Web Analytics
Jump to content

Sette på pickup cover på humbuckere


magnusberger
 Share

Recommended Posts

Hei!

Jeg har en Gibson Les Paul Standard Faded. En slik en: http://www.toogoodstudios.ca/blog/wp-conte.../01/collage.jpg

Er strålende fornøyd med gitaren. Kremlyd og god å spille på. Deilig med "matt" lakk på halsen. Syns den ser bra ut også, men jeg har lyst å få på pickup-covere på den og kanskje polere opp lønnetoppen, så den ser litt mer 50-s ut.

Er det bare å klemme på pickup-covere, eller må pickupene vokses etc? Har hørt at de kanskje må det for å ikke gi feedback. Hvordan endres lyden med covere vs uten?

Noen tips på hvordan man kan polere opp toppen for å få litt mer shine?

Link to comment
Share on other sites

Har aldri hørt at de må vokses, men det er godt mulig de må det. Å sette covere på vil redusere output pittelitt, men det kan du kompensere på forsterkeren. For å polere toppen kan du kjøpe en poleringspute til skru/boremaskin. Bruk polering uten silikon. Tror hvilket som helst til gitar eller bil vil duge da silikonfri polering punker til det meste. Teknikk for å polere er vanskelig å forklare, men det går ut på at lakken blir varm setter seg på nytt.

Om du ikke er vant med å polere, vil heller anbefale å gjøre det "the old fashion way", men poleringsklut. Ta litt poleringsmiddel på kluten og gni HARDT i gitaren. Ta små områder av gangen. Gjerne i sirkulære bevegelser. Husk å ha godt underlag, og at halsen får ligge uten belastning når du polerer så du ikke ødelegger treet eller finish.

Link to comment
Share on other sites

Pickupene bør nok vokses hvis du skal sette på cover, ja.

Etter det jeg har hørt, vil du ikke merke veldig stor forskjell på pick-ups med og uten cover, det eneste kan være at du mister litt topp med cover.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • Hei!   Bor i Oslo og er nybegynner på slidegitar. Kjøpte ein billig gitar for formålet, med mål om å bli såpass god at eg oppgraderer gitaren etter hvert.  Har stemt den i åpen E. Har prøvd å lære meg litt selv, og kommet eit lite stykke på vei. Men om eg skal lære ordentlig og komme meg videre, så tror eg det hadde vært ein fordel og fått litt kvalifisert hjelp. Er det noen som kan slide i åpen E, eller som kjenner noen, og som kan lære bort? Og evt pris.   Takker Asgeir
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.