Web Analytics
Jump to content

Plassering av utstyr på bandrommet..


Mikke
 Share

Recommended Posts

Hei,

Vet ikke om dette er riktige stedet, men jeg skal nå innrede et bandrom, og ønsker hjelp fra noen som har peiling på lyd. Uten å være en krass faen ser jeg helst at 15årige gitarjyplinger som sier "trommer og bass bak og gitar foran" ikke svarer. Ikke meningen å være dust, men jeg har spilt i band i nok år til å trenge hjelp fra sånne. Historien er at jeg er blitt bandformand på høgskolen i Bergen, og skal derfor ominnrede bandrommet som samtlige band der øver på.

Uansett! Rommet er på 4 x 8.5 meter i grunnflate og har et skråtak fra 1.7 til ca 3 meter.. Det skal være plass til to gitarer, trommer, bass og en synth, samt vokalanlegg. Den tidligere plasseringen var ikke optimal, og jeg ønsker derfor å endre på denne. Har lurt på å kjøre trommesettet i midten på langsiden, vendt ut mot rommet selvfølgelig, og instrumenter på hver sin side, vendt mot midten..

Noen som har noen forslag?

Takk!

-Mikkel

Link to comment
Share on other sites

Ingen monitoring? Alt kommer direkte fra amp/sangannlegg?

Kan være lurt å plassere trommesettet der du nevner, setter du det nærmere hjørnene kan du fort få litt "trakt" effekt

med resultatet at trommene låter enda høyere akustisk.

Demping av rommet er jo viktig, spesielt bassfeller i hjørnene. hør etter stående frekvenser (der det høres ut som et basshelvette pga av lydbølger som slår tilbake via rette flater)

Litt diffusors og sånn kan gjøre underverker her.

Prøv og sett opp backline som om det var konsert, men i litt mer halvsirkel og med ampene litt bak sånn at trommisen kan få nok direkte lytting fra amper.

Vanskelig å forklare dette, mulig det made no sense at all men...

Eller den beste løsningen, tving alle til å kjøpe seg In-ear og kjør D.I på instrumenter :lol:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.