Web Analytics
Jump to content

Export i Cubase SX?


Recommended Posts

Jeg skulle konvertere noe jeg hadde laga i Cubase SX, til en mp3-fil. Jeg gikk på "export" og deretter "audio mixdown"

Når jeg skulle høre på det fra mp3 avspilleren, så viste det seg at alt av midi ikke ble med. Bare audio-spora.

Hva gjør jeg galt?

Link to comment
Share on other sites

Du gjør ikke noe galt... bortsett fra å tro det 90% av alle andre også tror. At MIDI er lyd. Det er det ikke...

MIDI er en standard som brukes mellom diverse utstyr som sier f,eks hvilken lyd som skal brukes, hvilken tone, hvor hardt den skal spilles og hvor lenge osv osv. Det er ikke LYD i seg selv.

Så det du må gjøre avhenger litt av lydkortet ditt og oppsettet ditt. Men du blir nødt til (enten internt eller eksterne) å ta opp dine midispor til audio (altså wav filer)

Hvis du forteller meg litt om hva slags utstyr du har, mikser kanskje osv osv...så skal jeg komme opp med en løsning

Link to comment
Share on other sites

Aha. Ok.

Hvordan tar jeg opp midispora til audio da?

Jeg har et E-mu APS lydkort. Og en Behringer mixer. Og Cubase SX da. Eller må jeg kanskje gå enda mer i detaljer?

Det er ikke bare å trykke på en knapp i Cubase også ordner alt seg da? :P

Takler ikke dette her :?

Link to comment
Share on other sites

Er nok ikke så lett. Det du må gjøre er følgende:

1)ta opp all midi til et stereospor, eller

2)ta opp hver eneste midispor på hvert sitt monospor

Det sistnevnteer mest tidkrevende, men gir deg mer kontorll i sluttmiksen

Uansett, la oss si at du skal ta opp alle midisporene på en gang. Da mute'r du ALT annet enn de midisporene du skal ta opp. Dette må da kjøres UT av pc'en på et vis. Siden du har APS så kan du lage to dedikerte utganger på lydkortet ditt til dette. Disse går inn på to kanaler på din behringer mixer, og fra den igjen går det to kabler INN på pc'en din igjen og dette signalet tar du opp på et stereospor (evnt to mono)

Vil du ha mer kontroll, så kan du følge eksempel 2...eneste forskjellen er at du må gjøre det flere ganger...en gang for hvert midi spor du har. Mute alt annet enn det sporet.

OPS!! Pass på så du ikke får et elektronisk feedback.

Når alle midisporene er tatt opp, må du huske å mute de, for nå finnes de jo som audio spor. Gelemmer du dette, vil du høre en rar "metallisk" lyd...hvilket da er en phasefeil

Link to comment
Share on other sites

huh? .. går jo fint å eksportere midi spora i samme sleng som audio spora.. hvis jeg sequencer noe i cubase, og velger audio mixdown, så leser den midien og mikser det den måtte spille av..

Link to comment
Share on other sites

nei, den gjør ikke det. Med mindre du bruker vst instrumenter (som styres via midi signaler og spilles fra midispor). Ren midi derimot kan ikke eksporteres direkte til audio.

Dvs..det er faktisk et par lydkort tror jeg som gjør dette ved en intern opptaksfunksjon, men det er ikke så mange av de (og det de gjør i praksis er ikke noe annet enn det jeg beskrev i posten over, bare det er litt mer lettvint slik)

Link to comment
Share on other sites

Ja, men det er ikke det samme. For den lyden du da hører når du spiller er audio. Som blir syrt av midi. Men det som man kaller midi...dvs ofte GM/GS/XGmidi lyder...er noe annet... og det er sannsynligvis det Parapluie har

Hvis ikke så ma han ha gjort noe annet feil

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Er dette en dyr eller billig gitar? Hvor mye er du villig til å betale for reparasjonen? Er den dyr, eller du er villig til å kaste en del penger på det, er jo proff- svaret riktig. Hvis det hadde vært min, og det ikke er en kostbar gitar, hadde jeg forsøkt dette: 1. Belast gitarhalsen  litt, ved for eksempel å stemme gitaren en tone eller to opp. Ta det sakte, og sjekk om sprekken åpner seg. 2. Forbered deg, og ha alt du trenger klart.. Hvis det ikke åpner seg en tynn sprekk, så er det bare kosmetisk. Åpner det seg en tynn sprekk, så legger du superlim i sprekken. Han en flaske trykkluft klar, blås så på sprekken med den, og fyll på med mer superlim. Så belaster du så fort du klarer (derfor "ha alt klart") halsen den andre veien, slik. 3. Slakk strengene, og sett på for eksempel en lastestropp med passende montering i begge ender, (omtrent passe lengde har du selvsagt gjort klart) og stram opp den andre veien. Bittelitt, du skal ikke "stramme til det knaker", bare slik at limfugen får et mildt press. Det vil trolig fikse en sprekk, hvis det er en der. Er dette en pre-war Martin, er vel rådene om proff å foretrekke.
  • Er nok ikke så mye å hente for den der dessverre. Dette er en gitar som kostet mellom 1500 og 2000 kroner ny i butikk, så hvis du får en tusenlapp på Finn så er du heldig.
  • Jeg har hatt liggende en Ibanez i noen år nå, kanskje rundt 15/16 år. Vurderer å selge denne da jeg ikke har bruk for den mer. Men! Det jeg lurer på, hvor mye kan jeg selge den for? Noen få bruksmerker, men lite. Har ikke greie på sånn så derfor jeg spørr her. Legger ved bilder!  
  • Kjøpte meg en Morgan bass og en Dean Markley amp, har lyst å lære meg litt bass spilling. Stakkars nabo nå🙂
  • Ønsker å bytte en chrome covret (2 leder braided kabel) Gibson 490T pickup i en Gibson 498T pickup. Ikke nøye om den er covret eller ei.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.