Web Analytics
Jump to content

Hvilke er best??


Hallvard

Recommended Posts

Kanskje litt irriterende med alle disse her , men jeg trenger litt hjelp..

Skal kjøpe meg el-gitar, men har litt begrensa budsjett. Er nybegynner på el-gitar, men har spilt en del akustisk før, jeg har tenkt å spille mest rock. Jeg har undersøkt litt å funnet fram til et par gitarer jeg er interresert i som ligger rundt min prisklasse:

- Epiphone Les Paul 100 (ca. 2700 kr)

- Fender Squire Standard Stratocaster (ca. 2800 kr)

- Fender Squire Stagemaster HSH ( ca 3000 kr)

Er ikke helt sikker på om disse prisene stemmer...

Mener dere noe om disse gitarene, om hvilke som kunne passe best for meg, eller om dere kan anbelfale noen andre gitarer rundt den prisklassen som dere tror kan være gode hadde det vært fint. :D

Link to comment
Share on other sites

Hvis jeg var deg ville jeg først funnet ut litt om hva slags musikk du vil komme til å spille mest.

I tillegg bør du kunne klare å finne ut hva du liker best av Stratocaster designet og Les Paul designet. Forskjellen ligger i skala-lengde samt at Les Paul generellt har en tykkere hals enn Strat-type gitarer.

Mikrofon valget bør du også tenke på. Altså, om du vil ha humbuckere eller singlecoils. Mer info om hva det innebærer bør du kunne finne ved å søke litt rundt på forumet.

Om du virkelig har tenkt til å begynne å spille skikkelig, lønner det seg også ofte på gå litt høyere i pris en de helt billige gitarene. Det går også ann å se på brukt, så sant du ikke absolutt må ha noe nytt.

Ta gjerne en titt på min nærmest ubrukte Epiphone Les Paul Standard som jeg selger. Link ser du i signaturen min.

Link to comment
Share on other sites

Er den no bra da? Kan kanskje være interresert mn vet ikke helt..... Er

d en gitar som litt viderekomne også kan like og synes er bra..?

Har vel egentlig tenkt å spille litt forskjellig rock. Noe nirvana, foo fighters, red hot chili peppers, ac/dc, guns n roses, santana, er band/artister jg liker.. Er ganske forskjellige typer da.......

Link to comment
Share on other sites

Hvis du har spilt akkustisk, og kommer til å spille rock, vil jeg anbefale deg Les Paulen. Ikke fordi jeg er LP-mann selv, men tror kanskje du får mer for pengene da. Har prøvd mange Squire gitarer, og kan ikke med hånda på hjertet si at de er gode. Du kjenner på dem at de er billige.. hehe. Men en Epi LP er av høyere kvalitet. Det merker du når du holder og hører gitarene.. Det var mine meninger.. Men selvfølgelig må du finne ut av hva du liker best selv, men siden du spurte så.. ja.. GÅ FOR LES PAUL!

Link to comment
Share on other sites

Jeg vil si at Les Paul Standard er en meget god gitar til prisen.

Hvor mye du er villig til å gi for en gitar, er jo alltid en avgjørende faktor. Jeg vet om alt fra nybegynnere til dyktige gitarister som bruker Epiphone Les Paul. Pris og ytelse sees på veldig individuelt.

Men du må selvfølgelig finne ut selv hva som passer deg best, men jeg ville uansett anbefalt deg å kikke på en litt dyrere gitar enn de du har nevnt, forutsatt at du virkelig har tenkt til å "satse" litt på gitar. Motsetningen til en Epiphone Les Paul Standard er vel en Fender Mexico Strat, som ligger i det samme prisnivået nytt.

Av de artistene du nevner, har vel AC/DC, Guns N Roses og Santana typisk humbucker lyd i store deler av musikken. Er ikke helt sikker på hva slags utstyr Foo Fighters og RHCP benytter seg av.

Link to comment
Share on other sites

Jeg anbefaler deg og ta en titt på gitaren til Integrum. Det er fryktelig mye gitar for pengene. Jeg regner også med at Integrums gitar er godt vedlikeholdt (?), så du bør nok ikke være redd for å kjøpe brukt. Integrums gitar er 100 ganger mer gitar enn de du nevnte ovenfor.... Good Luck :)

Link to comment
Share on other sites

gitarer som koster under 5-6000 nye er stort sett veldig dårlige.

Kjøp brukt! Jeg har spilt på en slik som Integrum selger.

Helt grei gitar, men dårlige pickuper. Men dårlige pickuper har egentlig de aller fleste gitarer i den prisklassen (dvs under 10000)

Til å begynne med vil du nok være fornøyd med gitaren, men etter en stund (kanskje noen år) vil du begynne å synes den låter grumsete. Da kjøper du nye pickuper, og blir fornøyd igjen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Kun gitarkabinett på gitarforsterker, med mindre man er faglig kyndig - et svært fåtall.  Og husk et par ting: - Utgangen på forsterkeren din leverer MYE strøm ut, som potensielt er dødelig - Forsterkeren kan bli totalt skadet av å kjøres uten kabinett, eller med feil kabinett - Du skal alltid bruke egnet høyttalerkabel mellom forsterker og kabinett, aldri instrumentkabel Veldig kjedelig å ødelegge en dyr forsterker pga feil bruk. Kabinett er er veldig billig på bruktmarkedet, da mange har fått over til digitalt. Du kan se etter ENGL, Orange, Marshall, Harley Benton, Framus og andre merker. Ville vurdert Vintage 30 elementer hvis jeg var deg, da har du et kabinett for livet.  Betalt 2000kr for mitt Framus 212 kabinett, det er helt perfekt for mitt bruk. 
  • Det vil hjelpe å gire ned effekten til 50W.  Dette med lyd og effekt er ikke "rett frem" med ohms lov, da lyden kan variere ulinjert fra styrken på forsterkeren i forskjellige frekvenser. Det er derfor 50W forsterker, kan levere mer ut på høyttaleren enn 50% i visse frekvenser. Men det er helt innenfor å ta den "enkle" utgaven bare for å være på den sikre siden og ikke overtenke for mye. - 2x effekt på høyttaler av forsterker er et godt utgangspunkt.  - Det har mye å si hvor mange høyttalere du har i kabinett, da du fordeler lasten på flere høyttalere  - Forskjellige høyttalere har forskjellig styrke. Jeg kjører Marshall JVM i et Framus 212 V30 kabinett på 120W (60W per høyttaler).  - Noen kjører stereo-sluttrinn i et stereo kabinett, andre kjører to forskjerkere i stereo på grunn av effekter, eller for å blende to lyder inn i en. For eksempel - blender du en Marshall JVM med en Mesa Boogie Mark V, så blender du to ganske forskjellige lyder for å få et unikt karakter (Rabea Massaad har et par video på dette på YouTube).   Jeg solgte nylig en ENGL Powerball med et stereo-kabinett, den hadde meget gode instrukser som beskriver mulighetene med stereo.  Personlig har jeg hatt det meste, og falt på at 50W er mer enn nok på rørforsterkere, og at 2x12 er mer enn nok lyd, og samtidig ikke for lite. For meg er det en perfekt kombinasjon.. Skulle helst hatt en lunch amp i tillegg.(ENGl Fireball 25, eller Mesa Mark V 25)  
  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.