Web Analytics
Jump to content

G&L tribute L-2500


bassebror
 Share

Recommended Posts

Heisann. Ser en annonse på finn, og vurderer litt.

Noen som har erfaringer med lignende eller samme bass?

Var innom en forretning her om dagen og prøvde en Fender jazz am. std. femstrengs . Den ble litt for breihalset og tungspilt for min del. Hvordan er G&L i forhold?

Mottar svar og erfaringer med fryd og hjertets glede!

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en sånn, og en Jazzbass. Jeg har ikke prøvd en femstrengs std, men jeg vil tro det blir mye av det samme. Det å finne en femstrenger som er så slank som en vanlig jazz, tipper jeg er umulig. '

Det er jo da en vanesak å bytte til en større hals. Trenger man en slank hals, bruker man bare firestrengeren?

Nå var kanskje dette ikke så veldig nyttig, siden jeg ikke har prøvd en std.5. Uansett så er det en veldig kurant bass. prisen på finn var ikke for lav.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en am. std 4 sjøl, og jeg merka i hvertfall betydelig forskjell std.4 og 5.

Sikler på am.std P femstrengs serru, og både den og jazz 5 har "Graphite Reinforced Maple, Modern “C” Shape,

(Gloss Headstock Face with Satin Urethane Finish on Back of Neck) ifølge idmusikk.no.

Altså blir begge to for brede for meg? Selvfølgelig er det en vanesak, hadde jeg hatt penger nok så hadde jeg stikki av med std. 5, for den låt grusomt bra!

Så dere syns jeg burde stikke innom Oslo og prøvekjøre G&L'n ?

Syns den ser spennende ut jeg, og det kan bli et flott suppliment til de jeg allerede har :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg er ikke videre glad i pbass. Synes ikke de er gode å spille på, men har aldri vært så bevisst at jeg kan snakke om en og den årgangen, den og den profilen osv. Jeg synes firestrengs pbass er klumpete.

Det synes jeg ikke og G&L-en. At det er fordi det er en femstrenger, og måten å spille på og fingerstilling blir litt annerledes, vet jeg ikke. Man må jo gjerne spille med litt "flatere" fingre på en femstrenger enn på en firestrenger.

For å si noe negativt om bassen, så har halsen endret seg litt etter at jeg fikk den, og den trenger en båndsliping. Det er ikek ille, men litt trengs for at den skal bli bra igjen. Samtidig synes jeg de kunne ha spandert på en batteriluke, og ikke at man må skru av et deksel for å bytte batteri.

Er du i nærheten av Hamar, kan du gjerne få prøve min.

Link to comment
Share on other sites

Takk for alle svar, tror ikke jeg kommer til å kjøpe meg noen nye bass på stund nå uansett siden jeg skal inn i førstegangstjeneste om ikke lenge.

Men det er greit å finne litt ut om hva som passer meg.

Har hatt femstrengere før, med temmelig slanke halser (yamaha, washburn), men har aldri vært noe spesielt glad i lyden i dem.

Har nå Sandberg PM og am.std. jazz og har virkelig funnet lyder jeg er storfornøyd med, så det er i den gata jeg vil ha bassene mine i når jeg kjøper meg femstrengs.

Takk for svar og henvendelser!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • Hei!   Bor i Oslo og er nybegynner på slidegitar. Kjøpte ein billig gitar for formålet, med mål om å bli såpass god at eg oppgraderer gitaren etter hvert.  Har stemt den i åpen E. Har prøvd å lære meg litt selv, og kommet eit lite stykke på vei. Men om eg skal lære ordentlig og komme meg videre, så tror eg det hadde vært ein fordel og fått litt kvalifisert hjelp. Er det noen som kan slide i åpen E, eller som kjenner noen, og som kan lære bort? Og evt pris.   Takker Asgeir
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.