Web Analytics
Jump to content

Volumpedal


Watha
 Share

Recommended Posts

Jeg spør fordi jeg ikke helt klarer å se for meg at det er allverdens forskjell på denne fronten. Skal nevnes at jeg er på utkikk etter en PASSIV volumpedal, og inni den kan det da ikke være så altfor mye anna enn et volum pot-meter...?

Mulig jeg tar skikkelig feil, men spør dere med erfaring på dette området: Hvor stor er forskjellen mellom en billig jalla-Behringer og opp til flaggskipet til Ernie Ball?

Link to comment
Share on other sites

Ernie Ball regnes som "the shit" på den fronten. Boss, Ibanez++ har også veldig gode pedaler, men Ernie Ball er markedsstandard, og med andre ord også grei å få solgt etterpå til en god pris.

Aktive volumpedaler er et ganske snevert marked såvidt jeg veit. Men Godlyd har et par modeller av Goodrich som jeg har hørt mye lovord om uten å ha hørt dem for mye selv.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en Ernie Ball...som bør byttes..Gammel og VELDIG velbrukt.

Prøvde Goodrich, veldig bra greier synes jeg. "God å trø på.."

I tillegg har jeg hørt gode ting om Boss og Visual Sound sine volumpedaler.Hilton er aktive..og svindyre,men mange,særelig pedalsteelgitarister,sverger til nettopp Hilton..

Som sagt skal jeg handle ny volumpedal etterhvert.Jeg tror jeg går for Goodrich.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har enda til gode å se noen aktive volumpedaler (aktiv som i "signalet passerer et buffer"). De beste volumpedalene jeg har prøvd er Morley sine. Disse inneholder ikke potmeter, men regulerer motstanden ved hjelp av et optisk "øye". Pedalen krever derfor 9V for å fungere, men signalet bufres ikke i pedalen så den er å regne som passiv.

Fordelen med Morley-løsningen er at den ikke har noe potmeter eller andre friksjonsutsatte deler som kan slites ut, og har derfor veldig lang levetid med null fare for "potmeterstøy" av typen skraping o.l.

Ernie Ball sine pedaler har fått kritikk for at "båndet" som fester pedalen til potmeteret er mer utsatt for slitasje enn "pinne med tagger på"-løsningen til f.eks. VOX og Dunlop, og kan dermed slite i stykker. Har lest om et par tilfeller av det, men aldri sett det selv.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Å selge gamle gitarer kan være god butikk det, men det forutsetter jo at man faktisk får betalt... 😔
  • Tok den i fresen, med binding fresestålet. Gikk som hakka møkk.
  • Veldig fint med trebinding! Hvordan fikk du ABSen av uten å skade treet?
  • I dag: tok av igjen abs binding, og limte på trebinding. Fordi; limet som jeg sikkert var for generøs med hadde lagt seg inn i sporet for bånd enkelte plasser. Fikk det ikke ut på en god måte, prøvde med varme på en tynn sondeog pirke det ut, , men usikkert på resultatet. Dessuten var der en glippe i underkakant binding ,  tror den hadde bydd på trøbbel senere.  Tok av igjen som sagt, tensket opp med sagbladet på fret-sagen og limte på med trelim igjen.  Tror jeg er fornøyd nå. Dessuten vakrere med treverk synes jeg.. 
  • Har ikke prøvd flere steder enn dette foreløpig. Kan legge til at jeg kjøpte gitaren i i 97/98`ish, men at den ble stadig mindre brukt etter at jeg ble pappa i 2001. Nr 2 kom i 2003, og kofferten med gitaren ble bare liggende til frustrasjon. Mener jeg har video av ungene som lekte med gitaren mens den lå i kassa et sted....uansett ble den besluttet solgt siden trelast virket mer fornuftig enn en gammel gitar akkurat da. Selvfølgelig en dårlig vurdering, og det endte jo ikke helt bra heller.  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.