Web Analytics
Jump to content

ESP eller ESP ltd?


AndersEvald
 Share

Recommended Posts

Hei jeg vil bare høre deres meninger om valg av ESP eller ESP ltd Eclipse? Hvis jeg har forstått det rett er det treverket som i hovedsak er den eneste forskjellen ?? lett litt på nettet og har funnet ut EMG mikrofonene ikke tar opp noe lyd etter hvilket treverk det er ??? :) har treverket mye å si ??

Vil høre om dere mener jeg skal invistere de tusen kronene ekstra eller ikke. Tenker da på pris klassen 10- 16 tusen.

Med venlig hilsen Anders

post-6894-1249068972_thumb.jpg

post-6894-1249069001_thumb.jpg

Edited by AndersEvald
Link to comment
Share on other sites

Kjøp en ordentlig ESP!

Ikke bare treverk som er forskjell, i aller høyeste grad byggekvalitet og.

LTD er greie gitarer, men spesielt i Norge er de overpriset etter min mening.

Det med EMG og treverk er en stor overdrivelse.

Jeg har 4 gitarer med EMG og de låter totalt forskjellig!

Edited by Debris
Link to comment
Share on other sites

Vil ikke si at det blir som Epiphone > Gibson og Squier > Fender i dette tilfellet siden det er en EC-1000 han legger ut bilder av.

Nå er jeg ikke sikker på nypris på disse nå om dagen, men om det er f.eks 6000 i prisforskjell hadde jeg aldri betalt så mye ekstra for en ESP Eclipse. De er temelig lik i både spillbarhet, lyd og kvalitet.

Link to comment
Share on other sites

Men noen Eclipse II modeller ser faktisk litt finere ut enn EC-1000.

ESPs overdrevne bruk av perlemor på LTD EC-1000 er jo nærmest kvalmt. I tillegg ser det helt merkelig ut med 24 bånd på en sånn "Les Paul"-gitar. ESP Eclipse I CTM er jo finest.. :)

Link to comment
Share on other sites

ESPs overdrevne bruk av perlemor på LTD EC-1000 er jo nærmest kvalmt. I tillegg ser det helt merkelig ut med 24 bånd på en sånn "Les Paul"-gitar. ESP Eclipse I CTM er jo finest.. :)

Hør på denne mannen, han har mange kloke ord :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg kjøpte min LTD EC-1000 for 6500, og er storfornøyd! Den beste Les Paul-stil-gitaren jeg har spilt på, og etter min mening, noe av det bedre du får til prisen.

En ESP er sikkert mye bedre på papiret, men jeg tviler på at jeg hadde syntes en ESP var flere tusen kroner bedre. Ang. EMG-er, jeg trodde selv før at EMG-er låt helt likt samma hvilken gitar man putta dem i, men etter å selv ha prøvd flere gitarer med EMG-er i, så anser jeg dette nå som en myte. Jeg leste også en artikkel (som jeg ikke finner igjen akkuratt nå) som konkluderte med at aktive pickuper i teorien er like, eller mer, påvirket av treverket som det passive er.

Angående design på deluxe-modellene: Jeg er helt enig, deluxene med abalone-binding er virkelig heslige, med unntak av den i cherry-finish.

Edited by Boffen
Link to comment
Share on other sites

En ESP er sikkert mye bedre på papiret, men jeg tviler på at jeg hadde syntes en ESP var flere tusen kroner bedre.

Har du A/B-testet en ESP Eclipse og en LTD EC-1000? Det har jeg. Eclipse > EC-1000. På papiret er de jo egentlig ganske like, men det er bare noe med "feel"-en på Eclipse som er mye bedre. EC-1000 føles liksom mye mer "plastikk" og "cheap". For å si det sånn :P

Link to comment
Share on other sites

Nei, det har jeg ikke, men jeg er rimelig sikker på at mange kjenner forskjellen, hvis ikke hadde vel ESP hatt en del økonomisk trøbbel. Jeg tror bare ikke at jeg hadde kjent flere tusen kroners forskjell.

Link to comment
Share on other sites

Tusen takk for deres meninger. Jeg tror egentlig jeg kommer til å gå for ESP Eclipse I CTM i og med at det er en ganske stor forskjell og jeg vil ha noe med høy kvalitet. Men det er jo for all del ikke vits å betale mange tusen ekstra nesten bare på grunn av navnet. :P

Skjekka litt på finn og fant denne: http://www.finn.no/finn/bap/object?finnkode=18236523

Den var jo vesentlig mye billigere enn hva den koster ny. på instrumentbutikken.no koster den jo Kr.15.686,- og det er vel uten hardcase ??

Er det en for stor risk å ta og kjøpe denne? Noen som har erfaring med dette? gode eller dårlige??

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.