Web Analytics
Jump to content

Hjelp til kjøp av mine første effekter


Lasse T
 Share

Recommended Posts

Jeg trenger noen effekter nå, og tenker slik at det er greiest å starte med en brukt multieffekt til jeg har bygd meg opp en liten samling enkelteffekter så jeg kan bygge et skikkelig brett. Jeg har teknisk innsikt nok til å fikse effekter digitalt, så det er ikke noe argument for at jeg heller bør kjøpe noe enklere (GT vs ME, etc). Jeg spiller mest rock/metal (Queen, Gary Moore, Dream Theater, Metallica etc), men kunne tenke meg effekter som kan brukes til jazz også. Har et budsjett på ca 4000 kr, men bruker gjerne mindre.

-Er budsjettet stort nok til å gå for mange nok enkelteffekter til å ha et brukbart utvalg som slår brett i sound?

-Hvilke(n) effekt(er) bør jeg gå for og hva vil være en grei pris for dette?

-Muligheter for å koble rett i PA?

Link to comment
Share on other sites

Boss sine multieffekter og effektbrett er jo kjent for å være gode (hvertfall det jeg har hørt). Jeg brukte en GT-8 lenge uten problemer. Enkelt å stille inn sine egne lyder var det også. Om du ikke vil gå for noe stort, finnes jo Boss' multieffekter der du har mange f.eks mange dist-lyder i en boks.

Du får vel en brukt GT-8 for under 1500, og en splitter ny versjon av storebroren GT-10 for under 4000 så du kommer langt med budsjettet ditt.

Link to comment
Share on other sites

Tror nok jeg også hadde puttet pengene i en litt større amp. Hvis du ønsker deg en multieffekt, se etter Digitech GSP-21 Pro på ebay. De går for nesten ingenting, og har noen fantastiske clean-lyder. Vrengen er så som så, men den er verd pengene for cleanen aleine.

Link to comment
Share on other sites

Less is more. Tenk på forhånd igjennom hvilke effekter du har behov for, og, som de andre sier, start med en god forsterker. Selv om en multieffekt oftest gir deg flere muligheter enn enkle pedaler (for mindre penger), så vil det også være en fallgruve da det er fryktelig lett å lesse på med effekter uten først å ha en god grunnlyd i gitaren og forsterkeren.

EDIT: Til Queen, Gary Moore, Dream Theater, Metallica og jazz, så trenger du egentlig ikke stort mye mer enn delay og en god grunnlyd (amp+gitar).

Edited by GummiTZ
Link to comment
Share on other sites

Hej, hej, jag håller med de övriga i den här tråden och föreslår att du använder pengarna till att köpa en bättre förstärkare, ordna ett bra grundljud först. Köp brukt så får du mycket mer för pengarna.

Vad ska allt användas till? Hemmabruk eller gigging mm? En sak att tänka på när det gäller enkeltpedaler är att, om du vill byta ljud mitt i en låt från clean med litt chorus till vreng med delay, så blir det ganska många pedaler att trycka på. Detta gör kanske inte så mycket om det bara ska användas hemma men om du ska spela live så blir det en annan femma. Ska du ha en multieffekt som du ska använda live så kan det vara lurt att köpa en som klarar av att byta presets utan att det blir tyst mellan presetsbytena och det är inte många multieffekter som jag har testat som klarar det. Zooms G2-serie fixar det. Det är inte säkert att något av detta är ett problem för dig men det kan kanske vara något att tänka på i alla fall :) . Ljudmässigt föreslår jag Vox Tonelab och

. Edited by TUFFTUFFTUFF
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.