Web Analytics
Jump to content

Ny bro/stol til Gibson Les Paul


Aphelion
 Share

Recommended Posts

Fant ut at det er på tide med ny bro til min '89 LP Custom, da den som sitter på etter mange års bruk har begynt å gi etter - slik som dette:

ts0093bowedbridge.jpg

Så da er spørsmålet - hva bør jeg kjøpe? På Gibsons nettsider fant jeg to forskjellige - Nashville og ABR-1. Hva er forskjellen på disse? Har også sett på TonePros, dette har jeg hatt på en gitar før. Hvor mye forskjell vil jeg egentlig merke med TonePros?

Kom med anbefalinger og meninger! :)

Edited by Aphelion
Link to comment
Share on other sites

ABR er den gamle typen ("vintage") og Nashville den nye typen som du nok har fra før. Jeg ville gått for Tonepros tror jeg, ikke nødvendigvis fordi de er så fenomenalt mye bedre, men det er et forbedret design i alle fall.

Link to comment
Share on other sites

Jeg er nesten overbevist allerede, hehe :D Hvor er det billigst å handle TonePros?

Siden jeg er lefty, må jeg ta hensyn til noe spesielt? F.eks. størrelsen på sporene i stolene...

Edited by Aphelion
Link to comment
Share on other sites

Skal du være seriøs må nok ha noe slikt som dette...

http://www.callahamguitars.com/abr1.htm

Den til Tonepros er ikke forskjellen bare at den har settskruer til høydejusteringbolten?

Om så er tilfelle at man kan høre forskjell på den egenskapen har vel hele stolen et

forbedringpotensiale ved å gi den bedre mekanisk kontakt med kroppen en de to tynne

skruene Tonepros henger seg fast i - ikke?

Edited by huskerikke
Link to comment
Share on other sites

Hva er det som har skjedd? Jeg vil bare vite for å lære hva jeg burde vite, sånn at jeg kan sjekke gitarene mine=)

Den har blitt bøyd, sånn at strengeradiusen ikke lenger stemmer. Fant ikke noe bedre bilde, skal se om jeg kanskje gidder å ta et senere :P

Har du noen gamle gitarer er det sikkert lurt å sjekke ja, men dette skal jo ikke skje før etter maaange år.

Edited by Aphelion
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.