Web Analytics
Jump to content

Gitar-prosjekt.


Recommended Posts

For noen uker siden bestemte jeg meg for å pusse den ene gitaren min. En Yamaha EG-112 (strat-kopi).

Den ser slik ut:

yamahafront.jpgyamahabak.jpg

Stort sett alt som sitter fast på denne (hvis du ser bort fra halsen) kan karakterieseres som bæsj,

så jeg fikk meg endelig til å bestille alt nytt fra guitarfetisj.

Av utstyr ble det bestillt:

- Nye stemmeskruer

- Wilkinson vintage tremolo-bro

- Nytt plekterbrett og bakplate

- Nye pots og knotter

- Noen brytere

- Ny jack med festeplate

- Nye mic'er

Alt i sort

Skulle egentlig ha bro og stemmeskruer i krom, men de hadde ikke de rette stemmeskruene i krom farge, så da ble det sort:P

Mikrofonene jeg valgte var et kalibrert sett med GFS lil' killer's.

Er det noen som har erfaringer med disse? Så ut som at de hadde fått god kritikk flere plasser.

Tenkte jeg skulle koble en 3-veis on-off-on bryter til hver av disse slik at jeg kan velge

humbucker-off-coilsplit på hver av dem.

Har ikke bestemt meg for hvilken farge jeg vil ha resten av gitaren i. Noen som har forslag?

Omtrent slik vil den se ut før den er malt:

frmaling.jpg

Har begynt å fjerne maling på den nå, så trenger malings-råd både med tanke på farge, hvilken maling som skal brukes, og andre ting jeg bør tenke på før jeg hiver meg i gang med å få farge på planken.

Link to comment
Share on other sites

Du gjør jo som du vil, men det som er raskest, er å matte ned den gamle lakken, evt. pusse vekk riper og hakk, og så legge på ny primer utenpå den gamle lakken. Det sparer deg for mange lag med lakk, og masse arbeid. Når du har fått på primer, vil du kunne se lett der du må jobbe mer med pussing, evt. litt sparkling. Så da er det å pusse mer, prime, pusse mer og så videre. En fordel med å la så mye av en gamle lakken sitte, er at du kan våtslipe. Da får du et mye bedre resultat, og det går mye fortere.

Det er absolutt null poeng i å fjerne all den gamle lakken, det er kun ekstra arbeid. Men hvis det er det du vil ha, så gjerne for meg :)

Link to comment
Share on other sites

Du kan la være å fjerne mer av den. Få tak i stålull UTEN såpe i, og matte den ned. Ellers sa jeg kvistlakk pga at treet er sevjeholdig og lakken vil trekke sevjen ut og lage bobler i klarlakk.

For å få en glossy finish bør du bare tenke på klarlakk. Men det er best å holde deg til èn type lakk. Akryllakk er best på akrylgrunning og akryl-klarlakk osv. Ikke bruk mer farge enn det som er nødvendig for å gi god dekning, og bruk 30 +/- lag klarlakk...

Jeg bruker 1 boks farge, 3 bokser klarlakk når jeg lakkerer

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.