Web Analytics
Jump to content

Hvordan gjøres dette egentlig?


Rokkis
 Share

Recommended Posts

Jeg skulle ta opp noe for en kompis der han fikk høre noe jeg spilte, men så når jeg skulle spille av var kvaliteten elendig. Måtte ha volumet på forsterkeren på fullt for i det hele tatt å høre noe av det jeg spilte på opptaket.

Det er koblet opp sånn:

forsterker (hodetelefon utgang på en Roland Micro Cube) -> hjemmelagd kobling (minijack -> minijack) -> pc (line in på et Soundblaster Live! 1024)

Skjønner at dette ikke er så veldig optimalt, men av mikrofoner har jeg en Labtec-noe som absolutt ikke er beregnet til dette. Har prøvd, ja. :P

Jeg bruker "Sound recorder" som følger med windows til å ta opp. Dette er vel ikke akkurat det "beste" programmet, men det skulle da gjøre jobben godt nok?

Den hjemmelagde koblingen fra hodetelfonutgangen til pc'en kan jo være dårlig, men den skal funke.

Nå for tiden har jeg det veldig trangt økonomisk, så jeg kan ikke kjøpe noe utstyr jeg måtte trenge.

Så. Er det noen som kan komme med noen vink om hva jeg kan gjøre?

Link to comment
Share on other sites

goth explorer : når skal folk lære seg å ikke snakke uten at de vet hva de prater om. grunnen til at skurrer hvis du tar opp igjennom mic inngangen er fordi du ikke har bypassa mic preampen.

men tilbake til spørsmålet.

Du må skru opp gainen på line inngangen din. Dette gjøres i mikseren for lydkortet (evt windows mikseren).

Dobbelklikk på høytalerikonet nedi systrayen din. Gå på options og så properties. Velg så Recording. Klikk av for Line in der. Trykk Ok. Så stiller hukker du av for line at (alså at du vil ta opp fra den), så kan du stille inputen der.

voila' :-)

Link to comment
Share on other sites

goth explorer : når skal folk lære seg å ikke snakke uten at de vet hva de prater om.

Her er vi musikkere som er GREIE og gir hverandre tips, og prøver å hjelpe hverandre! Så kommer du og er negativ til alle andre som prøver å hjelpe, men ikke har like gode tips og svar som deg?! :roll: Ikke bra...

Link to comment
Share on other sites

Takk FoxyFix! Det samme mener jeg EivindS! Skjerp deg! :evil:

Det jeg sier er at dette virker! Og det kan du ikke si imot, uansett hvor mye du vrir eller bender på det! Ja, du hadde rett med det, men jeg visste om en måte jeg pleier å gjøre det på med brukbart resultat, og jeg vil jo hjelpe andre! Huffamegen :roll:

Link to comment
Share on other sites

Takk FoxyFix! Det samme mener jeg EivindS! Skjerp deg! :evil:  

Det jeg sier er at dette virker! Og det kan du ikke si imot, uansett hvor mye du vrir eller bender på det! Ja, du hadde rett med det, men jeg visste om en måte jeg pleier å gjøre det på med brukbart resultat, og jeg vil jo hjelpe andre! Huffamegen :roll:

bra du hjelper andre.. :wink:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.