Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Ennå en på tide med ny gitar tråd


Anbefalte innlegg

Da skal jeg ha meg ny gitar etterhvert, men vet ikke hva. Jeg skal bruke ca 13.000 men ikke nødvendigvis alt på en gitar. Har hatt Gibson Les Paul, Musicman og Fender Strat før, men har dere noe spesielt å anbefale? ( ja jeg vet det er best å gå i butikk å prøve seg frem selv) og det skal jeg i morgen...

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvordan musikk vil du spille? Hvordan design liker du?

Det er jo mange faktorer som teller når man skaffer seg nye gitarer... Vanskelig å foreslå noe når man ikke vet hvordan smak du har, og litt hva du er ute etter. ;)

Men siden du har hatt Les Paul, Strat og en Music Man før, er du kanskje ute etter noe helt annet denne gangen?

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg spiller alt fra Blues/Country til Heavy. så er egentlig litt på utkikk etter en allsidig gitar. Men det er godt mulig jeg kjøper noe av det samme jeg har hatt før. Eneste av gitarene jeg hadde før som jeg ikke likte, må ha vært musicmanen. ( Steve Morse Y2D) lyden og utseendet var helt hinsides bra på den, men halsen var ikke noe for meg i det heletatt da den bare var oljet. Jeg liker godt 60's halsene som er på Les Pauler og Halsen på en USA Standard strat. Liker også gitarer med masse toggle switcher og dildall.

Skulle egentlig kjøpe en Carvin DC400 nå, men jeg tror jeg venter til jeg faktisk har prøvd en først. Noe som gjerne ikke er så lett her i Norge.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Heisann. Jeg har bestillt meg ny gitar. Blir en EVH frankenstrat :D er en fyr i USA som skal lage en. ( vet mange ikke liker etterlikninger), men jeg syntes den er dritfet.

Var det ikke en svindler av en gitarbygger borti over dammen der som solgte Frankenstrater som man ABSOLUTT måtte holde seg borte fra? Hjelp meg med et navn, noen.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • Det er jo ikke så mye annet å gjøre enn å feilsøke. Lån en annen mic og prøv. Om det så er en standard 58 eller så, bare det er en du vet funker. Da får du i hvert fall evt luket bort mikken og/eller lydkort som problem. Prøv også med annen kabel. Hvis det ikke er noen forskjell da, må du inn i innstillinger på lydkort og garageband og se.
  • Gjør mine første spede forsøk med opptak fra mikrofon, men opplever mye støy. Noe jeg gjør feil, eller er det rett og slett en "defekt" mikrofon? Mikrofon er en brukt MXL 770 kondensatormikrofon. Lydkort er et nytt Focusrite 2i2. DRW er Garageband (iMac). Lydkortet ser ut til å fungere som det skal, og ja jeg bruker 48v. Uten det er nivået veldig lavt, hvilket indikerer at det ikke er noe feil med lydkortet. Mikrofonen har -10db funksjon, og den fungerer = redusert nivå når jeg vender over til -10db på mikrofonen.  Når jeg spiller inn fra gitarkabinettet (mic ca 10 cm fra kantoppheng på ht-element) får jeg egentlig tilstrekkelig nivå med gain på lydkortet ca kl 10:30 - 11:00.  Men ved tale/"sang"/akustisk kommer det (for mye) støy fra mic da jeg må ha gain på ca 12:00+ for å få høyt nok innspillingsnivå.  Støyen er jevn sus, som gradvis øker med gain. Ingen brum, pops el.likn - kun sus.  Har ingen annen mic å sammenlikne med. Er det noen innstillinger i Garageband jeg har oversett (er "amatør på dette), eller....? Tips/inspill mottas med takk 🙂
  • Laney er relativt billig og veldig bra, jeg har brukt en GH50 som funker helt supert. Med en 4x12 eller to mangler det ikke noe på volum i alle fall. Det meste av vreng har gått på pedaler, har bare skrudd en halvskitten Malcolm-lyd på ampen. Når det er sagt låter det selvfølgelig veldig fett med en Orange e.l., lånte en OR50 en stund, men jeg kunne ikke rettferdiggjøre prisen når Laneyen var såpass bra   Når vi har reist uten amper står det som regel en Marshall av noe slag på scenen og det er 100% kurant det også. Det er en liten trend gående for spesielle/dyre amper i stonermiljøet, men de aller fleste kjører nok på hva som helst av gamle røramper.   På brettet har jeg wah-boost-fuzz-phaser-digital delay. Fuzzpedaler er en svær jungel å gå seg vill i, men på Youtube får du en god ide om hva du kan vente deg. 
  • Det er relativt stor forskjell på Ibanez sine tidlige kopier av Gibsons og senere utpå '70-tallet. De laget også som nevnt her, både billige og litt dyrere modeller. Typisk har vel de billigere påskrudd hals, og det vil jo gjenspeile seg i prisen man kan forvente å få. Nå ser jeg stadig vekk Ibanez Gibson-kopier til fantasipriser, også de med bolt on hals. Det beror nok på myten om at Ibanez (og Greco, Burny o.l) laget like gode eller bedre gitarer enn Gibson på '70-tallet. Det kan kanskje stemme i noen tilfeller for de dyreste Japanske kopiene, men her til lands er det nok de billigste variantene det ble solgt desidert mest av.  Også som nevnt over her; gode, detaljerte bilder av den aktuelle gitaren vil være veldig nyttig i forhold til å kunne anslå noe som helst ang. verdi.
  • Det ligger nok mye der ja, og ser man på Fender, har tilsvarende skjedd der.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.