Web Analytics
Jump to content

Ang. strenger som er på gitaren man får den fra butikken ++


Rokkis
 Share

Recommended Posts

1. Lurer på om disse strengene er av dårligere kvalitet, og om det er noe vits å skifte de med en gang?

2. Hva vil det si å få gitaren "inntonert"? (spurte jeg rett? :P)

3. Har det noe for seg å skifte pickuper på en billiggitar? (Jackson JS-30 - 2800kr)

4. Hva koster det å få skiftet pickupene hos verksted/butikk?

:?

Link to comment
Share on other sites

Kan svare på noen av de..

1. Det spørs litt på strengene. Mange syntes de strengene som følger med

kan være for tynne. Prøv selv!

3/4. Det kommer an på butikken. Hvis du kjøper pickupene der du skal få de installert gjør de nok jobben gratis. Ellers regner jeg med det koster rundt 100 kr.

Link to comment
Share on other sites

de strengene som kommer fra fabrikken, er ofte strenger som bare skal holde halsen "på plass", slik at den står i spenn. Disse strengene er ofte av svært dårlig kvalitet, men gjør selvfølgelig nytta (til en viss grad..). Hvis det er "skikkelige" strenger som følger med, henger det som regel en infolapp på hodet..

Å få gitaren inntonert, vil si å regulere avstanden mellom stol og hode. Hvis du opplever at gitaren din er sur i båndene eller umulig å få helt rein, kan det som regel lønne seg å få den inntonert. Det er vanskelig å få dett e til selv, så det du burde gjøre er å levere gitaren inn til butikken du kjøpte den, og be dem ordne den for deg. Du burde også be dem ordne truss-roden, slik at halsen står i et korrekt spenn i forhold til det strengene drar..

Link to comment
Share on other sites

1: Varierer veldig med merkene, Gibson kommer stort sett med EB Slinky, som er gode strenger, men på Squiere og slikt, er det nok en del verre. Noen steder finner du tilogmed Elixir, på Ibanez-basser f.eks.

2: At alle båndene (så og si) stemmer med hverandre, slik at en E streng åpen, skal være nøyaktig halvparten så mange dobbeltsvingeninger/sek som Estreng 12. bånd. Slå en flagiolett på 12 bånd på en av strengene og sammelign den med 12. bånd på selve strengen. De skal være like, hvis ikke er den feil intonert.

3: Det vil nok hjelpe en del å fgå på en skikkelig pickup. Men det er ikke anbefalt å sette pickupper på gitarer som koster like mye som pickuppen, med mindre du kan bruke den på en senere gitar, hvis du planlegger en Warmoth-gitar eller andre custom-muligheter.

4: Kjenner du noen som er stø på loddebolten, er det bare å sette igang, koblingsskjemaer følger med. ellers tar norske butikker altfor mye spenn for små ting som det der...

Link to comment
Share on other sites

Slå en flagiolett på 12 bånd på en av strengene og sammelign den med 12. bånd på selve strengen. De skal være like' date=' hvis ikke er den feil intonert. [/quote']

Hva er en flagiolett?

Det er en overtone spilt på gitar. Litt vanskelig å forklare hvordan, men... du legger en finger på venstre hånd LETT over en streng...altså man skal ikke trykke den inn, bare LETT være nær den...slå ann strenger og så slippe strengen et brøkdel av et sekund seinere...

Prøv deg frem rundt på gitaren hvor de klinger best. orker ikke skrive nå..det er så mange av de :) Men de følger overtoneskalaen tror jeg...eller noe

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
  • Siste aktive tråder

  • http://www.BILDELERstore.co.no

  • Støtt driften av GitarNorge


  • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.