Web Analytics
Jump to content

Effektpedal VS Effektbrett


Guest Oscar

Recommended Posts

Guest Oscar

Har tenkt å kjøpe meg en Effektpedal (crybaby wah wah), så det jeg lurer litt på er om det er bedre å kjøpe et effektbrett isteden for en effektpedal fordi den pedalen jeg skal kjøpe koster nesten like mye som et effektbrett, og effektbrettet har liksom flere forvregninger.

Men er det sånn at du får bedre lyd av en dyr effektpedal enn av en et rimelig effektbrett?

Link to comment
Share on other sites

Men du får vel bedre wahwah hvis du kjøper en pedal som bare er wahwah enn hvis du kjøper ett brett som også har wahwah til samme prisen. Sånn er det vel med de fleste effekter.

Men man har jo ikke råd til alle effekter i hver sin boks, og da er effektbrett kjekt!

Link to comment
Share on other sites

Jeg personlig liker ikke de multieffektbrettene ute på merkede i dag. De fleste er enten av konstruksjonsmessig eller lydmessig dårlig kvalitet. MEN de er en tusen ganger bedre enn de som var på markedet for bare noen få år siden.

Er du på et stramt budsjett, og trenger "ALT", så er jo selvfølgelig et effektbrett tingen, mange av de nye som skal være temmelig bra. (Jeg selv har litt lyst til å få testa den nye VOX velvetronix brettet)

Men er du feks veldig avhening av en wahwah, og bruker den mye, ville jeg heller satset på å kjøpt en GOD kvalitets wahwah, og heller siden kjøpe de andre effektene del for del. I stedet for at du blir lei av den middelsdårlige wahwahen på brettet etter en kort stund. Kanskje du vil holde ut med cry'en resten av livet?

Hadde jeg hatt ett stramt effektbudsjett(har jeg ikke? ;)) så ville jeg heller stått igjen med en god wah, enn en haug effekter jeg ikke liker.

Jeg holder på å bygge opp et pedalbrett nå, og i stedet for å kjøpe bosspedaler og sånne vanlige "billige" modeller, velger jeg heller å bruke litt tid og penger på å sakte bygge opp et pedalbrett bestående av kvalitetskomponenter, som jeg liker, og som passer i oppsettet jeg har av gitarer og forsterkere.

Link to comment
Share on other sites

Og som jeg anbefaler alle, kjøp brukt!!

Tenk deg at du kanskje var villig til å betale 3000kr for et allrigth multieffektbrett, brukt kunne du kjøpt deg et mye bedre brett, eller 2-5 gode pedaler som hadde slått det brettet både lyd og konstruksjonsmessig flere titalsganger.

Eller være kjip og spare penga :(

Link to comment
Share on other sites

Jeg har V-Amp2... den suger.. hater den!!:P

skal kjøpe meg masse effektpedaler' date=' når jeg bare får penger..:P

jeg er ferdig med multieffekteer..:P[/quote']

Utstyr er vel egentlig ingen hindring..

Dimitar Nalbantov, gitarist fra Soundclick bruker V-Amp2 og en Boss DS-2. Låter fett som pokker.

Link to comment
Share on other sites

Hadde vi ikke en slik avstemming for ikke så alt for lenge siden??

Men, gitaristen i bandet mitt har et billig bossbrett til ca 3000, og han får ikke fin lyd ut av det! Lyden suger maks! Tror nok multieffektfrett er fett når du kommer opp i pris ja. PodXTpro er jo bare rått! (Og dyrt)

Link to comment
Share on other sites

POD XT er dritbra, men bedre på forsterkersimulasjoner enn effekter.

Hvis du bare kommer til å bruke noen få effekter (wah, for eksempel), så er enkeltpedaler definitivt "the way to go". Hvis du har planer om å bruke så mye effekter at du ikke lenger høres ut som en gitar, så anbefaler jeg en dyr effektprossessor (T.C. Electronic, G Major hvis du vil ha noe rimelig, G-Force hvis du er stinn), eller eventuelt gitarsynth.

Personlig bruker jeg ikke lenger effekter. Jeg pleide å bruke wah-, delay- og choruspedal, men wah har jeg i senere tid sluttet med, og chorus og delay har jeg nå ferdigprogrammert inn i diverse lyder på POD XT'en min. Bør forsåvidt legge til at jeg heller aldri bruker effekter på noe annet enn clean-lyd, untatt kanskje litt delay og romklang på vrenglyden når jeg spiller soloer.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en T.C. G-Force, og synes det funker utrolig bra i livesamenheng. Jeg bruker Boss FC-50 midibrett. Synes ikke at den farger lyden på forsterkeren så mye som mange sier..Du har jo god kontrol på inn og utnivået.. Den er også ganske enkel i bruk, og det er morsomt å eksprimintere med å lage sine egene settinger på effektene..

Av de 225 forhånslagrede presettene, er det vel kansje bare 8-10 som jeg bruker... presettene er såpass bra satt opp at det trengs bare lit justeringer for å optimalisere dem. Det er jo også etter smak og behag da..

Link to comment
Share on other sites

Egentlig så skal ikke V-amp2 være ille.. det er jo egentlig en veldig populær multieffekt..

men den som jeg har er treg til å bytte mellom effektene og lydene vil ikke lagre seg.. hadde en kamerat som hadde det samme problemet og han fikk byttet til seg en POD mot den "ødelagte" V-ampen...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Kun gitarkabinett på gitarforsterker, med mindre man er faglig kyndig - et svært fåtall.  Og husk et par ting: - Utgangen på forsterkeren din leverer MYE strøm ut, som potensielt er dødelig - Forsterkeren kan bli totalt skadet av å kjøres uten kabinett, eller med feil kabinett - Du skal alltid bruke egnet høyttalerkabel mellom forsterker og kabinett, aldri instrumentkabel Veldig kjedelig å ødelegge en dyr forsterker pga feil bruk. Kabinett er er veldig billig på bruktmarkedet, da mange har fått over til digitalt. Du kan se etter ENGL, Orange, Marshall, Harley Benton, Framus og andre merker. Ville vurdert Vintage 30 elementer hvis jeg var deg, da har du et kabinett for livet.  Betalt 2000kr for mitt Framus 212 kabinett, det er helt perfekt for mitt bruk. 
  • Det vil hjelpe å gire ned effekten til 50W.  Dette med lyd og effekt er ikke "rett frem" med ohms lov, da lyden kan variere ulinjert fra styrken på forsterkeren i forskjellige frekvenser. Det er derfor 50W forsterker, kan levere mer ut på høyttaleren enn 50% i visse frekvenser. Men det er helt innenfor å ta den "enkle" utgaven bare for å være på den sikre siden og ikke overtenke for mye. - 2x effekt på høyttaler av forsterker er et godt utgangspunkt.  - Det har mye å si hvor mange høyttalere du har i kabinett, da du fordeler lasten på flere høyttalere  - Forskjellige høyttalere har forskjellig styrke. Jeg kjører Marshall JVM i et Framus 212 V30 kabinett på 120W (60W per høyttaler).  - Noen kjører stereo-sluttrinn i et stereo kabinett, andre kjører to forskjerkere i stereo på grunn av effekter, eller for å blende to lyder inn i en. For eksempel - blender du en Marshall JVM med en Mesa Boogie Mark V, så blender du to ganske forskjellige lyder for å få et unikt karakter (Rabea Massaad har et par video på dette på YouTube).   Jeg solgte nylig en ENGL Powerball med et stereo-kabinett, den hadde meget gode instrukser som beskriver mulighetene med stereo.  Personlig har jeg hatt det meste, og falt på at 50W er mer enn nok på rørforsterkere, og at 2x12 er mer enn nok lyd, og samtidig ikke for lite. For meg er det en perfekt kombinasjon.. Skulle helst hatt en lunch amp i tillegg.(ENGl Fireball 25, eller Mesa Mark V 25)  
  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.