Web Analytics
Jump to content

Engl Screamer eller Fireball?


staurz
 Share

Recommended Posts

Det kommer veldig an på hvilken lyd du er ute etter.

Disse to forsterkeren er såå forskjellige at man ikke kan sammeligne dem egentlig.

Jeg eier selv en Fireball og har prøvd Screamer (combo) flere ganger.

Er du ute etter en pure-metal-amp som er skikkelig hissig med mye vreng og en kurrant cleankanal, så er Fireballen best egnet.

Men er du ute etter litt mer allsidighet, en forsterker som har greie cleans, god crunch og god, moderne vreng så er nok Screamer noe for deg.

Jeg vil tro at Screamer er mye nærmere Marshall enn Fireball. Vrengkanalen på Screamer høres ut som en blanding av en boosted Marshall og Mesa.

Mens på Fireballen så er vrengen mer brølete og hissig som f.

Hadde jeg måttet velge mellom Screamer og Fireball, så hadde jeg kastet mynt om det fordi jeg syns at begge er gode forsterkere - på sin egen måte.

Men et stort pluss for Screamer er at den er et stykke mer allsidig og har noe renere vreng (fordi den ikke har hissigheten som Fireball)

Men for meg er det mest 50/50. Begge har sine kvaliteter. Det er kanskje litt lettere å skru på Screameren. Det tok meg tid å temme diskanten i Fireballen.

Sier du litt om hva du spiller mest, så kan jeg gjerne anbfale deg en av dem. Men når du skriver så knapt, så må jeg bare si: Du må prøve begge før du bestemmer deg.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Hodeløs i dag. Utrolig komfortabel og spillevennlig øks, spesielt når man står oppreist i flere timer på øving.  
  • Har du bilder, så hjelper det oss veldig. 
  • Hei Jeg skal selge en JEM fra 2003 som jeg har hatt noen år, men jeg har ikke peiling på gitar og det er så mange modeller at andre gitarer på Finn er lite hjelp i. Eneste jeg har er prisen jeg kjøpte den for i 2014. Den har original kasse og to små hakk i finish. Hvordan kan jeg finne en pris å sette på Finn?
  • En TBX-kontroll gjør vel forresten ikke så mye mer enn gradvis å bypasse seg sjøl over 5, hvilket resulterer i en kraftigere resonanstopp i lav diskant. Mye det samme kan oppnås billigere ved å bytte til et 1 Mohm potensiometer. 
  • Hvis du vil ha flere lyder enn du noen gang kommer til å bruke: http://www.deaf-eddie.net/ Jeg har hatt det moro med Chromacaster-koblingen hans. Fordelen med denne er at gitaren fungerer som en helt vanlig Stratocaster i ytterposisjonen. To av koblingene, N + B i serie og N + B i parallell er faktisk også ytterst brukbare, låter  mellomposisjon på henholdsvis humbuckere og Telecaster. Trepickups-koblingene med én ute av fase er også morsomme, men kanskje mer til hjemmeøving enn live.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.