Web Analytics
Jump to content

Mixing av sang


 Share

Recommended Posts

Hei,

Har spilt inn en EP i Bark Studio i Oslo. De driver med mixing nå og de sendte oss en sang som en smakebit.

Den er ikke ferdig mikset, men har dere noen innspill til ting som burde rettes/bedres på så kom med det! Kanskje dere legger merke til noe som de ikke gjør.

Klikkelyden i starten er kubjelle, for de som ikke hører det :P

Link:

http://www.mediafire.com/?sharekey=109fdd8...04e75f6e8ebb871

Link to comment
Share on other sites

Skingrende cymbaler, fælt å høre på

Trommene generelt var ikke særlig fine, mye forbedringspotensiale der

Bass og gitar låter helt greit.

Liker ikke vokallyden, for mye mellomtone/for lite topp - men det er vel kanskje litt smakssak, ting låt litt sann før i tiden

Link to comment
Share on other sites

Enig med det om trommene, har sagt ifra om det.

Ja, var jævlig lave priser. Betalte 3000 kr for 5 sanger. Men det var pga. det er et nytt studio og de vil ha noen band i starten så de har noe og vise til osv.

Link to comment
Share on other sites

Mikser ikke for betaling, og i tillegg er det feil sjanger, men jeg må si jeg lurer litt på hva slags lytting vedkommende har brukt.. Trommer er ikke bra, faktisk helt ille..

Instrumenter er ikke bra volummessig, Bass er kurant, og det er ofte et bra utgangspunkt. Gitaren er for høyt og litt for "midt i trynet" etter min smak. Hovedproblemet er trommer og vokal.

Virker som om bassen "eter" og komprimerer trommelyd til en viss grad, men det er vanskelig å si noe om før man har prøvd å knotte selv.

Som ren amatør med en del års erfaring, tror jeg kanskje det er "rattet" en del her, og det kan være lurt å gå tilbake til null og se hva som skjer.. :) Artig gitarriff. For møkkete etter min smak, men jeg regner med det skal være slik.

Ikke meningen å være negativ, men jeg regner med at du ønsker er en ærlig tilbakemelding. I og med at det er realtivt rimelig i forhold til hva du har betalt, tipper jeg det også setter et preg på sluttresultatet.

Link to comment
Share on other sites

Heisann, noen elementer:

-Miksen er i mono. Musikk av slik karakter forventer man ofte å høre i stereo.

-Balansen internt i trommesettet er rar både spillemessig og miksemessig. Lydene henger ikke helt sammen.

Dette er nok mest på grunn av For mye bruk av closemikker. Overheadene høres ut som de skulle vært nærmere trommesettet men høyere i miksen.

-Trommene er utight spilt. Da vil de aldri låte bra uansett hvordan det mikses.

-Det samme gjelder gitaren. Utight og slarvete spilt, de dynamiske høydepunktene kommer i hytt og pine og locker ikke inn i noen groove eller swing med bass og trommer. I tilegg spiser karakteren av vreng på gitaren litt for mye dynamikk.

Det var en start, håper du setter pris på ærlig tilbakemelding. Bare å kjøre på og heie på framtida.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
  • Hei!   Bor i Oslo og er nybegynner på slidegitar. Kjøpte ein billig gitar for formålet, med mål om å bli såpass god at eg oppgraderer gitaren etter hvert.  Har stemt den i åpen E. Har prøvd å lære meg litt selv, og kommet eit lite stykke på vei. Men om eg skal lære ordentlig og komme meg videre, så tror eg det hadde vært ein fordel og fått litt kvalifisert hjelp. Er det noen som kan slide i åpen E, eller som kjenner noen, og som kan lære bort? Og evt pris.   Takker Asgeir
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.