Web Analytics
Jump to content

Trommer


Chordprogression
 Share

Recommended Posts

Jeg har et digitalt trommesett i hjemmestudioet mitt, men jeg er skikkelig dårlig. Klarer ikke kombinere fotarbeid med hi-hat og skarp selv om jeg har kjørt bil i mange år, og brukt wah og volumpedaler i lang lang tid... Funker ikke for meg, men artig i herje litt alene. Selv gudbarnet mitt på 2 år er flinkere, men han har det i blodet da faren er jazzmusiker

Edited by kristoffereide
Link to comment
Share on other sites

Om man har litt taktfølelse i kroppen så er mye gjort. Da er det ikke komplisert å lære seg trommer slik jeg ser det. Det er hvertfall lett å lære seg litt grunnleggende. Skal man virkelig bli god så er det jo en del trening på å klare å la armer og ben operere uavhengig av hverandre, mens man allikevel holder takten.

Det er som med alle instrumenter, egentlig. Det er relativt lett å lære seg litt grunnleggende, men skal man bli virkelig god så må man øve mye :)

Link to comment
Share on other sites

Trommer er som sagt over veldig lett å lære seg, men veldig vanskelig å mestre. Det er veldig små og kompliserte detaljer som skiller en skikkelig god trommelyd fra en skikkelig dårlig (kan være noen hundredelssekunder), så det krever mye trening. De viktigste verktøyene du har som trommeslager er en metronom og en form for innspillingsverktøy (kan være alt fra en kasettspiller til et fullt hjemmestudio). Rett og slett fordi de største problemene er å holde en ryddig og god takt og du må kunne høre deg selv "fra utsiden" for å finne ut hva som må forbedres (hjelper ihvertfall meg utrolig mye). Å hamre på riktig tromme til ca riktig tid pleier å være grei skuring etter litt øving, så det er ikke den verste utfordringen.

Men nå skal det sies at jeg ikke er noe særlig til trommeslager, så kanskje det er lurt å gjøre det motsatte av meg? :P

Link to comment
Share on other sites

Jeg spiller trommer. Har spilt trommer lengre enn jeg har spilt bass. Dvs ca 20 år tipper jeg.

Man trenger ikke å ha et fullt trommesett for å lære å spille trommer - faktisk vil jeg påstå at det kan være en distraksjon i starten.

Det som er viktig er å lære å føle rytmen, noe som kan være vanskelig å forklare. (jeg er ikke noen pedagog...)

Så, om man vil spille trommesett er det viktig å utvikle uavhengighet i lemmene, så man kan spille forskjellige ting med forskjellige hender og føtter. Dette kan man også komme langt med uten å være nær et trommesett.

Først når man skal øve inn slag teknikk med trommestikker er det viktig med tromme, da gjerne en skarptromme. Eller en øvingspadde om man ikke vil bråke så sinnsykt. Og det er viktig å lære god teknikk fra starten av, å holde stikkene på korrekt vis. Fordi feil teknikk (dårlige uvaner) kan være et stort hinder senere, for videre utvikling.

Jeg lærte trommer i skolekorpset. Genialt. Gratis. Grundig.

Link to comment
Share on other sites

jeg spiller trommer, har spilt siden jeg var liten, og har således spilt trommer myyyye lengre enn jeg har spilt gitar. Jeg har til og med utdanning på det :D

Det er ikke så vanskelig å lære seg, men det er jo noen koordinasjonsmessige utfordringer da. Vil anbefale å ta hvertfall èn time med pedagog, det er ting som tar mye kortere tid å lære seg hvis noen forteller en den, enn hvis man skal finne det ut selv.

(ang det korpsgreiene, samspill og dynamikk er det jeg minst forbinder korps med, men det er nå så :D)

Link to comment
Share on other sites

Ok, bør man ikke prøve med trommetabulatur, i hvertfall hvis man skal spille til en bestemt sang?

Hva er en fin form for øvingspadde? <_<

Personlig kan jeg ikke fordra å bli fortalt hvordan jeg skal spille, så jeg har aldri likt trommetabs. Start med å legge an grunnbeaten og lær deg å spille dette tight. Etterhvert legger du på ting slik at det høres bra ut, så blir det knall :) Selv om du spiller en bestemt sang så trenger du ikke kopiere trommespillet til minste detalj ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • Hei!   Bor i Oslo og er nybegynner på slidegitar. Kjøpte ein billig gitar for formålet, med mål om å bli såpass god at eg oppgraderer gitaren etter hvert.  Har stemt den i åpen E. Har prøvd å lære meg litt selv, og kommet eit lite stykke på vei. Men om eg skal lære ordentlig og komme meg videre, så tror eg det hadde vært ein fordel og fått litt kvalifisert hjelp. Er det noen som kan slide i åpen E, eller som kjenner noen, og som kan lære bort? Og evt pris.   Takker Asgeir
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.