Web Analytics
Jump to content

NeckThru, BoltOn, limt hals osv...


Troll
 Share

Recommended Posts

Hva er egentlig fordelene og ulempene til de forskjellige?

Det virker som mange dyre gitarer har neck thru og mange billlige gitarer har bolt on. Men jeg har også merket at det kan gå andre veien også.

Er det noe som er "bedre" enn det andre kvalitets/lydmessig?

Har sett ned på gitarer som har bolt-on, men så ser jeg jo at mange/nesten alle(?) Fender og Ibanez-gitarene har bolt on.

Noen som kan forklare?

Link to comment
Share on other sites

Neck-thru/set-thru gir jo lettere/deiligere tilgang til de øverste båndene.

Jeg har ikke veldig peiling på treverk og slikt, men det burde vel også gjøre noe med sustainen når alt av hardware er festet samme stykke tre?

Link to comment
Share on other sites

Jeg har hørt at det gir mer sustain ja. Og når du nevnre "festet på samme stykke tre" så virker det enda mer logisk.

Men Fender strats f.eks og Ibanez JEM har jo bolt on. Treverk har jeg heller ikke peiling på.

Viss noen vil forklare meg hvordan de forskjellige treverkene låter, så hadde det vært fint.

Vet at Magohany låter mørkere og "fyldigere"

Link to comment
Share on other sites

Det er merkelig at det ikke er forsket på dette med forskjellige festeteknikker og sustain.

Jeg er så kynisk at jeg tror at grunnen til at det ikke er gjort, er at da kan "alle" snakke om hvor fin sustain i der i akkurat deres løsning. Tenk hvis Fender og Gibson brukte 5% av R&D budsjettet sitt på å begrunne påstandene sine, i stedet for å finne opp de gitarene de lagde på sekstitallet..

Jeg finner ikke igjen siden, men leste et sted på siden av en luthier at tester som er gjort, antyder at "teleløsningen", altså bolt on, fast stol og strenger gjennom kroppen, gir den beste sustainen. Finner ikke igjen det der, har lett etter det flere ganger. Han hadde lagt ut noe "public" gitartegninger som det var fritt fram å kopiere, en akustisk modell. Sånn i tilfelle noen finner igjen siden, mener jeg.

Nå er jo det med feste slik at det er fordeler og ulemper med de, som med de fleste andre ting.

Link to comment
Share on other sites

Er det såå merkbar forskjell i sustain på de forskjellige gitarene i høye prisklasser?

Jeg syns sustain er kjempefint og en god fordel som oftest. Men ofte så legger jeg ikke merke til at en gitar har mer sustain enn en annen.

EDIT: Kan det med bolton vs neck thru ha noe å si på punch og slikt?

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

Hva er det som gjør en limt hals så mye lettere tilgjengelig på de øvre båndene enn en bolt-on? Har begge deler, og kan ikke si at jeg synes de er så mye lettere tilgjengelig på LP'n enn Strat'n. Evt ikke så mye vanskeligere tilgjengelig på Strat'n.

Link to comment
Share on other sites

For ikke å nevne et par gitarer jeg har med såkalt "contoured heel", der den er avrundet på undersiden. Der er da man virkelig merker forskjellen. Nå er ikke jeg så rå på å spille helt øverst på gitaren uansett, så for meg spiller det ikke den store rollen.

Synes også at LP er vesentlig vondere et strat å komme til på. Tjukt og fælt.

Link to comment
Share on other sites

Jeg skal ikke si at det er sålett å komme seg over 15 bånd på min epi LP heller. Får snart en Ibanez med bolt on i posten. Får se om jeg merker noe forskjell da.

Men det virker so om det bare er en smaksak da. Atdet ikke har så mye å si på kvaliteten?

Link to comment
Share on other sites

Har en ibanez med neck-thru, men jeg synes JP'en min en snillere på sene-betennelsen enn den. Sustainen synes jeg og er bedre. Det er rett og slett forskjellige båter å komme i land med. Vet ikke om en er bedre en de andre. Jeg liker at jeg endrer HELT spillestil fra gitar til gitar. Jeg bytter modus rett og slett :D

Link to comment
Share on other sites

Oo- lekker gitar, som mye annet av det han selger.

Men når det er sagt, så er jeg enig med kristoffereide. Det er kanskje ikke noe som er "best", det er forskjellig. Da er det jo litt stas å ha litt mer enn en..

Har spilt litt forskjellig er i kveld på en RG 550, og så dratt fram en SX Telecaster til en tusenlapp. Begge var morsomme på hver sin måte. Den ene har tømmerstokkhals, og den andre har det ikke, for å si det mildt. Det å si at en ene er "bedre" enn det andre, er vanskelig. Nå må det vel nevnes at SX-en er litt oppgradert.. :)

Link to comment
Share on other sites

Hva kan man si? Les Paul med bolt on funker sånn passe... Tele og Strat med bolt on funker stort sett bra!

Har hatt en Fender Am. Strat (bolt on) som var helt 'død', og en Am. Charvel med limt hals som også var helt 'død'. (Derfor har de forsvunnet ut av mitt hus.)

Tror det har mer med kvalitet på treverk og (mengde/type) lakk å gjøre (i både kropp og hals) enn hvordan halsen er festet til kroppen, men jeg har ikke fasit.

Edited by Audun
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • Hei!   Bor i Oslo og er nybegynner på slidegitar. Kjøpte ein billig gitar for formålet, med mål om å bli såpass god at eg oppgraderer gitaren etter hvert.  Har stemt den i åpen E. Har prøvd å lære meg litt selv, og kommet eit lite stykke på vei. Men om eg skal lære ordentlig og komme meg videre, så tror eg det hadde vært ein fordel og fått litt kvalifisert hjelp. Er det noen som kan slide i åpen E, eller som kjenner noen, og som kan lære bort? Og evt pris.   Takker Asgeir
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.