Web Analytics
Jump to content

Trenger hjelp!


Recommended Posts

Heya!

Jeg har spilt gitar i 3 år nå, og har forrsatt min første forsterker som min eneste (en Fender 15W combo)

Lurer på hva som er lurt og kjøpe? jeg fant en helt lik bare 100W til 3 000 kr.. burde jeg?

spiller alt fra Death Metal til Jimi Hendrix, og har ikke råd til en full marshall stack.. noe rundt 3-5 000?

Noen forslag? :)

Link to comment
Share on other sites

Hej, hej, vad ska du använda den till? Spelar du i band eller har planer på att börja i band? Eller ska den bara användas hemma. Är du helt nöjd med den du har bara att den inte spelar tillräckligt högt så skulle jag slå till på Fendern på 100 watt, inte ellers. Funkar det att spela death metal på en Fender förresten?

Du behöver inte köpa fullt Marshall-stack för att få Marshall-lyd. Det känns dumt att rekommendera det (eftersom jag säljer), men jag har en Marshall DSL 401 i väldigt bra stand till salgs. Det är ett hett tips om du vill ha Marshall-rör-lyd för en relativt billig penge. Men som sagt, är du nöjd med Fender-lyden så köper du en Fender :) .

Link to comment
Share on other sites

Hadde nok satsa på en Valveking, ja. Så en på Finn.no for 2500,- som er latterlig billig for en tubecombo amp.

Om du bor hjemme, eller med kjerring o.l, ville jeg heller kjøpt en amp som også har emulert utgang, derimot- så du kan kjøre både headphones, og sprenge vinduer.

Edited by Kjutte
Link to comment
Share on other sites

jag har haft en Peavey 5150, är VK ovh 5150 någorlunda lika?

Er en Mesa rectifier og en Mesa Lonestar like? :P

5150 og Valveking er forskjellige forsterkere.

vil også anbefale Valveking fremfor å kjøpe en ganske lik forsterker som den du har. med mindre du er veldig fornøyd med den da.

valveking = rør. Rør er tingen =p

Link to comment
Share on other sites

Er en Mesa rectifier og en Mesa Lonestar like? 5150 og Valveking er forskjellige forsterkere.

He, he, ja, det var inte dagens smartaste kommentar från mig där nej :) . Vet inte riktigt vad jag menade men jag tror att jag tänkte på om själva vreng-lyden på 5150:n och Valvekingen kan påminna om varandra på något sätt?.. men jag tar tillbaka frågan :) .

Link to comment
Share on other sites

Nei, vrengen i Valveking kan ikke sammenlignes med 5150. Jeg hadde heller kjøpt Marshallen til TUFFTUFFTUFF enn en Valveking. VK er en finfin amp det, jævla feit cleanlyd syns jeg, men vrengen er jeg ikke helt glad i.. kanskje jeg spiller for lavt.

Edit: DSL401 er jo litt dyrere enn VK da når jeg tenker meg om... :P VK får du til 3000 brukt ca, ligger en på finn til 2500 hvis ikke denne er solgt. Men tror jeg fortsatt hadde holdt en knapp på DSL401. Den gir Marshallyd, føler at VK ikke gir noe særlig til vreng.. mulig det er min erfaring, men.

Edited by Konnis
Link to comment
Share on other sites

Jeg ville aldri i verden kjøpt en Valveking, hvis du vil ha Marshall-lyd,

men det er det vanlige svaret alle får her på forumet når de egentlig spør etter en Marshall.

En topp Marshall combo koster dessuten bare litt mer enn en Valveking.

En JCM800 combo ble solgt for 3000kr her på forumet for en stund siden.

Edited by GunnarpåMo
Link to comment
Share on other sites

En topp Marshall combo koster dessuten bare litt mer enn en Valveking.

En JCM800 combo ble solgt for 3000kr her på forumet for en stund siden.

Den kjøpte jeg, det var veldig billig. Men den hadde endel støy, og en rep vil fort komme på en tusing eller to. Heldigvis var det bare et preamp rør. Nå har jeg skiftet alle røra, kjøpt meg en Carvin, så Marshallen er til salgs igjen (salgsforumet).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.