Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Hei!

Lars heter jeg! Jeg har vel strengt tatt vært medlem her siden 2005, men har hatt meg en pause i mellomtiden (fra både forumet og gitaren).

Jeg har en meget snever smak på utstyret mitt, som du helt sikkert kan se i signaturen min;

Fender Baja Telecaster

Fender Hot Rod Deluxe

Ibanez Tubescreamer OD-pedal.

Personlig så er det alt jeg trenger (foreløpig). Råkk 'n råll fiskebåll 'ække så komplisert! :)

Skal se om jeg får slengt opp noen bilder av utstyret!

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skjønner jo at det ikke blir mye posting på dette forumet når du har det ustyret du ønsker og det er såpass enkelt. :)

Jeg er selv på vei back to basics i tankegangen min og vurder hva jeg skal ha som standard-gitar og standard-amp i fremtiden.

Skal leke meg litt mer med am std og h1 telecaster og se hvordan jeg synes de låter på små søte rørforsterkere. Jeg skal ha noe litt "tøffere" enn før tenker jeg, og da er jo tele en bra variant. Noen tips?

Men synes det skal bli enda mer aktivitet i skikkelige saklige diskusjoner inne på dette forumet, og da er det jo bare å henge seg på.

Velkommen tilbake! (sier jeg som har vært her mye kortere enn deg. :P )

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skal se om jeg ikke klarer å være litt mer aktiv her, oyvi93. :)

Jeg er jo selvfølgelig klar over at jeg kan oppfattes som veldig bastant når jeg skrev det jeg skrev, men slik er det nå. :)

Og til deg, Morten Larsen; jeg tøffa jo frem og tilbake mellom mange butikker i Oslo og testa forskjellige gitarer. Deriblandt Am STD, H1 og MiM. Selv syntes jeg Baja'en låt forferdelig tøft i forhold til mine preferanser. Og etter en liten stund med Guitar Rig, så fant jeg jo trossalt ut at moduleringer av amper ikke er det samme som å ha en amp, så derfor tok jeg meg i skinnet og tenkte jeg måtte finne meg en amp som passet litt bedre enn en PC som drar alt for mange applikasjoner allerede. Da testa jeg flere småjævler av noen amper (Blues JR., Orange Tiny Terror, noe Marshall-greier og en Mesa Boogie). Hot Rod Deluxen med en Tubescreamer gav meg jævla god feeling da jeg slo ann et blues-riff i A.

Det endte med de tre, og det er vel ikke så mye til tips, men som du allerede vet, er det ikkenoe annet å gjøre enn å gå i forskjellige sjapper og prøve forskjellige gitarer og amper.

Lyden i mitt er i allefall veldig basic rockelyd.

Sånn ca. som dette

til klassisk Tele-twang (wham bam, thank you 'mam). :)

Snart kommer det vel en Les Paul i hus også, bare fordi jeg har lyst på en. :closedeyes:

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • Det er jo ikke så mye annet å gjøre enn å feilsøke. Lån en annen mic og prøv. Om det så er en standard 58 eller så, bare det er en du vet funker. Da får du i hvert fall evt luket bort mikken og/eller lydkort som problem. Prøv også med annen kabel. Hvis det ikke er noen forskjell da, må du inn i innstillinger på lydkort og garageband og se.
  • Gjør mine første spede forsøk med opptak fra mikrofon, men opplever mye støy. Noe jeg gjør feil, eller er det rett og slett en "defekt" mikrofon? Mikrofon er en brukt MXL 770 kondensatormikrofon. Lydkort er et nytt Focusrite 2i2. DRW er Garageband (iMac). Lydkortet ser ut til å fungere som det skal, og ja jeg bruker 48v. Uten det er nivået veldig lavt, hvilket indikerer at det ikke er noe feil med lydkortet. Mikrofonen har -10db funksjon, og den fungerer = redusert nivå når jeg vender over til -10db på mikrofonen.  Når jeg spiller inn fra gitarkabinettet (mic ca 10 cm fra kantoppheng på ht-element) får jeg egentlig tilstrekkelig nivå med gain på lydkortet ca kl 10:30 - 11:00.  Men ved tale/"sang"/akustisk kommer det (for mye) støy fra mic da jeg må ha gain på ca 12:00+ for å få høyt nok innspillingsnivå.  Støyen er jevn sus, som gradvis øker med gain. Ingen brum, pops el.likn - kun sus.  Har ingen annen mic å sammenlikne med. Er det noen innstillinger i Garageband jeg har oversett (er "amatør på dette), eller....? Tips/inspill mottas med takk 🙂
  • Laney er relativt billig og veldig bra, jeg har brukt en GH50 som funker helt supert. Med en 4x12 eller to mangler det ikke noe på volum i alle fall. Det meste av vreng har gått på pedaler, har bare skrudd en halvskitten Malcolm-lyd på ampen. Når det er sagt låter det selvfølgelig veldig fett med en Orange e.l., lånte en OR50 en stund, men jeg kunne ikke rettferdiggjøre prisen når Laneyen var såpass bra   Når vi har reist uten amper står det som regel en Marshall av noe slag på scenen og det er 100% kurant det også. Det er en liten trend gående for spesielle/dyre amper i stonermiljøet, men de aller fleste kjører nok på hva som helst av gamle røramper.   På brettet har jeg wah-boost-fuzz-phaser-digital delay. Fuzzpedaler er en svær jungel å gå seg vill i, men på Youtube får du en god ide om hva du kan vente deg. 
  • Det er relativt stor forskjell på Ibanez sine tidlige kopier av Gibsons og senere utpå '70-tallet. De laget også som nevnt her, både billige og litt dyrere modeller. Typisk har vel de billigere påskrudd hals, og det vil jo gjenspeile seg i prisen man kan forvente å få. Nå ser jeg stadig vekk Ibanez Gibson-kopier til fantasipriser, også de med bolt on hals. Det beror nok på myten om at Ibanez (og Greco, Burny o.l) laget like gode eller bedre gitarer enn Gibson på '70-tallet. Det kan kanskje stemme i noen tilfeller for de dyreste Japanske kopiene, men her til lands er det nok de billigste variantene det ble solgt desidert mest av.  Også som nevnt over her; gode, detaljerte bilder av den aktuelle gitaren vil være veldig nyttig i forhold til å kunne anslå noe som helst ang. verdi.
  • Det ligger nok mye der ja, og ser man på Fender, har tilsvarende skjedd der.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.