Web Analytics
Jump to content

Hvilke er best??


Hallvard
 Share

Recommended Posts

Kanskje litt irriterende med alle disse her , men jeg trenger litt hjelp..

Skal kjøpe meg el-gitar, men har litt begrensa budsjett. Er nybegynner på el-gitar, men har spilt en del akustisk før, jeg har tenkt å spille mest rock. Jeg har undersøkt litt å funnet fram til et par gitarer jeg er interresert i som ligger rundt min prisklasse:

- Epiphone Les Paul 100 (ca. 2700 kr)

- Fender Squire Standard Stratocaster (ca. 2800 kr)

- Fender Squire Stagemaster HSH ( ca 3000 kr)

Er ikke helt sikker på om disse prisene stemmer...

Mener dere noe om disse gitarene, om hvilke som kunne passe best for meg, eller om dere kan anbelfale noen andre gitarer rundt den prisklassen som dere tror kan være gode hadde det vært fint. :D

Link to comment
Share on other sites

Hvis jeg var deg ville jeg først funnet ut litt om hva slags musikk du vil komme til å spille mest.

I tillegg bør du kunne klare å finne ut hva du liker best av Stratocaster designet og Les Paul designet. Forskjellen ligger i skala-lengde samt at Les Paul generellt har en tykkere hals enn Strat-type gitarer.

Mikrofon valget bør du også tenke på. Altså, om du vil ha humbuckere eller singlecoils. Mer info om hva det innebærer bør du kunne finne ved å søke litt rundt på forumet.

Om du virkelig har tenkt til å begynne å spille skikkelig, lønner det seg også ofte på gå litt høyere i pris en de helt billige gitarene. Det går også ann å se på brukt, så sant du ikke absolutt må ha noe nytt.

Ta gjerne en titt på min nærmest ubrukte Epiphone Les Paul Standard som jeg selger. Link ser du i signaturen min.

Link to comment
Share on other sites

Er den no bra da? Kan kanskje være interresert mn vet ikke helt..... Er

d en gitar som litt viderekomne også kan like og synes er bra..?

Har vel egentlig tenkt å spille litt forskjellig rock. Noe nirvana, foo fighters, red hot chili peppers, ac/dc, guns n roses, santana, er band/artister jg liker.. Er ganske forskjellige typer da.......

Link to comment
Share on other sites

Hvis du har spilt akkustisk, og kommer til å spille rock, vil jeg anbefale deg Les Paulen. Ikke fordi jeg er LP-mann selv, men tror kanskje du får mer for pengene da. Har prøvd mange Squire gitarer, og kan ikke med hånda på hjertet si at de er gode. Du kjenner på dem at de er billige.. hehe. Men en Epi LP er av høyere kvalitet. Det merker du når du holder og hører gitarene.. Det var mine meninger.. Men selvfølgelig må du finne ut av hva du liker best selv, men siden du spurte så.. ja.. GÅ FOR LES PAUL!

Link to comment
Share on other sites

Jeg vil si at Les Paul Standard er en meget god gitar til prisen.

Hvor mye du er villig til å gi for en gitar, er jo alltid en avgjørende faktor. Jeg vet om alt fra nybegynnere til dyktige gitarister som bruker Epiphone Les Paul. Pris og ytelse sees på veldig individuelt.

Men du må selvfølgelig finne ut selv hva som passer deg best, men jeg ville uansett anbefalt deg å kikke på en litt dyrere gitar enn de du har nevnt, forutsatt at du virkelig har tenkt til å "satse" litt på gitar. Motsetningen til en Epiphone Les Paul Standard er vel en Fender Mexico Strat, som ligger i det samme prisnivået nytt.

Av de artistene du nevner, har vel AC/DC, Guns N Roses og Santana typisk humbucker lyd i store deler av musikken. Er ikke helt sikker på hva slags utstyr Foo Fighters og RHCP benytter seg av.

Link to comment
Share on other sites

Jeg anbefaler deg og ta en titt på gitaren til Integrum. Det er fryktelig mye gitar for pengene. Jeg regner også med at Integrums gitar er godt vedlikeholdt (?), så du bør nok ikke være redd for å kjøpe brukt. Integrums gitar er 100 ganger mer gitar enn de du nevnte ovenfor.... Good Luck :)

Link to comment
Share on other sites

gitarer som koster under 5-6000 nye er stort sett veldig dårlige.

Kjøp brukt! Jeg har spilt på en slik som Integrum selger.

Helt grei gitar, men dårlige pickuper. Men dårlige pickuper har egentlig de aller fleste gitarer i den prisklassen (dvs under 10000)

Til å begynne med vil du nok være fornøyd med gitaren, men etter en stund (kanskje noen år) vil du begynne å synes den låter grumsete. Da kjøper du nye pickuper, og blir fornøyd igjen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.