Web Analytics
Jump to content

"Feitare" lyd i Strat`en?


Jens-K
 Share

Recommended Posts

Sånn alt-i-alt er eg rimeleg godt fornøgd med Strat`en min, men etter at eg fekk lyd i Tele`n min (med hotrails) syns eg at lyden i Strat`en er litt pinglete... Har vurdert ein hotrail i bridgeposisjon, men syns dette vil øydeleggje "vintage-looken". Kva type single coils kan gje meg det eg er ute etter?

Link to comment
Share on other sites

På en såpass dyr gitar- kanskje en SD rails er noe? Men ingen ting er irreversibelt, så da kan du jo sette inn en hotrail fra GFS og ta nøye vare på den originale pickupen. Da kan man jo uten problemer skifte tilbake.

Om eg skal ha ein rail "kastar" eg ikkje vekk pengar på ein SD når eg veit at GFS leverer vara så det held, for halve prisen :D Men som sagt, eg vil helst sleppe rails, då eg likar det "gammaldags" ;)

Link to comment
Share on other sites

Selv om jeg da har brukt en del tid på å "gitarnerde" på nettet, er jeg blank. Jeg har aldri sett en humbucker som ser ut som en klassisk singlecoil, etter det jeg kan huske. Det betyr ikke at det ikke finnes. Nå kan det jo tenkes at noen tilbyr en SC som skal låte som en humbucker, men jeg tviler på at noen har klart det. Og igjen fordi om jeg-- og så videre.

Link to comment
Share on other sites

Selv om jeg da har brukt en del tid på å "gitarnerde" på nettet, er jeg blank. Jeg har aldri sett en humbucker som ser ut som en klassisk singlecoil, etter det jeg kan huske. Det betyr ikke at det ikke finnes. Nå kan det jo tenkes at noen tilbyr en SC som skal låte som en humbucker, men jeg tviler på at noen har klart det. Og igjen fordi om jeg-- og så videre.

Eg er ikkje ute etter ein humbucker som ser ut som ein single coil, men ein single coil som let "feitare" enn dei som står i gitaren min no :)

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Jeg vet ikke jeg.. Hvis du vil beholde den klassiske look'en og vil ha en fetere bridge pickup ville jeg prøvd en SD SSL6 eller noe. Hvis du våger deg på en litt "anonymt utseende" rails så er jo sikkert Little 59 eller JB Jr gode kandidater. De kan du jo også splitte slik at du får en mer SC orientert lyd når du vil ha det.

SD koster jo noen kroner, men det er jo snakk om en enkelt pickup ? og det er jo en god gitar du har, så jeg ville kostet på den de kronene egentlig. Hvis jeg ønsket meg en strat med den typen lyd i alle fall da :) - Du sier jo at Tele'n låter fett, så da ville jeg beholdt strat'en intakt for mer klassisk SC lyd kanskje ?

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.