Web Analytics
Jump to content

Kjøpe 5150/6505 fra utlandet (europa/UK)


Boffen

Recommended Posts

Dersom jeg ikke snart finner noe brukt, kan det bli aktuellt å kjøpe fra thomann eller muligens eBay. Det jeg lurer på er hvordan strømkabelen "fungerer" på en 6505/5150 (såvidt jeg vet trenger jeg ikke bry meg om volt dersom jeg kjøper fra england eller thomann?): er det en slik plugg som man finner på f.eks pc-er, slik at jeg slipper å måtte bruke en overgang, eller er strømkabelen loddet på?

Og dersom jeg benytter meg av f.eks thomann: gjelder garantien deres også i Norge?

Link to comment
Share on other sites

Tydelig at du må sjekke dette i hvert enkelt tilfelle.

Jeg vurderte også å bestille 6505 (kombo) fra England, og spurte spesifikt dette med strømkabel. Og svaret var at kabelen sitter 'fast' i forsterkeren, altså IKKE pc-type utskiftbar kabel.

Link to comment
Share on other sites

Jeg skjønner egnetlig ikke helt problemet i denne diskusjonen. Hvis forsterkern er satt opp for å fungere på 230V så er det tross alt bare å bytte støpslet på kabelen..

Men er det ikke veldig upraktisk å ha en kabel som sitter fast i forsterkern når den skal fraktes??

Link to comment
Share on other sites

Men er det ikke veldig upraktisk å ha en kabel som sitter fast i forsterkern når den skal fraktes??

Næh, den har to sånne dingser man kan surre fast kabelen til. Funker knall.

!!

...derimot er det upraktisk hvis kabelen går til helvete. :)

Edited by Aphelion
Link to comment
Share on other sites

Å endre støpselet på en slik strømledning er veldig lett, du kan til og med kjøpe støpsel som bruker skruer, slik at du slipper å lodde.

Skal du kjøpe en slik fra utlandet ville jeg ventet litt og kjøpt en 6505+ i komboversjon fra thomann når den kommer.

Link to comment
Share on other sites

Vil du ha 2x12 med v30 kan jeg varmt anbefale Harley-Benton G212 Vintage fra Thomann. Låter knall (nå har jeg liveprøvd min to også) og du skal vel streve for å få tak i bare elementene billigere enn hva hele kabinettet koster.

Edited by joachiml
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.