Web Analytics
Gå til innhold
  • Bli medlem

Studio/sessiongitarist


Anbefalte innlegg

Problemet med å bli studiogitarist er litt det samme problemet som å bli profesjonell musiker innenfor andre nisjer/genrer også.

Det holder ikke å være griseflink eller å ha en mastergrad fra konservatorier/universitet. Selv ikke en kombinasjon garanterer deg noen jobb.

Jeg kjenner en del studiogitarister, og mange som ikke har nådd opp. Det er ingen kvalitetsforskjell på dem musikalsk sett, men det har mye med hvem de kjenner å gjøre, og hva de har fått lov til å være med på i starten av karrieren. Du må begynne smått og få jobbet deg opp en omgangskrets innen miljøet. De er helt klart lettest å få et nettverk i Oslo eller Bergen (og kanskje Trondheim/Kristiansand). En formell utdannelse hjelper en del når du jobber for f.eks NRK og andre store og "selvhøytidelige" organisasjoner, men det er absolutt ikke noe krav. Et riktig steg på veien kan også være å få spille litt jingles for reklamefilmer etc og ha vikarjobber som gitarist for allsidige band. Hvis du tilfeldigvis bor i Oslo, har litt utdannelse og spiller på et høyt nivå kan jeg alltids gi deg navn og telefonnummer til noen studio-folk innen reklame/film/session, men hvis det er bare et fremtidig mål på litt ubestemt tid lønner det seg absolutt å bygge seg opp sitt eget nettverk og "infiltrere" miljøet over tid. ;)

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bra svar Morten!

Jeg kjenner noen av de mest benyttede sessiongitaristene i Norge.

Det som er viktig i tillegg til at man selvsagt er flink, har bra lyd i sakene sine osv er at de er hyggelige, omgjengelige, har god orden og er punktlige/til å stole på.

Rett og slett sosial inteligens!

Ellers er kontakter utrolig viktig -at noen som er "innenfor" kan gå god for og annbefale deg.

Svart belte i teori er ikke nødvendig selv i mange NRK settinger, Jørn F i Beat for Beat er et eksempel, hindrer ikke han!

Evnen til å kunne "musisere" med andre er uvurdelig, vi gitarister har en tendens til å høre mye på oss selv har vi ikke ;)

Overspilling er no no!! Du får desverre ikke så ofte behov for Shawn lane sweeparpeggionene du har naila etter å ha øvd 25timer i døgnet det siste året heller!

Å spille enkle ting med overbevisning og attitude kan være en kunst i seg selv.

Endret av Debris
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...

Alt i denne bransjen handler om kontakter! Hvem kjenner du, og hvem kjenner deg? Skolegang og teori er fint og bra, men (nesten helt) uvesentlig. Fælt å si det, men sånn er det. Det samme kan sies mtp å komme seg opp og fram i et band... Man kan ikke skolere seg til å bli rockestjerne heller. Musikkbransjen preges ikke av demokratiske løsninger, rettferdig og ansiennitet, for å si det sånn...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.