Web Analytics
Jump to content

Skifte "nøtt"


Goatboy
 Share

Recommended Posts

Hei. Jeg har en Gibson Les Paul som har gått i gulvet på fylla (for andre gang :angry:) slik at tre av strengene har skjært seg inn i nøtten. Er det noen som har peiling på hvor mye det koster å få skiftet denne hos noen som kan det? (Tror det kalles nøtten, den hvite delen øverst på halsen.)

Og hvis noen har tips om noen som er flinke til å reparere gitarer nær Kristiansand eller Stavanger hadde det vært kjempefint.

På forhånd takk :)

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...
Det er lett å skifte den selv. GraphTech har noen fine :D

Det er ikke nødvendigvis så veldig enkelt i praksis. Oversadelen på en Gibson sitter gjerne fast i lakken og den må tilpasses i høyde/bredde, samt at strengesporene gjerne må tilpasses for et godt resultat. Dette krever at man vet hvordan slikt gjøres samt at man har det riktige verktøyet. Folk flest vet ikke engang hvilken høyde en streng skal ha over nut'en..

Link to comment
Share on other sites

Guest KAARVAAG
Hei. Jeg har en Gibson Les Paul som har gått i gulvet på fylla (for andre gang :angry:)

et veldig bra tips er vel å gjemme den neste gang du har fest så ikke slikt skjer :P

Link to comment
Share on other sites

Guest KAARVAAG
Ikke hvis det er eieren selv som drar den frem igjen for å brife for damene... ;)

ja jøss,men synes allikevell det er drøyt å dra frem en les paul i fulla mens det er full fest på gang :P

Link to comment
Share on other sites

Off topic, men hva hjelper det å skifte nut?

Ser blandt annet at Yngwie bruker messing nut.

Hvis oversadel (nut) er ødelagt hjelper det veldig da..

Men, for å svare på det du spør om så har ulike materialer ulike egenskaper, de låter litt forskjellig, noen materialer er glatte slik at de fungerer bedre med tremolo utstyrte gitarer osv, osv.

Det viktigste er nå egentlig å ha en nut i et stabil materiale og at den er riktig tilpasset til gitaren, strengene og spillestil.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • Hei!   Bor i Oslo og er nybegynner på slidegitar. Kjøpte ein billig gitar for formålet, med mål om å bli såpass god at eg oppgraderer gitaren etter hvert.  Har stemt den i åpen E. Har prøvd å lære meg litt selv, og kommet eit lite stykke på vei. Men om eg skal lære ordentlig og komme meg videre, så tror eg det hadde vært ein fordel og fått litt kvalifisert hjelp. Er det noen som kan slide i åpen E, eller som kjenner noen, og som kan lære bort? Og evt pris.   Takker Asgeir
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.