Web Analytics
Jump to content

Hammer-on spørsmål


Dave_Murray
 Share

Recommended Posts

Spill en åpen streng, press ned strengen på 2. bånd uten å slå an med plekteret en gang til. Dersom du får litt lyd er du på riktig spor. :)

For å få mer lyd må du hamre kjappere - bruk kortest mulig tid fra du ikke berører strengen til den har kontakt med båndet. Du trenger ikke bruke mye krefter. :) Viktig å ikke løfte bort fingeren du hamrer på med.

Så... For å treffe det båndet du vil treffe. Hold begge hendene dine foran deg med god avstand imellom. Rett pekefingrene mot hverandre, se på den ene, prøv å flytt den du ser på mot den andre. Sjansen er ekstremt stor for at du bommer. Se derimot på den du skal treffe, og du har et treff. :) Slik er det med gitarspill også. Se på det båndet du skal treffe. (Gjelder både på lange slides og alt som innebærer store forflytninger.) Fokuser på treffpunktet. Det er mitt beste tips for å hamre på på riktig bånd.

Link to comment
Share on other sites

Etter å ha lest innlegget ditt så tenker jeg at jeg bommer på hammer-on pga at jeg tar fingern for langt bort, noe som gjør at jeg må flytte ringfingeren mye lengre.. Litt kronglete setning..

Det beste er vel å ikke ha for lang avstand mellom fingern og det båndet jeg skal hamre på? Slik at man kan spille raskt blant annet, eller er jeg helt på vidda her?

Link to comment
Share on other sites

Litt kronglete setning ja... Du trenger ikke flytte den fingeren du allerede har på strengen. Dersom ringfingeren ikke helt rekker bort, må du kanskje bruke lillefingeren. Jeg foretrekker å ha en finger på hvert bånd, avhengig av hva jeg spiller. Hva som passer deg må du nesten finne ut selv. :) Alt du behøver å bevege er den ene fingeren som skal hamre ned på strengen. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.