Web Analytics
Jump to content

Trenger en innføring i effektprosessorer


Sorg
 Share

Recommended Posts

Kan folk fortelle litt om fordelene/ulempene med dette. Er det slik dette skal låte bedre (selvsagt subjektivt) enn pedaler og effektbrett slik som Pod xt, Boss, etc? Det er vel da også desto dyrere antar jeg?

Hva av G-Force, G-Major, T. C Electronics, Rocktron, Eventide, etc er det folk anbefaler?

Er det ellers noen som har peil på hva en rackskuff/styringsenhet er? Hørte at man kan styre pedaler som ikke har midiutgang via en slik..

Link to comment
Share on other sites

Hva som er best av de forskjellige er opp til smak og behag. Det finnes vel lite som er "det beste", selv om AXE FX (staving?) blir sett på som det ypperste. Har ikke prøvd en slik selv, men jeg sverger til analoge bokser da jeg synes de gjengir gitarlyden best. Har en Boss GT8, men jeg synes noe av lyden blir borte i den selv om lydene er av god kvalitet. En rackskuff er noe du setter masse pedaler i, og kobler dem til en styringsenhet. Fra styringsenheten styrer du hvilke pedaler som skal brukes via et midibrett. Alle pedalene kobles til egne inn og utganger.

Som så mange blir å svare deg her, må du bare prøve selv :D

Link to comment
Share on other sites

Jeg baserer bare dette på lydklipp jeg har hørt, og ikke personlig erfaring, men G-Major virker ut som om den er meget god for prisen! Du får jo omtrent alle de effektene du noensinne kommer til å bruke, i en enkel pakke. Dersom du allerede har for eksempel en phaser og/eller en chorus som du liker bedre enn den som er i G-Majoren kan du putte disse i en skuffe i racket, og bruke for eksempel en Voodoo Lab GCX Guitar Audio Switcher for å bruke et midibrett til å bestemme hvilke(n) pedal(er) du vil bypasse. Hadde jeg hatt pengene skulle jeg gjort slik selv, enkelt og cleant.

Edited by Boffen
Link to comment
Share on other sites

MEn poenget er mere hva er best av rack og de andre effektprosessorerne som POD.. Tenker ikke lyd, men er det noen forskjell at det er i rack? Alle disse rackeffektprosessorene lager de ikke gulvbaserte enheter osm POD, osv?

Er vel Eventide som er det mest ultimate, men det blir kanskej for mye av det gode...

Link to comment
Share on other sites

Kjøp en wah og en delay, hva mer trenger du egentlig? :P

Har ikke tenkt meg masse sirkuseffekter nei, men jeg liker skikkelig bra delayer og klanger og synes da en kan lage mye stilig. I tillegg er det jo fordel når man kan lagre som midi. Også liker jeg harmonizer og sveveeffekter veldig godt.

Link to comment
Share on other sites

Har ikke tenkt meg masse sirkuseffekter nei, men jeg liker skikkelig bra delayer og klanger og synes da en kan lage mye stilig. I tillegg er det jo fordel når man kan lagre som midi. Også liker jeg harmonizer og sveveeffekter veldig godt.

Da kommer du til å elske "crystal echos" preseten i Ultra`n!

The Edge "shimmer" effekten som mange elsker.

Link to comment
Share on other sites

Rack er ikke tingen spør du meg,får aldri den dynamikken som med en feit forsterker og pedaler.Har prøvd begge deler....Mulig Axe fx er bra,men er vel mer rett i bordet greie det.

Rack er ikke noe fellesbetegnelse på en spesiell type utstyr da.

Det er bare utstyr laget for å putte inn i ei 19" kasse, finnes bra og dårlige ting her som alt annet.

Du får jo både Rectifier og SLO100 i rackformat!

Axe-FX har like bra dynamikk som noen forsterker jeg har eid, teknologien går fremover men jeg skjønner

at gitarister er mer erkekonservative enn noen hehe

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.