Web Analytics
Jump to content

Plekter som ikke blir slitt?


Sorg

Recommended Posts

Irriterer meg litt at plektere hele tiden sakte men sikkert blir slitt ned pga det optimale hadde vært med et plekter som holdt seg likt. Snakker om marginaler, men da spiller man med noe som har lik størrelse hele tida, etc og det kan ha litt å si på plekterteknikken. Merker god forskjell når jeg kaster et plekter som er for slitt og må begynne med nytt igjen.

Men finnes man plektere som holder lenge? Har du tips si gjerne også hvor mye du øver hver dag.

Link to comment
Share on other sites

Tror det er Dunlop som produserer de der nylonplekterene. De finnes i forskjellige tykkelser. Hvite er veldig tynne, svarte er harde.

De slites nok ned, men de varer ganske lenge de svarte/harde. Gode er de også imo.

Hadde glemt litt av de plektrene, jeg! Brukte de svarte mye før. Må få tak i noen sånne igjen, mener å huske at det er bra grep på dem!

Link to comment
Share on other sites

Jaa. Skriften og logoen stikker "ut" fra plekteret så det føles som man får godt grep :P

Har noen tynne av dne typen hjemme som jeg pleier å bruke til cleans. Merker forskjell. Men du sier noe der.. på tide å få noen svarte igjen. Bare synd jeg har en pakke på nesten 70 gule plektere igjen... :P

Link to comment
Share on other sites

Tror det er Dunlop som produserer de der nylonplekterene. De finnes i forskjellige tykkelser. Hvite er veldig tynne, svarte er harde.

De slites nok ned, men de varer ganske lenge de svarte/harde. Gode er de også imo.

Brukte de lenge, men sluttet da jeg oppdaget Jazz-plektere. Synes ikke de hadde bedre enn normal holdbarhet, men grepet var som du nevner veldig bra. Mye bedre enn jazz 3 (hater delrin)

Link to comment
Share on other sites

Dunlop Tortex-plektere slites hvertfall jævla fort ned. Skal ikke Dunlop Ultex være ganske slitesterke?

Bruker Ultex jazz 3 nå pga vanlige jazz 3 ble for små + jeg likte ikke delrin. De holder ganske lenge, men jeg trodde de skulle vare lengre...

Link to comment
Share on other sites

72-pack med Dunlop, eller ett Red Bear-plekter... Hmm. What to buy lissom?

Red Bear, ingen tvil!

Må teste Red Bear kanskje da... Arg... Ser ut til at jeg vil være på en evig jakt etter det ultimate plekter...

Har de noen som ligner på jazz 3 eller helst Ultex jazz 3 (litt større)

Det har de.

Sjekk siden deres.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.