Web Analytics
Jump to content

Plekter som ikke blir slitt?


Sorg
 Share

Recommended Posts

Irriterer meg litt at plektere hele tiden sakte men sikkert blir slitt ned pga det optimale hadde vært med et plekter som holdt seg likt. Snakker om marginaler, men da spiller man med noe som har lik størrelse hele tida, etc og det kan ha litt å si på plekterteknikken. Merker god forskjell når jeg kaster et plekter som er for slitt og må begynne med nytt igjen.

Men finnes man plektere som holder lenge? Har du tips si gjerne også hvor mye du øver hver dag.

Link to comment
Share on other sites

Tror det er Dunlop som produserer de der nylonplekterene. De finnes i forskjellige tykkelser. Hvite er veldig tynne, svarte er harde.

De slites nok ned, men de varer ganske lenge de svarte/harde. Gode er de også imo.

Hadde glemt litt av de plektrene, jeg! Brukte de svarte mye før. Må få tak i noen sånne igjen, mener å huske at det er bra grep på dem!

Link to comment
Share on other sites

Jaa. Skriften og logoen stikker "ut" fra plekteret så det føles som man får godt grep :P

Har noen tynne av dne typen hjemme som jeg pleier å bruke til cleans. Merker forskjell. Men du sier noe der.. på tide å få noen svarte igjen. Bare synd jeg har en pakke på nesten 70 gule plektere igjen... :P

Link to comment
Share on other sites

Tror det er Dunlop som produserer de der nylonplekterene. De finnes i forskjellige tykkelser. Hvite er veldig tynne, svarte er harde.

De slites nok ned, men de varer ganske lenge de svarte/harde. Gode er de også imo.

Brukte de lenge, men sluttet da jeg oppdaget Jazz-plektere. Synes ikke de hadde bedre enn normal holdbarhet, men grepet var som du nevner veldig bra. Mye bedre enn jazz 3 (hater delrin)

Link to comment
Share on other sites

Dunlop Tortex-plektere slites hvertfall jævla fort ned. Skal ikke Dunlop Ultex være ganske slitesterke?

Bruker Ultex jazz 3 nå pga vanlige jazz 3 ble for små + jeg likte ikke delrin. De holder ganske lenge, men jeg trodde de skulle vare lengre...

Link to comment
Share on other sites

72-pack med Dunlop, eller ett Red Bear-plekter... Hmm. What to buy lissom?

Red Bear, ingen tvil!

Må teste Red Bear kanskje da... Arg... Ser ut til at jeg vil være på en evig jakt etter det ultimate plekter...

Har de noen som ligner på jazz 3 eller helst Ultex jazz 3 (litt større)

Det har de.

Sjekk siden deres.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.