Web Analytics
Jump to content

Skifte strenger


PL3ktEr
 Share

Recommended Posts

vell ikke le :oops: , men eg lurte på, når du skal skifte alle strengene kan du bare klippe over strengene da (de som sitter på gitar`n fra før..)? eller er d smartest å løsne dei oppe på stemme skruene :?

Link to comment
Share on other sites

ikke finn på å klippe av strengene. da kan du lett skrape opp gitaren med saksa/tanga, og strengene kommer antakelig til å sprette av og stikke deg i ansiktet, mest sannsynlig i øynene. Den eneste måten å gjøre dette riktig på er å løsne stemmeskruene helt til strengene ikke er spunnet rundt disse, men lett kan trekkes utav. Hvis du syns det er pes å skru og skru og skru på stemmeskruene, får man kjøpt stemmeskruesveiv for ca 20,- i de aller fleste instrumentbutikker (anbefales!). Lykke til!

Link to comment
Share on other sites

Jeg pleier å skru (med en sånn snurredings) til strengene er helt løse(!), og siden jeg er så lat at jeg ikke gidder å fikle med strengene ved skruene, så tar jeg bare å klipper de på midten, og tar hver ende ut på hver sin side. Og nei, ikke klipp de før de er løse, det kan ikke gå bra. Kjøp deg en sånn snurredass, så går det mye fortere uansett.

Link to comment
Share on other sites

Det skal jo ikke være nødvendig å snurre så veldig mye hvis vi snakker om akustisk eller el-gitar. Spenn strengene godt når du setter dem på og lås dem skikkelig (knekk, rundt, bak, under og tilbake igjen med strengen...ikke sant? :wink: ). For mange spinninger gjør at gitaren fort blir ustemt, og det vil vi forhåpentligvis unngå...

Link to comment
Share on other sites

HEHEHEH *le* Neida. ALRDI klipp. SJift en og en streng også. Ikke ta av alle sammen samtidig. Hvist du tar av alle samtidig har halsen lett for og bli skeiv. Men hvertfall IKKE klipp. Uansett om strengene er veldig løse.

Link to comment
Share on other sites

Om man er relativt kjapp og ikke lar skiftingen av strenger gå over mange timer så er det nok ikke noe problem med at halsen blir "skjeiv".

Det er jo meningen at en skal klare å smøre inn gripebrett med evt lemon oil osv også, så er nok ikk noe fare der!

Halsen vil uansett strekke seg tilbake til sin vante posisjon når strengene kommer på igjen.

Link to comment
Share on other sites

Ser ikke noe problem i å ta av alle strengene en og annen gang hvis man ønsker å rengjøre gripebrettet skikkelig eller for den saks skyld justere stolen o.l. som kan være noe vanskelig med strenger på....

Treverket i halsen vil derimot trenge noe lengre tid til å "sette" seg igjen etter dette,enn hvis man bare bytter en og en streng. Husk at ved intonering og sliping av bånd fjernes også alle strenger så faren for at halsen skal bli så enormt skjev er vel ikke så enorm......da er det værre å lagre gitaren rett ved siden av et vindu året rundt......iallefall akkustiske.....men nå er nå elgitarer også av treverk da.......

For all del ikke klipp, tar ikke så enormt lang tid å sveie dem av..... :wink:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.