Web Analytics
Jump to content

Mine favorittpedaler


Odinster
 Share

Recommended Posts

Hei sveiser!

Er i ferd med å gå til innkjøp av noen pedaler, og vil gjerne høre litt feedback på hva dere anser som de beste pedalene innenfor de forskjellige sjangerne.

Har lagt min elsk på Line 6 DL4 delay og MXR Script 90 phaser så langt.

Noen som vet hvordan pedalriggen til Josh Homme (QOTSA) og Adam Jones (Tool) ser ut?

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 35
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Oi.

Jeg elsker true bypass-loopere, det er det mest nyttige på ethvert pedalbrett. Ellers er dette noen favoritter:

Jen Crybaby

Ultra Lord

Et par av de hjemmelagde

Sans Amp

Danelectro Fab metal.....

Ibanez TS

Ibanez double sound

En hvilken som helst clean boost

Link to comment
Share on other sites

Alle som står nevnt i signaturen min unntatt wahen, den skal jeg selge nå. Men den er skamfet den og ;)

Fuzzen er en hjemmelaget BigMuff-klone, som er modifisert litt. Mellomtonen er løftet så den låter enda tøffere, og skjærer gjennom bedre. Knallboks!

Link to comment
Share on other sites

Noen som vet hvordan pedalriggen til Josh Homme (QOTSA) og Adam Jones (Tool) ser ut?

Adam Jones kjører noen pedaler live, men ikke veldig mange. Han har vært avbildet med mye rart i studio, men i all hovedsak benytter han seg av følgende (tunere og switchere er utelatt):

Dunlop 535Q (wah) -> Volumpedal -> MXR Micro Amp (booster) -> BOSS DD-3 (delay) - > BOSS BF-2 (flanger) -> DOD EQ -> Line6 DL-4 (delay/looper)

Han benytter også en Gig-FX Chopper, som er en tremolo/panner pedal, men denne blir stort sett bare brukt på "Wings for Marie"-låten.

Pedalriggen går deretter inn i tre amper som sørger for vrengen, som alle kjører samtidig på bånn guffe. Det er 2stk Diezel VH-4 som alltid står på kanal 3, samt en gammel Marshall Super Bass. Hele pedalriggen er plassert før vrengen (amp), så han benytter ikke FX-loopene.

Edited by GummiTZ
Link to comment
Share on other sites

Jeg ha aldri vært glad i pedaler og efekter på gitar.

Har prøvd så mye forskjellig, men det meste er gøy det 2-3 første timene og så går jeg lei :s

Hittil så har jeg valgt å beholde en BOSS OD-3 da den låt ganske fint til rockish vreng og boosting når vi spiller live.

Og en HardWire Distortion som er en av de feteste distortion pedalene jeg har prøvd å langt. Bare skam at forsterkeren min ikke liker distortionpedaler :P

Link to comment
Share on other sites

Hei sveiser!

Er i ferd med å gå til innkjøp av noen pedaler, og vil gjerne høre litt feedback på hva dere anser som de beste pedalene innenfor de forskjellige sjangerne.

Har lagt min elsk på Line 6 DL4 delay og MXR Script 90 phaser så langt.

Noen som vet hvordan pedalriggen til Josh Homme (QOTSA) og Adam Jones (Tool) ser ut?

Homme bruker to pedalbrett om jeg ikke husker feil.

Bruker en Ampegamp vt-40 eller vt-22 eller hva de heter.

Han har vel en Fulltone wah, Ernie Ball volum.

Kan se noe her: http://entertainment.webshots.com/album/404976882hNhkwW

Her kan du lese hvilke: http://en.wikipedia.org/wiki/Josh_Homme

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.