Web Analytics
Jump to content

Hammer-on spørsmål


Dave_Murray
 Share

Recommended Posts

Spill en åpen streng, press ned strengen på 2. bånd uten å slå an med plekteret en gang til. Dersom du får litt lyd er du på riktig spor. :)

For å få mer lyd må du hamre kjappere - bruk kortest mulig tid fra du ikke berører strengen til den har kontakt med båndet. Du trenger ikke bruke mye krefter. :) Viktig å ikke løfte bort fingeren du hamrer på med.

Så... For å treffe det båndet du vil treffe. Hold begge hendene dine foran deg med god avstand imellom. Rett pekefingrene mot hverandre, se på den ene, prøv å flytt den du ser på mot den andre. Sjansen er ekstremt stor for at du bommer. Se derimot på den du skal treffe, og du har et treff. :) Slik er det med gitarspill også. Se på det båndet du skal treffe. (Gjelder både på lange slides og alt som innebærer store forflytninger.) Fokuser på treffpunktet. Det er mitt beste tips for å hamre på på riktig bånd.

Link to comment
Share on other sites

Etter å ha lest innlegget ditt så tenker jeg at jeg bommer på hammer-on pga at jeg tar fingern for langt bort, noe som gjør at jeg må flytte ringfingeren mye lengre.. Litt kronglete setning..

Det beste er vel å ikke ha for lang avstand mellom fingern og det båndet jeg skal hamre på? Slik at man kan spille raskt blant annet, eller er jeg helt på vidda her?

Link to comment
Share on other sites

Litt kronglete setning ja... Du trenger ikke flytte den fingeren du allerede har på strengen. Dersom ringfingeren ikke helt rekker bort, må du kanskje bruke lillefingeren. Jeg foretrekker å ha en finger på hvert bånd, avhengig av hva jeg spiller. Hva som passer deg må du nesten finne ut selv. :) Alt du behøver å bevege er den ene fingeren som skal hamre ned på strengen. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • Hei!   Bor i Oslo og er nybegynner på slidegitar. Kjøpte ein billig gitar for formålet, med mål om å bli såpass god at eg oppgraderer gitaren etter hvert.  Har stemt den i åpen E. Har prøvd å lære meg litt selv, og kommet eit lite stykke på vei. Men om eg skal lære ordentlig og komme meg videre, så tror eg det hadde vært ein fordel og fått litt kvalifisert hjelp. Er det noen som kan slide i åpen E, eller som kjenner noen, og som kan lære bort? Og evt pris.   Takker Asgeir
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.