Web Analytics
Jump to content

Trigge samples live


ofulm
 Share

Recommended Posts

Hei! Vet jeg har spurt om noe lignende før, men fikk ikke helt de svarene jeg trengte til dette. Jeg har akurat startet et nytt band, og vi ønsker å bruke en del samples live. Hva er enkleste måten å gjøre dette på? Vokalisten vår skal vel egentlig bare synge, så hun har jo alle hendene ledig, for å si det sånn. Det beste hadde vel vert at trommisen hadde klikk, men hvordan gjør vi dette? Går ut ifra at PC er enkleste, men hvordan får trommisen egen klikk uten at det kommer ut i PA (tror Ableton Live ble nevnt forige gang)? Låtene våre kommer til å inneholde en del uvanlige takter og taktskifter, vil dette skape noe problem? Hadde vel kanskje også vert enklere å hat en eller annen ekstern greie som gjorde det enklere å trigge?

Link to comment
Share on other sites

Er det random lyder som skal trigges eller er det ting som må være dønn i time?

La oss ta det verste scenarioet at samplene må være helt i time. Da trenger du nok utstyr som en trigger(midibrett for eksempel), bærbar pc, midi interface, lydkort med minimum 2 kanaler ut, programvare og plug i øret til trommisen. Det eg ser som en løsning på dette med klikk osv er at når for eksempel vokalisten trigger samplen så trigger ho først et klikk til trommisen som går i for eksempel 8 takter før samplen automatisk kommer i PA etter 8 takter(Visst trommis klarer og rette seg etter dette). Da trenger du to kanaler ut av pc'en, en med klikk som går til trommisen 8 takter før samplen, og en kanal som går FOH med samplen. Da vil du sleppe og legge inn klikk fra begynnelsen av låten med diverse taktskifter.

Positive ting med denne løsningen: Samplen kommer helt i time.

Negative ting: Om samplen skal spilles av akkurat i et takskifte kan dette bli et problem. Det er muligt det blir hørbart at trommisen retter seg etter klikket. Det kan bli vanskelig å finne programvare som passer til oppgaven til en rimelig penge. Og at det egentlig ikke vil bli spesielt rimeligt uansett.

Edit: Eg vil også tenkte på ei løsning med ei tromme til trommisen som trigger det hele. Det er lite merkbart for publikum. Da kan han enten feste en miditrigger på ei akustisk tromme som han ikke bruker ellers, eller du kan bruke ei tromme ala de du finner i et elektrisk trommesett.

Edited by p_bassmann
Link to comment
Share on other sites

Ok... Jeg oppdaget et brukende program. JingleWin. Man får opp et slags virituelt keyboard og kan legge til samples på hver av tangentene. Tangentene styrer men med tastaturet på PCen. Problemet er at men må betale for dette programmet. Jeg har lastet ned en demo, og det er ingen tidsbegrensning på den, men hver tiende gang jeg trigger en sample, kommer det opp at jeg må registrere. Det er bare til å klikke det vekk, men det er ganske irriterende. Noen som vet om en keygen eller noe?

Link to comment
Share on other sites

Vi bruker en harddisk opptaker med splittet signal, klikk i ene og synth/samples i den andre kanalen. så går det innom et eksternt lydkort slik at trommissen kan blande inn det han vil høre (volum mix av klikk/samples m.m.) Fungerer dønn, MYE mer driftsikkert enn en pc (som vi hadde før, klikket midt i en konsert og det hele ble en fadese) og enkelt og lett å koble opp og ta med seg :) Vet ikke navnet på komponentene men kan sikkert finne det ut på øving i morgen. Dette er ALLTID i time, men det avhenger av at trommisen lærer seg å spille med klikk på øret.

Det beste med dette er for min del er at låtene går alltid i samme tempo live, og det er ingen fare for at trommisen øker tempo midt i sangene, eller starter altfor fort.

Link to comment
Share on other sites

Det funker sikkert bra, men er det ikke dyrt?

En ordentlig løsning vil koste litt uansett.

Skal du gjøre dette må du gjøre det skikkelig med klikk og greier, tror det er ganske håpløst å se

etter en billig halfassed måte å gjøre det på!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.