Web Analytics
Jump to content

Picking....... Se her for det :P


Mikke

Recommended Posts

Leste posten om Picking for litt siden, men må si jeg ikke skjønte noe.

Hvordan picker man??

Men når en svarer "du picker"' date=' mens det samtidig blir snakket om fart og 160 - 200 osv, er jeg ikk noe klarere....:oops:

SÅ: Hvordan picker man (øver picking) Er det noe man burde kunne? Hvordan regner jeg fart osv.... ??

http://forum.gitarnorge.com/viewtopic.php?t=2357

Link to comment
Share on other sites

Hehe... :lol: var nok ikke helt klar over hva picking var fra starten av..... Men så hvis jeg "picker" plektrer 120, (som det var nevnt i den andre posten som et greit sted å gi seg) så er det altså at jeg må slå 120 noter/tabber/slag (?) i minuttet.....??

Link to comment
Share on other sites

Slår du an 120 noter i minuttet, kaller man det bare for 120 noter i minuttet, egentlig. F. eks om du picker 16-deler med 30bpm (slag per minutt) eller 4-deler med 120bpm på metronomen. Om det gir noe fornuft...

Iallefall så er bpm tempoet på låta. Noter per minutt er nettopp det; noter per minutt.

Link to comment
Share on other sites

Nei.

Tall som 120 osv. er en mer lettvint måte å skrive 120 bpm, eller "120 slag i minuttet" (bpm = "beats per minute") på. Dette refererer til metronomhastighet. Å "picke" 120, eller hva enn man sier, betyr vanligvis at man spiller sekstendeler med metronomen på 120, altså fire noter per metronomslag. Når folk snakker om (les: "Skryter av" :P) hvor fort de kan spille, så betyr tallet (vanligvis tresifret, med mindre de enten er vanvittig treige eller usannsynlig raske :shock: ) hvor høy hastighet de kan stille metronomen til, og fremdeles klare å spille sekstendeler feilfritt.

Link to comment
Share on other sites

Det virker ikke helt som du har skjønt det enda :wink:

For å prøve å forklare det grunnleggende;

En takt kan deles opp i f. eks 4 taktslag. Det betyr ikke nødvendigvis at du skal slå ann strengen 4 ganger i minuttet. Det er avhengig av notenes rytmeverdi hvor mange ganger du kan slå av strengen og hvor lenge du skal vente mellom hver gang du slår. Her er de vanligste noteverdiene du vil støte på:

En helnote varer i 4 taktslag

En halvnote varer i 2 taktslag

En Fjerdedelsnote varer i 1 taktslag

En Åttendelsnote varer i 1/2 takslag

En sekstendelsnote varer i 1/4 taktslag

Metronomhastigheten angir hvor mange fjerdedeler du skal spille pr. minutt.

Kanskje litt rotete forklart, men det det betyr at dersom du skal spille bare fjerdedeler, slår du ann 120 ganger pr minutt hvor tempoet er 120bpm. Hvis du spiller Åttendeler, slår du ann 240 ganger i minuttet(120 *2) , og hvis du spiller i sekstendeler vil du slå ann strengen 480 ganger i minuttet(120*4).

Dersom du vil vite hvordan de forkjellige notene ser ut må du nok finne et kurs på internett eller en lærerbok som illustrerer dette.

Link to comment
Share on other sites

Hvis du setter metronomen din på 120 slag i minuttet, er det vanlig å slå an 4 ganger per klikk på metronomen. Da slår du an tonen 480 ganger på et minutt. Vet ikke hvor mye du har øvd på picking, men kan tenke meg at 120 er litt raskt. greit å begynne sakte og få en god teknikk istedetfor å spille raskere enn du egentlig kan. Finn det tempoet hvor du komfortabelt kan spille fire slag per metronomslag, noter deg tempoet, og øv deg sakte oppover derfra. resultatene kommer :)

Link to comment
Share on other sites

Du har foreksempel pekefingeren din på lyseste e - streng i 5. bånd...

du spiller en gang.... slå med ringefinger lillefinger i 8. bånd og håld den der... du slår med plekteret i 12. bånd og du drar det ned....

Dette repiterer du....

Link to comment
Share on other sites

begynn i 40.. begynn så lavt at når noen kommer inn på rommet ditt når du øver teknikk blir du flau pga hvor sakte du spiller :) god måle-greie ..

så bygger du deg opp , kons på hver tone , la hver eneste tone være like klar .. vanskelig når det begynner å gå fort det der..

Nilesfid

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
  • Hei!  Er det noen der ute som har en formening om hva en Gibson SG Standard fra 1971 kan være verdt? Den har et reparert halsbrudd, originale bånd, stemmeskruer, vibrolaen er erstattet med en stop tailpiece, PAF mikker, og er godt brukt.  Mvh Mats
  • Er det noen som har erfaringer med Yamaha Stagepas 1K MkII som PA-system for duo 1 gitar med pedalbrett (mest akustisk med innebygd pickup) og 1-2 vokalister innenfor sjanger folk/vise/pop. Lydkvalitet? Brukervennlig? Spiller sjelden i lokaler med plass til over 300 personer. Etter det jeg kan se mangler systemet mulighet for 48V phantom power til f.eks. aktiv DI-boks. Setter pris på tilbakemeldinger.
  • Hei, er ikke så inne på dette, men vet at disse 80-talls gitarene fra Kramer skal være verdt litt, har dere noen innblikk i hva jeg kan få for denne? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.