Web Analytics
Jump to content

Hvilke gitarer er dette?


Ukulele
 Share

Recommended Posts

Ja, du kan spørre du.... :-)

Den oransje kjøpte jeg sammen med forsterkeren for ca. 15 år siden.

Tror jeg ga 2000,- for den, men han som solgte den hadde ikke peiling.

Den svarte har stått hjemme på loftet siden jeg var unge (Ca. 20 år siden)

Vet ikke hvor den kommer fra, har liksom alltid hatt den.

Den blå kjøpte jeg for 2500,- når jeg begynte å spille i band for ca. 10 år siden.

Fikk da beskjed om at det var en fender kropp, men uorginal hals.

Jeg er på jakt etter en ny gitar. Har sett for meg en TELECASTER JA-90.

Den virket meget bra. Vil derfor prøve å selge noe av det gamle for å finansiere en ny.

Ønsker også å bytte ut forsterkeren med en FENDER BLUES JUNIOR.

HIH-forsterkeren har jeg hatt ca. like lenge som den oransje gitaren. Husker ikke hvor mye jeg ga for den.

PS! - Har koffert til alle gitarene. (Hardcase, formet som gitaren)

Takker for alle tilbakemeldinger.

Link to comment
Share on other sites

Nåja, det er da ikke mye hjelp du har fått, bortsett fra innlegget til Troll.

Det er vanskelig å si noe om hva ting er verdt når det er ukjente ting, og man bare har noen bilder å gå ut fra. Generelt sett tror jeg dette må anses som gitarer mn kan forvente de helt store summer for.

Hva?! Du mener vel ikke? Si at du mener ikke!!! Solgte en slik for en slikk og ingenting for et par år siden

Link to comment
Share on other sites

Hvis en gitar ikke er utstyrt med et merke, snakker vi som oftest om billige asiatiske/europeiske gitarer av ikke spesielt høy kvalitet. Dette gjelder dessverre like mye idag som for 30 år siden. Vel, bortsett fra det med europeisk i alle fall. Det ble nemlig laget mye dårlige gitarer i f.eks Japan på 60/70/80 tallet.

En enkel test på om det er asiatiske ting er som oftest at de er utstyrt med mekanikk med metriske mål og ikke tomme-mål.

Slike gitarer har som oftest betydelig høyere bruks eller affeksjonsverdi for eieren, enn hva noen er villige til å betale for de. Men hvis du mener at noen av gitarene spiller spesielt godt, kan du jo muligens finne en kjøper som forelsker seg i gitaren ved prøving.

Angående den strat'en, så tror jeg ikke det er en Fender kropp. Venstre horn ser ikke ut til å ha riktig form/lengde, men det kan jo være bildene som narrer meg litt. Uansett er det bare å skru løs hals og plekterbrett for å finne ut hva halslomme er stemplet med, hvilke fresemaskin merker som sitter igjen osv.

Link to comment
Share on other sites

Okay - Tror den svarte er fra Japan.

Vet ikke om jeg gidder gjøre så mye utav det. (Demontering av hals og sånnt)

Får prøve å selge dem for 1500,- / stk. - Eller hva folk er villig til å gi...

Gitarene er gode å spille på, men trenger nok en justering/service, da de ikke har vært i bruk på flere år.

Uansett, takk for tilbakemeldingen.

PS - Finnes det kjøp/salg sider på dette forumet?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.