Web Analytics
Jump to content

Sette på pickup cover på humbuckere


magnusberger

Recommended Posts

Hei!

Jeg har en Gibson Les Paul Standard Faded. En slik en: http://www.toogoodstudios.ca/blog/wp-conte.../01/collage.jpg

Er strålende fornøyd med gitaren. Kremlyd og god å spille på. Deilig med "matt" lakk på halsen. Syns den ser bra ut også, men jeg har lyst å få på pickup-covere på den og kanskje polere opp lønnetoppen, så den ser litt mer 50-s ut.

Er det bare å klemme på pickup-covere, eller må pickupene vokses etc? Har hørt at de kanskje må det for å ikke gi feedback. Hvordan endres lyden med covere vs uten?

Noen tips på hvordan man kan polere opp toppen for å få litt mer shine?

Link to comment
Share on other sites

Har aldri hørt at de må vokses, men det er godt mulig de må det. Å sette covere på vil redusere output pittelitt, men det kan du kompensere på forsterkeren. For å polere toppen kan du kjøpe en poleringspute til skru/boremaskin. Bruk polering uten silikon. Tror hvilket som helst til gitar eller bil vil duge da silikonfri polering punker til det meste. Teknikk for å polere er vanskelig å forklare, men det går ut på at lakken blir varm setter seg på nytt.

Om du ikke er vant med å polere, vil heller anbefale å gjøre det "the old fashion way", men poleringsklut. Ta litt poleringsmiddel på kluten og gni HARDT i gitaren. Ta små områder av gangen. Gjerne i sirkulære bevegelser. Husk å ha godt underlag, og at halsen får ligge uten belastning når du polerer så du ikke ødelegger treet eller finish.

Link to comment
Share on other sites

Pickupene bør nok vokses hvis du skal sette på cover, ja.

Etter det jeg har hørt, vil du ikke merke veldig stor forskjell på pick-ups med og uten cover, det eneste kan være at du mister litt topp med cover.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.