Web Analytics
Jump to content

Trenger hjelp!


 Share

Recommended Posts

Heya!

Jeg har spilt gitar i 3 år nå, og har forrsatt min første forsterker som min eneste (en Fender 15W combo)

Lurer på hva som er lurt og kjøpe? jeg fant en helt lik bare 100W til 3 000 kr.. burde jeg?

spiller alt fra Death Metal til Jimi Hendrix, og har ikke råd til en full marshall stack.. noe rundt 3-5 000?

Noen forslag? :)

Link to comment
Share on other sites

Hej, hej, vad ska du använda den till? Spelar du i band eller har planer på att börja i band? Eller ska den bara användas hemma. Är du helt nöjd med den du har bara att den inte spelar tillräckligt högt så skulle jag slå till på Fendern på 100 watt, inte ellers. Funkar det att spela death metal på en Fender förresten?

Du behöver inte köpa fullt Marshall-stack för att få Marshall-lyd. Det känns dumt att rekommendera det (eftersom jag säljer), men jag har en Marshall DSL 401 i väldigt bra stand till salgs. Det är ett hett tips om du vill ha Marshall-rör-lyd för en relativt billig penge. Men som sagt, är du nöjd med Fender-lyden så köper du en Fender :) .

Link to comment
Share on other sites

Hadde nok satsa på en Valveking, ja. Så en på Finn.no for 2500,- som er latterlig billig for en tubecombo amp.

Om du bor hjemme, eller med kjerring o.l, ville jeg heller kjøpt en amp som også har emulert utgang, derimot- så du kan kjøre både headphones, og sprenge vinduer.

Edited by Kjutte
Link to comment
Share on other sites

jag har haft en Peavey 5150, är VK ovh 5150 någorlunda lika?

Er en Mesa rectifier og en Mesa Lonestar like? :P

5150 og Valveking er forskjellige forsterkere.

vil også anbefale Valveking fremfor å kjøpe en ganske lik forsterker som den du har. med mindre du er veldig fornøyd med den da.

valveking = rør. Rør er tingen =p

Link to comment
Share on other sites

Er en Mesa rectifier og en Mesa Lonestar like? 5150 og Valveking er forskjellige forsterkere.

He, he, ja, det var inte dagens smartaste kommentar från mig där nej :) . Vet inte riktigt vad jag menade men jag tror att jag tänkte på om själva vreng-lyden på 5150:n och Valvekingen kan påminna om varandra på något sätt?.. men jag tar tillbaka frågan :) .

Link to comment
Share on other sites

Nei, vrengen i Valveking kan ikke sammenlignes med 5150. Jeg hadde heller kjøpt Marshallen til TUFFTUFFTUFF enn en Valveking. VK er en finfin amp det, jævla feit cleanlyd syns jeg, men vrengen er jeg ikke helt glad i.. kanskje jeg spiller for lavt.

Edit: DSL401 er jo litt dyrere enn VK da når jeg tenker meg om... :P VK får du til 3000 brukt ca, ligger en på finn til 2500 hvis ikke denne er solgt. Men tror jeg fortsatt hadde holdt en knapp på DSL401. Den gir Marshallyd, føler at VK ikke gir noe særlig til vreng.. mulig det er min erfaring, men.

Edited by Konnis
Link to comment
Share on other sites

Jeg ville aldri i verden kjøpt en Valveking, hvis du vil ha Marshall-lyd,

men det er det vanlige svaret alle får her på forumet når de egentlig spør etter en Marshall.

En topp Marshall combo koster dessuten bare litt mer enn en Valveking.

En JCM800 combo ble solgt for 3000kr her på forumet for en stund siden.

Edited by GunnarpåMo
Link to comment
Share on other sites

En topp Marshall combo koster dessuten bare litt mer enn en Valveking.

En JCM800 combo ble solgt for 3000kr her på forumet for en stund siden.

Den kjøpte jeg, det var veldig billig. Men den hadde endel støy, og en rep vil fort komme på en tusing eller to. Heldigvis var det bare et preamp rør. Nå har jeg skiftet alle røra, kjøpt meg en Carvin, så Marshallen er til salgs igjen (salgsforumet).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.