Web Analytics
Jump to content

Kjøpe 5150/6505 fra utlandet (europa/UK)


Boffen
 Share

Recommended Posts

Dersom jeg ikke snart finner noe brukt, kan det bli aktuellt å kjøpe fra thomann eller muligens eBay. Det jeg lurer på er hvordan strømkabelen "fungerer" på en 6505/5150 (såvidt jeg vet trenger jeg ikke bry meg om volt dersom jeg kjøper fra england eller thomann?): er det en slik plugg som man finner på f.eks pc-er, slik at jeg slipper å måtte bruke en overgang, eller er strømkabelen loddet på?

Og dersom jeg benytter meg av f.eks thomann: gjelder garantien deres også i Norge?

Link to comment
Share on other sites

Tydelig at du må sjekke dette i hvert enkelt tilfelle.

Jeg vurderte også å bestille 6505 (kombo) fra England, og spurte spesifikt dette med strømkabel. Og svaret var at kabelen sitter 'fast' i forsterkeren, altså IKKE pc-type utskiftbar kabel.

Link to comment
Share on other sites

Jeg skjønner egnetlig ikke helt problemet i denne diskusjonen. Hvis forsterkern er satt opp for å fungere på 230V så er det tross alt bare å bytte støpslet på kabelen..

Men er det ikke veldig upraktisk å ha en kabel som sitter fast i forsterkern når den skal fraktes??

Link to comment
Share on other sites

Men er det ikke veldig upraktisk å ha en kabel som sitter fast i forsterkern når den skal fraktes??

Næh, den har to sånne dingser man kan surre fast kabelen til. Funker knall.

!!

...derimot er det upraktisk hvis kabelen går til helvete. :)

Edited by Aphelion
Link to comment
Share on other sites

Å endre støpselet på en slik strømledning er veldig lett, du kan til og med kjøpe støpsel som bruker skruer, slik at du slipper å lodde.

Skal du kjøpe en slik fra utlandet ville jeg ventet litt og kjøpt en 6505+ i komboversjon fra thomann når den kommer.

Link to comment
Share on other sites

Vil du ha 2x12 med v30 kan jeg varmt anbefale Harley-Benton G212 Vintage fra Thomann. Låter knall (nå har jeg liveprøvd min to også) og du skal vel streve for å få tak i bare elementene billigere enn hva hele kabinettet koster.

Edited by joachiml
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.