Web Analytics
Jump to content

trenger hjelp med valg av effekter


jealei
 Share

Recommended Posts

heisann, jeg er for tiden på utkikk etter en god delay og et par vrenger, av delayer har jeg sett på boss dd-20, ehx memory man with hazarai, nova delay/repeater, og selvfølgelig eventinde timefactor, men jeg tror nok ikke jeg bruker så mye penger på en delay.

jeg vil ha en god delay med mange muligheter som samtidig ikke er alt for avansert, looper er jo kjekt men ikke et must, men delayen må ha presets og tap tempo

Av vreng har jeg ikke sett på så mye, jeg har en bad monkey som er en genial overdrive, men jeg trenger noe heftigere, en vreng med mye bånn og trøkk til riffing og sånt, også trenger jeg et eller annet til lead, en klar solovreng som skjærer igjennom miksen.

så hit me with your best shot, jeg bruker nok rundt en 2k på delay, også sånn cirkus 2k på vrengene

Edited by jealei
Link to comment
Share on other sites

Visual Sound Route 66 kan være grei til det du beskriver, ettersom den har mulighet for bass boost på vrengen. I tillegg har den booster/compressor som kan kombineres med vrengen for å trøkke enda litt mer på. Min erfaring med Route 66 er at den fungerer bra nesten uansett hva slags forsterker du bruker den på, ettersom innstillingsmulighetene er store. Route 66 dukker med jevne mellomrom opp på bruktmarkedet her inne (jeg solgte nettopp en), så da slipper du gjerne unna med litt færre kronasjer. Et annet alternativ er T-Rex Mudhoney, eventuelt Vox Cooltron Dual Overdrive (dobbelpedal som lar deg stille inn to vreng-varianter som du kan skifte mellom). Som så ofte sagt på dette forumet er det beste å prøve selv - smak og behag er forskjellig, så du finner det som du er fornøyd med ^_^

Link to comment
Share on other sites

Du kan jo kjøpe én vrengpedal, og en EQ-pedal til sololyd. Da får du formet lyden i større grad enn du får med en vrengpedal. F.eks. løfte mellomtonen og fjerne litt bass for å kutte gjennom bedre :)

Selv liker jeg ikke Route 66 og andre Tubescreamer-greier så godt som standalone-vreng, da de har for mye cleanlyd blandet inn. Men det blir jo en smaksak :)

Se på vrengpedalene til Tonebone, de låter knallbra!

Link to comment
Share on other sites

Min Boss OD-3 fungerer flott til å booste vreng ut av forsterkere og den har en ganske fyldig sololyd som skjærer godt gjennom lydbildet med mye sustain. Ligger for salg her på forumet.

Av distortionbokser, sjekk ut Hardwire distortion. Har en slik selv, god pedal.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.