Web Analytics
Jump to content

trenger hjelp med valg av effekter


jealei
 Share

Recommended Posts

heisann, jeg er for tiden på utkikk etter en god delay og et par vrenger, av delayer har jeg sett på boss dd-20, ehx memory man with hazarai, nova delay/repeater, og selvfølgelig eventinde timefactor, men jeg tror nok ikke jeg bruker så mye penger på en delay.

jeg vil ha en god delay med mange muligheter som samtidig ikke er alt for avansert, looper er jo kjekt men ikke et must, men delayen må ha presets og tap tempo

Av vreng har jeg ikke sett på så mye, jeg har en bad monkey som er en genial overdrive, men jeg trenger noe heftigere, en vreng med mye bånn og trøkk til riffing og sånt, også trenger jeg et eller annet til lead, en klar solovreng som skjærer igjennom miksen.

så hit me with your best shot, jeg bruker nok rundt en 2k på delay, også sånn cirkus 2k på vrengene

Edited by jealei
Link to comment
Share on other sites

Visual Sound Route 66 kan være grei til det du beskriver, ettersom den har mulighet for bass boost på vrengen. I tillegg har den booster/compressor som kan kombineres med vrengen for å trøkke enda litt mer på. Min erfaring med Route 66 er at den fungerer bra nesten uansett hva slags forsterker du bruker den på, ettersom innstillingsmulighetene er store. Route 66 dukker med jevne mellomrom opp på bruktmarkedet her inne (jeg solgte nettopp en), så da slipper du gjerne unna med litt færre kronasjer. Et annet alternativ er T-Rex Mudhoney, eventuelt Vox Cooltron Dual Overdrive (dobbelpedal som lar deg stille inn to vreng-varianter som du kan skifte mellom). Som så ofte sagt på dette forumet er det beste å prøve selv - smak og behag er forskjellig, så du finner det som du er fornøyd med ^_^

Link to comment
Share on other sites

Du kan jo kjøpe én vrengpedal, og en EQ-pedal til sololyd. Da får du formet lyden i større grad enn du får med en vrengpedal. F.eks. løfte mellomtonen og fjerne litt bass for å kutte gjennom bedre :)

Selv liker jeg ikke Route 66 og andre Tubescreamer-greier så godt som standalone-vreng, da de har for mye cleanlyd blandet inn. Men det blir jo en smaksak :)

Se på vrengpedalene til Tonebone, de låter knallbra!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.