Web Analytics
Jump to content

Hammer-on spørsmål


Dave_Murray

Recommended Posts

Spill en åpen streng, press ned strengen på 2. bånd uten å slå an med plekteret en gang til. Dersom du får litt lyd er du på riktig spor. :)

For å få mer lyd må du hamre kjappere - bruk kortest mulig tid fra du ikke berører strengen til den har kontakt med båndet. Du trenger ikke bruke mye krefter. :) Viktig å ikke løfte bort fingeren du hamrer på med.

Så... For å treffe det båndet du vil treffe. Hold begge hendene dine foran deg med god avstand imellom. Rett pekefingrene mot hverandre, se på den ene, prøv å flytt den du ser på mot den andre. Sjansen er ekstremt stor for at du bommer. Se derimot på den du skal treffe, og du har et treff. :) Slik er det med gitarspill også. Se på det båndet du skal treffe. (Gjelder både på lange slides og alt som innebærer store forflytninger.) Fokuser på treffpunktet. Det er mitt beste tips for å hamre på på riktig bånd.

Link to comment
Share on other sites

Etter å ha lest innlegget ditt så tenker jeg at jeg bommer på hammer-on pga at jeg tar fingern for langt bort, noe som gjør at jeg må flytte ringfingeren mye lengre.. Litt kronglete setning..

Det beste er vel å ikke ha for lang avstand mellom fingern og det båndet jeg skal hamre på? Slik at man kan spille raskt blant annet, eller er jeg helt på vidda her?

Link to comment
Share on other sites

Litt kronglete setning ja... Du trenger ikke flytte den fingeren du allerede har på strengen. Dersom ringfingeren ikke helt rekker bort, må du kanskje bruke lillefingeren. Jeg foretrekker å ha en finger på hvert bånd, avhengig av hva jeg spiller. Hva som passer deg må du nesten finne ut selv. :) Alt du behøver å bevege er den ene fingeren som skal hamre ned på strengen. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
  • Men blir det ikke moms, toll, osv på dette da?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.