Web Analytics
Jump to content

Sette på pickup cover på humbuckere


magnusberger
 Share

Recommended Posts

Hei!

Jeg har en Gibson Les Paul Standard Faded. En slik en: http://www.toogoodstudios.ca/blog/wp-conte.../01/collage.jpg

Er strålende fornøyd med gitaren. Kremlyd og god å spille på. Deilig med "matt" lakk på halsen. Syns den ser bra ut også, men jeg har lyst å få på pickup-covere på den og kanskje polere opp lønnetoppen, så den ser litt mer 50-s ut.

Er det bare å klemme på pickup-covere, eller må pickupene vokses etc? Har hørt at de kanskje må det for å ikke gi feedback. Hvordan endres lyden med covere vs uten?

Noen tips på hvordan man kan polere opp toppen for å få litt mer shine?

Link to comment
Share on other sites

Har aldri hørt at de må vokses, men det er godt mulig de må det. Å sette covere på vil redusere output pittelitt, men det kan du kompensere på forsterkeren. For å polere toppen kan du kjøpe en poleringspute til skru/boremaskin. Bruk polering uten silikon. Tror hvilket som helst til gitar eller bil vil duge da silikonfri polering punker til det meste. Teknikk for å polere er vanskelig å forklare, men det går ut på at lakken blir varm setter seg på nytt.

Om du ikke er vant med å polere, vil heller anbefale å gjøre det "the old fashion way", men poleringsklut. Ta litt poleringsmiddel på kluten og gni HARDT i gitaren. Ta små områder av gangen. Gjerne i sirkulære bevegelser. Husk å ha godt underlag, og at halsen får ligge uten belastning når du polerer så du ikke ødelegger treet eller finish.

Link to comment
Share on other sites

Pickupene bør nok vokses hvis du skal sette på cover, ja.

Etter det jeg har hørt, vil du ikke merke veldig stor forskjell på pick-ups med og uten cover, det eneste kan være at du mister litt topp med cover.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Ville også spurt om kasse følger med. Kan være du får nei til svar, men at vedkommende legger til en gigbag. Er det den svarte på finn? EC1000T?  Helt ok pris, hverken dyrt eller billig.  Ellers fine gitarer. T står. For Traditional, noe som betyr at den er tykkere enn standard EC1000 modell. Noe tykkere kropp, rundere hals - mer lik Les Paul enn de andre modellene. 
  • Vanlige Martin 0.13-0.56 phosphor bronze på denne nå. Litt mye top-end de to første ukene, men så ble den 'mellow' og fin. For anledning capo på 1-5 streng på 2. bånd for litt "drop d"-stemning i E-dur. Dyr gitar, men fyttigrisen, det er så sinnsykt verdt det. Hver eneste krone (spesielt når man handler brukt... ).
  • Jeg spør alltid om kasse følger med, og er skeptisk til å kjøpe uten kasse å sende i. Om det ikke følger med kasse hadde jeg spurt hva planen for emballering var. Det kan jo fort bli et dyrt problem for kjøper eller selger.
  • Hei! En kasse er uansett en vettug ting å ha. Jeg har gått på to halsbrudd på fine gitarer, fordi gigbag var "greit nok". En kasse er rett og slett en billig og god forsikring mot uhell.  Hvis selger ikke har oppgitt i annonsen at gitaren kommer i kasse så gjør den nok dessverre ikke det, men jeg ville spurt uansett. 
  • Jeg er i ferd med kjøpe en LTD EC-1000 deluxe, og jeg synes prisen er fornuftig, 7k. Men jeg kjenner reservasjon mot å spørre om kasse følger med, i tilfelle den GJØR det, og selgeren skulle se sitt snitt og tjene litt ekstra på salget. Hva kan jeg forvente?? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.