Web Analytics
Jump to content

Bokser og pedaler


Ukulele

Recommended Posts

Hei.

Har spilt kassegitar i mange år, men har først nå begynt å spille i band.

I den forbindelse låner jeg en Gibson elektrisk gitar, som jeg spiller på.

Klarer ikke å stille inn forsterkeren slik at lyden blir bra. Kanskje jeg bør kjøpe en boks/pedal eller to...?

Skal ligge litt bak og fylle ut lydbilde, samt spille noen soloer.

Musikktype: Vassendgutane, Hellbillies o.l.

Hvilket utstyr bør jeg kjøpe?

Takker for alle svar.

Link to comment
Share on other sites

Det høres ut som om du burde velge en litt annen gitar, ja. Hvis du er ute etter en litt mer country-aktig lyd, så er en Telecaster eller lignende (som foreslått) ideelt. Forsterkeren har også veldig mye å si for lyden, ikke noe poeng i å kjøpe pedaler før du har en bra forsterker.

Link to comment
Share on other sites

Takk for nyttige svar.

Jeg bruker en Marshall forsterker. Vet ikke helt hvilken type, men det kan jeg sjekke opp.

En Telecaster altså..? - Regner med at det finnes forskjellige typer Telecastere? - Hvilken er å anbefale til en "normal" pris ?

Hører fra dere...

Link to comment
Share on other sites

Forslag fra meg:

Gitar: Fender Classic Player Baja Tele. Veldig mye tele for pengene! Gode gitarer, låter bra, ikke noe å lure på:

http://www.fender.com/products//search.php?partno=0141502389

Amp: Vurder å selge unna Marshallen. Marshall er ikke en utpreget køntriamp. Foreslår at du snuser på Fender her også. Godt eksempel:

http://www.fender.com/products//search.php?partno=0217400000

Pedaler kan du ta seinere. (Hadde snust på en kompressor først! Keeley-kompressorene er bra).

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Veldig kul gitar, men er ikke en "ekte" telecaster. Den der har to P90er, Tune-O-Matic og er semi-hollow, og er ganske forskjellig fra en tradisjonell telecaster. Men for all del, den der låter nok tøft! :)

Vet ikke hva slags gitar du har, men antar det er en Les Paul eller noe slikt.. Jeg synes du skal beholde og bruke den, med mindre du er ufornøyd med den selv. Er ingen regel som sier at du ikke kan bruke annet enn telecaster til country..

Link to comment
Share on other sites

Det kom vel frem av førsteposten at trådstarter ville ha en gitar med en noe annerledes lyd enn den han har.

Til trådstarter: Om du falt for den Jim Adkins-tele'n, syntes den låt bra og syntes den hadde en pris du følte var god så ser jeg ingen grunn til at du ikke skal kjøpe den. Om det er en amerikansk Fender så er det nok ikke kvalitetsmessig så altfor mye å si på den, så det hele bunner egentlig ut i hvorvidt du liker den og føler det er gitaren for deg.

Så om du likte den; fyr på! :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.