Web Analytics
Jump to content

Thrash-gitar til max 10,000?


CopyPerik
 Share

Recommended Posts

Jeg har spilt gitar en stund men har ikke peiling på gitarmærker osv, selvom jeg spiller helt greit. Men nokk om det.

Jeg har tenkt å kjøpe en ny gitar, og trenger en gitar til max 10,000 som er genial å bruke til f.eks. Holy Wars.. og lignende sanger.

Har hørt ESP er bra? Jee, vet ikke helt, bare ta det enkelt og greit; Prøv å forklar hvorfor en gitar til rundt 10,000 er bra for meg. Takk på forhånd.

Edited by CopyPerik
Link to comment
Share on other sites

Jeg har spilt gitar en stund men har ikke peiling på gitarmærker osv, selvom jeg spiller helt greit. Men nokk om det.

Jeg har tenkt å kjøpe en ny gitar, og trenger en gitar til max 10,000 som er genial å bruke til f.eks. Holy Wars.. og lignende sanger.

Har hørt ESP er bra? Jee, vet ikke helt, bare ta det enkelt og greit; Prøv å forklar hvorfor en gitar til rundt 10,000 er bra for meg. Takk på forhånd.

Kjøp min Ibanez PGM 301. Den funker til ALT. 8000,- Skikkelig arbeidshest, no bullshit. Har ikke tremolo da, men det ser jeg som en bra ting.

Link to comment
Share on other sites

En ESP/LTD med EMG-er høres ut som noe for deg. Til 10k får du nok tak i en god ESP brukt. Da gjelder det egentlig bare å finne ut åssen hals du vil ha, om du vil ha Floyd og hvordan du vil den skal se ut.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har forsåvidt en LTD Alexi 600 med EMG HZ pickup, in my opinion er den pretty fucking metal :P

Har vurdert å selge den, eller stappe en Seymour Duncan Dimebucker i den.

Men den er stemt i D med 11 - 52 strenger eller noe, så det er tykt..

I tillegg, viss du ikke har greier på tremolo og styr, så ville det blitt et reint helvette for deg å justere til f.eks E-standard tuning..

Måtte evt. satt på annen streng tykkelse, kansje fjerne en eller 2 fjærer..

Ellers ville eg foreslått en Jackson RR5 eller RR24.

Ville kjøpt brukt da.

Kansje du hadde funnet RR5 for halve prisen, og hatt penger til en ok amp.

Eller om du er veldig heldig, så finner du f.eks en Jackson RR1 til ca 10 000..

dem går for litt over 20k nye.

Kunne annbefalt en hel del "thrash" gitarer.. men orker ikke :P

Viss du liker ekstreme former ville jeg sjekka ut Ibanez Xiphos,

å foreslå ibanez som thrash gitar er IMO helt ok, men tror alle jackson og esp folka ville protestert :P

Edited by xshorteyx
Link to comment
Share on other sites

Hvorfor ikke prøve å få tak i en Jackson King V? Ekstremt tøffe gitarer! USA modellene kommer vel både med og uten Floyd Rose, men selv syns jeg KV2 ser mest interessant ut av dem...

JACKSON GUITARS KING V

Jeg så forresten her om dagen at jackson har kommet med en ny Pro Series King V, laget i japan. Gjennomgående hals, Seymour Duncan pickups, Floyd Rose. Det er flott at det er et midtpriset alternativ til King V på markedet nå, den siste tiden har jo Jackson bare hatt KV i USA Select, og de aller billigste seriene.

KV5FR

Link to comment
Share on other sites

Viss du liker Les Paul-formen så kan du jo sjekke ut LTD Ec-1000 eller kanskje en brukt ESP Eclipse.

Jeg støtter deg der. Nå er jeg konservativ av meg, men jeg mener at en LTD EC-1000 eller EC401FM er blant det råeste i denne sjangeren. Det finnes selvfølgelig mer ekstreme alternativer utseendemessig, men det har aldri fenget meg. Det blir liksom veldig "over the top". Men hver sin smak. Ang EMG vs Seymour Duncans til thrash-gitar så har jeg skjelden vært borti at EMG låter bedre en SD hvis du først har en skikkelig forsterker eller effektboks som gir litt god og kompakt vreng (gjerne high-gain), men det er jo litt utenfor mitt interesse-felt spillemessig, så jeg sitter ikke med noen fasit.

Link to comment
Share on other sites

Aktive vs passive pickups er vel mer en smakssak. Spesielt EMG har veldig todelte meninger. Det finnes mange som sverger til dem, og det er mange som ikke liker dem i det heletatt. :P

Å bytte pickups har vel aldri vært noe stort problem da. Med mindre man heter Konnis da selvsagt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.