Web Analytics
Jump to content

ESP eller ESP ltd?


AndersEvald

Recommended Posts

Hei jeg vil bare høre deres meninger om valg av ESP eller ESP ltd Eclipse? Hvis jeg har forstått det rett er det treverket som i hovedsak er den eneste forskjellen ?? lett litt på nettet og har funnet ut EMG mikrofonene ikke tar opp noe lyd etter hvilket treverk det er ??? :) har treverket mye å si ??

Vil høre om dere mener jeg skal invistere de tusen kronene ekstra eller ikke. Tenker da på pris klassen 10- 16 tusen.

Med venlig hilsen Anders

post-6894-1249068972_thumb.jpg

post-6894-1249069001_thumb.jpg

Edited by AndersEvald
Link to comment
Share on other sites

Kjøp en ordentlig ESP!

Ikke bare treverk som er forskjell, i aller høyeste grad byggekvalitet og.

LTD er greie gitarer, men spesielt i Norge er de overpriset etter min mening.

Det med EMG og treverk er en stor overdrivelse.

Jeg har 4 gitarer med EMG og de låter totalt forskjellig!

Edited by Debris
Link to comment
Share on other sites

Hadde lett tatt begge de to, da de er begge gode gitarer. Men LTD er jo egentlig et undermerke fra ESP.

På en måte som Epiphone > Gibson og Squier > Fender.

Som sagt, begge gitarene er sexy og låter fett. Men jeg ville nok gått for ESP-versjonen om jeg hadde hatt pæng.

Link to comment
Share on other sites

Vil ikke si at det blir som Epiphone > Gibson og Squier > Fender i dette tilfellet siden det er en EC-1000 han legger ut bilder av.

Nå er jeg ikke sikker på nypris på disse nå om dagen, men om det er f.eks 6000 i prisforskjell hadde jeg aldri betalt så mye ekstra for en ESP Eclipse. De er temelig lik i både spillbarhet, lyd og kvalitet.

Link to comment
Share on other sites

Men noen Eclipse II modeller ser faktisk litt finere ut enn EC-1000.

ESPs overdrevne bruk av perlemor på LTD EC-1000 er jo nærmest kvalmt. I tillegg ser det helt merkelig ut med 24 bånd på en sånn "Les Paul"-gitar. ESP Eclipse I CTM er jo finest.. :)

Link to comment
Share on other sites

ESPs overdrevne bruk av perlemor på LTD EC-1000 er jo nærmest kvalmt. I tillegg ser det helt merkelig ut med 24 bånd på en sånn "Les Paul"-gitar. ESP Eclipse I CTM er jo finest.. :)

Hør på denne mannen, han har mange kloke ord :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg kjøpte min LTD EC-1000 for 6500, og er storfornøyd! Den beste Les Paul-stil-gitaren jeg har spilt på, og etter min mening, noe av det bedre du får til prisen.

En ESP er sikkert mye bedre på papiret, men jeg tviler på at jeg hadde syntes en ESP var flere tusen kroner bedre. Ang. EMG-er, jeg trodde selv før at EMG-er låt helt likt samma hvilken gitar man putta dem i, men etter å selv ha prøvd flere gitarer med EMG-er i, så anser jeg dette nå som en myte. Jeg leste også en artikkel (som jeg ikke finner igjen akkuratt nå) som konkluderte med at aktive pickuper i teorien er like, eller mer, påvirket av treverket som det passive er.

Angående design på deluxe-modellene: Jeg er helt enig, deluxene med abalone-binding er virkelig heslige, med unntak av den i cherry-finish.

Edited by Boffen
Link to comment
Share on other sites

En ESP er sikkert mye bedre på papiret, men jeg tviler på at jeg hadde syntes en ESP var flere tusen kroner bedre.

Har du A/B-testet en ESP Eclipse og en LTD EC-1000? Det har jeg. Eclipse > EC-1000. På papiret er de jo egentlig ganske like, men det er bare noe med "feel"-en på Eclipse som er mye bedre. EC-1000 føles liksom mye mer "plastikk" og "cheap". For å si det sånn :P

Link to comment
Share on other sites

Nei, det har jeg ikke, men jeg er rimelig sikker på at mange kjenner forskjellen, hvis ikke hadde vel ESP hatt en del økonomisk trøbbel. Jeg tror bare ikke at jeg hadde kjent flere tusen kroners forskjell.

Link to comment
Share on other sites

Tusen takk for deres meninger. Jeg tror egentlig jeg kommer til å gå for ESP Eclipse I CTM i og med at det er en ganske stor forskjell og jeg vil ha noe med høy kvalitet. Men det er jo for all del ikke vits å betale mange tusen ekstra nesten bare på grunn av navnet. :P

Skjekka litt på finn og fant denne: http://www.finn.no/finn/bap/object?finnkode=18236523

Den var jo vesentlig mye billigere enn hva den koster ny. på instrumentbutikken.no koster den jo Kr.15.686,- og det er vel uten hardcase ??

Er det en for stor risk å ta og kjøpe denne? Noen som har erfaring med dette? gode eller dårlige??

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.