Web Analytics
Jump to content

ESP eller ESP ltd?


AndersEvald
 Share

Recommended Posts

Hei jeg vil bare høre deres meninger om valg av ESP eller ESP ltd Eclipse? Hvis jeg har forstått det rett er det treverket som i hovedsak er den eneste forskjellen ?? lett litt på nettet og har funnet ut EMG mikrofonene ikke tar opp noe lyd etter hvilket treverk det er ??? :) har treverket mye å si ??

Vil høre om dere mener jeg skal invistere de tusen kronene ekstra eller ikke. Tenker da på pris klassen 10- 16 tusen.

Med venlig hilsen Anders

post-6894-1249068972_thumb.jpg

post-6894-1249069001_thumb.jpg

Edited by AndersEvald
Link to comment
Share on other sites

Kjøp en ordentlig ESP!

Ikke bare treverk som er forskjell, i aller høyeste grad byggekvalitet og.

LTD er greie gitarer, men spesielt i Norge er de overpriset etter min mening.

Det med EMG og treverk er en stor overdrivelse.

Jeg har 4 gitarer med EMG og de låter totalt forskjellig!

Edited by Debris
Link to comment
Share on other sites

Hadde lett tatt begge de to, da de er begge gode gitarer. Men LTD er jo egentlig et undermerke fra ESP.

På en måte som Epiphone > Gibson og Squier > Fender.

Som sagt, begge gitarene er sexy og låter fett. Men jeg ville nok gått for ESP-versjonen om jeg hadde hatt pæng.

Link to comment
Share on other sites

Vil ikke si at det blir som Epiphone > Gibson og Squier > Fender i dette tilfellet siden det er en EC-1000 han legger ut bilder av.

Nå er jeg ikke sikker på nypris på disse nå om dagen, men om det er f.eks 6000 i prisforskjell hadde jeg aldri betalt så mye ekstra for en ESP Eclipse. De er temelig lik i både spillbarhet, lyd og kvalitet.

Link to comment
Share on other sites

Men noen Eclipse II modeller ser faktisk litt finere ut enn EC-1000.

ESPs overdrevne bruk av perlemor på LTD EC-1000 er jo nærmest kvalmt. I tillegg ser det helt merkelig ut med 24 bånd på en sånn "Les Paul"-gitar. ESP Eclipse I CTM er jo finest.. :)

Link to comment
Share on other sites

ESPs overdrevne bruk av perlemor på LTD EC-1000 er jo nærmest kvalmt. I tillegg ser det helt merkelig ut med 24 bånd på en sånn "Les Paul"-gitar. ESP Eclipse I CTM er jo finest.. :)

Hør på denne mannen, han har mange kloke ord :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg kjøpte min LTD EC-1000 for 6500, og er storfornøyd! Den beste Les Paul-stil-gitaren jeg har spilt på, og etter min mening, noe av det bedre du får til prisen.

En ESP er sikkert mye bedre på papiret, men jeg tviler på at jeg hadde syntes en ESP var flere tusen kroner bedre. Ang. EMG-er, jeg trodde selv før at EMG-er låt helt likt samma hvilken gitar man putta dem i, men etter å selv ha prøvd flere gitarer med EMG-er i, så anser jeg dette nå som en myte. Jeg leste også en artikkel (som jeg ikke finner igjen akkuratt nå) som konkluderte med at aktive pickuper i teorien er like, eller mer, påvirket av treverket som det passive er.

Angående design på deluxe-modellene: Jeg er helt enig, deluxene med abalone-binding er virkelig heslige, med unntak av den i cherry-finish.

Edited by Boffen
Link to comment
Share on other sites

En ESP er sikkert mye bedre på papiret, men jeg tviler på at jeg hadde syntes en ESP var flere tusen kroner bedre.

Har du A/B-testet en ESP Eclipse og en LTD EC-1000? Det har jeg. Eclipse > EC-1000. På papiret er de jo egentlig ganske like, men det er bare noe med "feel"-en på Eclipse som er mye bedre. EC-1000 føles liksom mye mer "plastikk" og "cheap". For å si det sånn :P

Link to comment
Share on other sites

Nei, det har jeg ikke, men jeg er rimelig sikker på at mange kjenner forskjellen, hvis ikke hadde vel ESP hatt en del økonomisk trøbbel. Jeg tror bare ikke at jeg hadde kjent flere tusen kroners forskjell.

Link to comment
Share on other sites

Tusen takk for deres meninger. Jeg tror egentlig jeg kommer til å gå for ESP Eclipse I CTM i og med at det er en ganske stor forskjell og jeg vil ha noe med høy kvalitet. Men det er jo for all del ikke vits å betale mange tusen ekstra nesten bare på grunn av navnet. :P

Skjekka litt på finn og fant denne: http://www.finn.no/finn/bap/object?finnkode=18236523

Den var jo vesentlig mye billigere enn hva den koster ny. på instrumentbutikken.no koster den jo Kr.15.686,- og det er vel uten hardcase ??

Er det en for stor risk å ta og kjøpe denne? Noen som har erfaring med dette? gode eller dårlige??

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.