Web Analytics
Jump to content

Trenger en innføring i effektprosessorer


Sorg
 Share

Recommended Posts

Kan folk fortelle litt om fordelene/ulempene med dette. Er det slik dette skal låte bedre (selvsagt subjektivt) enn pedaler og effektbrett slik som Pod xt, Boss, etc? Det er vel da også desto dyrere antar jeg?

Hva av G-Force, G-Major, T. C Electronics, Rocktron, Eventide, etc er det folk anbefaler?

Er det ellers noen som har peil på hva en rackskuff/styringsenhet er? Hørte at man kan styre pedaler som ikke har midiutgang via en slik..

Link to comment
Share on other sites

Hva som er best av de forskjellige er opp til smak og behag. Det finnes vel lite som er "det beste", selv om AXE FX (staving?) blir sett på som det ypperste. Har ikke prøvd en slik selv, men jeg sverger til analoge bokser da jeg synes de gjengir gitarlyden best. Har en Boss GT8, men jeg synes noe av lyden blir borte i den selv om lydene er av god kvalitet. En rackskuff er noe du setter masse pedaler i, og kobler dem til en styringsenhet. Fra styringsenheten styrer du hvilke pedaler som skal brukes via et midibrett. Alle pedalene kobles til egne inn og utganger.

Som så mange blir å svare deg her, må du bare prøve selv :D

Link to comment
Share on other sites

Jeg baserer bare dette på lydklipp jeg har hørt, og ikke personlig erfaring, men G-Major virker ut som om den er meget god for prisen! Du får jo omtrent alle de effektene du noensinne kommer til å bruke, i en enkel pakke. Dersom du allerede har for eksempel en phaser og/eller en chorus som du liker bedre enn den som er i G-Majoren kan du putte disse i en skuffe i racket, og bruke for eksempel en Voodoo Lab GCX Guitar Audio Switcher for å bruke et midibrett til å bestemme hvilke(n) pedal(er) du vil bypasse. Hadde jeg hatt pengene skulle jeg gjort slik selv, enkelt og cleant.

Edited by Boffen
Link to comment
Share on other sites

MEn poenget er mere hva er best av rack og de andre effektprosessorerne som POD.. Tenker ikke lyd, men er det noen forskjell at det er i rack? Alle disse rackeffektprosessorene lager de ikke gulvbaserte enheter osm POD, osv?

Er vel Eventide som er det mest ultimate, men det blir kanskej for mye av det gode...

Link to comment
Share on other sites

Kjøp en wah og en delay, hva mer trenger du egentlig? :P

Har ikke tenkt meg masse sirkuseffekter nei, men jeg liker skikkelig bra delayer og klanger og synes da en kan lage mye stilig. I tillegg er det jo fordel når man kan lagre som midi. Også liker jeg harmonizer og sveveeffekter veldig godt.

Link to comment
Share on other sites

Har ikke tenkt meg masse sirkuseffekter nei, men jeg liker skikkelig bra delayer og klanger og synes da en kan lage mye stilig. I tillegg er det jo fordel når man kan lagre som midi. Også liker jeg harmonizer og sveveeffekter veldig godt.

Da kommer du til å elske "crystal echos" preseten i Ultra`n!

The Edge "shimmer" effekten som mange elsker.

Link to comment
Share on other sites

Rack er ikke tingen spør du meg,får aldri den dynamikken som med en feit forsterker og pedaler.Har prøvd begge deler....Mulig Axe fx er bra,men er vel mer rett i bordet greie det.

Rack er ikke noe fellesbetegnelse på en spesiell type utstyr da.

Det er bare utstyr laget for å putte inn i ei 19" kasse, finnes bra og dårlige ting her som alt annet.

Du får jo både Rectifier og SLO100 i rackformat!

Axe-FX har like bra dynamikk som noen forsterker jeg har eid, teknologien går fremover men jeg skjønner

at gitarister er mer erkekonservative enn noen hehe

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.