluttrin. Mye fint der også, og mye med bra effekter. Det er jo ikke alle som ønsker den "gamle" rørlyden. Den store fordelen med transistor/halvrør er at de vanligvis har hodetelefonutgang og mye fleksibilitet (Blackstar HT-5 har forsåvidt hodetelefonutgang, men det er ikke vanlig, og den er jo ikke sluppet på markedet enda).

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Jeg kjøpte meg nettopp en Carr Raleigh fra www.vintagegitar.no. Du får den for 8000kr nå, den koster 10 høvdinger ny. Den er 3w, og genial! Cleanlyden er utrolig vakker, finere har jeg aldri hørt! Vrengen er på den andre siden utrolig fin!

Den spiller høyt nok for øving hvis du ikke har en gærn trommis. Hvis du mikker opp er den også mer en nok til konserter!

Jeg vet at det er over ditt budskjett. Men tenk på det, det er virkelig verdt det!

Mvh JE

Link to comment
Share on other sites

..... (Blackstar HT-5 har forsåvidt hodetelefonutgang, men det er ikke vanlig, og den er jo ikke sluppet på markedet enda).

Jeg tror jeg kan spå med relativ god sikkerhet at det i løpet av året havner en Blackstar combo eller i alle fall en topp med kab på soverommet mitt.. Dette må jo være den ultimate "mini rør thingen" :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror jeg kan spå med relativ god sikkerhet at det i løpet av året havner en Blackstar combo eller i alle fall en topp med kab på soverommet mitt.. Dette må jo være den ultimate "mini rør thingen" :)

Samme her. Er forsåvidt veldig fornøyd med SansAmp 10 wattern jeg har som hjemmeforsterker nå, men tror ikke jeg klarer å stå over fristelsen til å kjøpe en HT-5...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Anbefales generel tå ha et lydkort for innspilling, med mindre man bruker en enhet med innebygget USB-interface (HX Stomp, POD, andre multi-fx-enheter.) Gir mye mer fleksibilitet og kvalitet. Jeg har ikke klart å bruke PC'ens lydkort til noe fornuftig innenfor musikk.  Kan også nevne at det funnes masse plug-ins / software som gir deg gode toner å spille inn med via VST plugins. Eksempler: Positive Grid Bias FX, Guitar Rig, Neural DSP. Tror listen er uendelig  Jeg brukte Bias FX lenge til stille-øving etter at ungene har lagt seg. Imponerente god lydkvalitet, og stort utvalg.  Forslag til lydkort: https://evenstadmusikk.no/focusrite/1131912/focusrite-scarlett-2i2-bundle-med-mikrofon-hodetelefoner-og-software
  • Stemmer nok det. Katana 50 har 1/4" jack rec/phones ut.
  • Produsenten oppgir bare minijack ut: https://www.boss.info/global/products/katana-mini/specifications/
  • Det er nok lurt ja Tror nok det beste for meg er å bli litt mer erfaren med noe basic utstyr og så se litt mot horisonten etterhvert. Tusen takk for den oversikten! Jeg ser et par stk som skiller seg ut for mitt behov. Men, jeg ser her (og når jeg ser nærmere på produktbeskrivelsene i norske nettbutikker) at Katana mini har en "rec out" port. Oversikten sier det er USB, men bildene på nettbutikkene ser ut som en vanlig jack. Uansett, betyr det at jeg kan koble den rett til laptoppen (via mikrofonporten??), og uten å ha noe mer lydkort? Det hørtes litt slikt ut fra oversikten.
  • Skal skaffe meg et nytt kabinett til en Marshall JCM 900 100w higain dual reverb. Ser for meg 2x12 med vintage 30 elementer. Har sortert meg ned til Marshall 1936v og Orange PPC212 open back. Har noen her inne erfaring med disse to kabinettene og kan komme med sitt syn på hva de anbefaler?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.