Web Analytics
Jump to content

Trenger hjelp!


 Share

Recommended Posts

Heya!

Jeg har spilt gitar i 3 år nå, og har forrsatt min første forsterker som min eneste (en Fender 15W combo)

Lurer på hva som er lurt og kjøpe? jeg fant en helt lik bare 100W til 3 000 kr.. burde jeg?

spiller alt fra Death Metal til Jimi Hendrix, og har ikke råd til en full marshall stack.. noe rundt 3-5 000?

Noen forslag? :)

Link to comment
Share on other sites

Hej, hej, vad ska du använda den till? Spelar du i band eller har planer på att börja i band? Eller ska den bara användas hemma. Är du helt nöjd med den du har bara att den inte spelar tillräckligt högt så skulle jag slå till på Fendern på 100 watt, inte ellers. Funkar det att spela death metal på en Fender förresten?

Du behöver inte köpa fullt Marshall-stack för att få Marshall-lyd. Det känns dumt att rekommendera det (eftersom jag säljer), men jag har en Marshall DSL 401 i väldigt bra stand till salgs. Det är ett hett tips om du vill ha Marshall-rör-lyd för en relativt billig penge. Men som sagt, är du nöjd med Fender-lyden så köper du en Fender :) .

Link to comment
Share on other sites

Hadde nok satsa på en Valveking, ja. Så en på Finn.no for 2500,- som er latterlig billig for en tubecombo amp.

Om du bor hjemme, eller med kjerring o.l, ville jeg heller kjøpt en amp som også har emulert utgang, derimot- så du kan kjøre både headphones, og sprenge vinduer.

Edited by Kjutte
Link to comment
Share on other sites

jag har haft en Peavey 5150, är VK ovh 5150 någorlunda lika?

Er en Mesa rectifier og en Mesa Lonestar like? :P

5150 og Valveking er forskjellige forsterkere.

vil også anbefale Valveking fremfor å kjøpe en ganske lik forsterker som den du har. med mindre du er veldig fornøyd med den da.

valveking = rør. Rør er tingen =p

Link to comment
Share on other sites

Er en Mesa rectifier og en Mesa Lonestar like? 5150 og Valveking er forskjellige forsterkere.

He, he, ja, det var inte dagens smartaste kommentar från mig där nej :) . Vet inte riktigt vad jag menade men jag tror att jag tänkte på om själva vreng-lyden på 5150:n och Valvekingen kan påminna om varandra på något sätt?.. men jag tar tillbaka frågan :) .

Link to comment
Share on other sites

Nei, vrengen i Valveking kan ikke sammenlignes med 5150. Jeg hadde heller kjøpt Marshallen til TUFFTUFFTUFF enn en Valveking. VK er en finfin amp det, jævla feit cleanlyd syns jeg, men vrengen er jeg ikke helt glad i.. kanskje jeg spiller for lavt.

Edit: DSL401 er jo litt dyrere enn VK da når jeg tenker meg om... :P VK får du til 3000 brukt ca, ligger en på finn til 2500 hvis ikke denne er solgt. Men tror jeg fortsatt hadde holdt en knapp på DSL401. Den gir Marshallyd, føler at VK ikke gir noe særlig til vreng.. mulig det er min erfaring, men.

Edited by Konnis
Link to comment
Share on other sites

Jeg ville aldri i verden kjøpt en Valveking, hvis du vil ha Marshall-lyd,

men det er det vanlige svaret alle får her på forumet når de egentlig spør etter en Marshall.

En topp Marshall combo koster dessuten bare litt mer enn en Valveking.

En JCM800 combo ble solgt for 3000kr her på forumet for en stund siden.

Edited by GunnarpåMo
Link to comment
Share on other sites

En topp Marshall combo koster dessuten bare litt mer enn en Valveking.

En JCM800 combo ble solgt for 3000kr her på forumet for en stund siden.

Den kjøpte jeg, det var veldig billig. Men den hadde endel støy, og en rep vil fort komme på en tusing eller to. Heldigvis var det bare et preamp rør. Nå har jeg skiftet alle røra, kjøpt meg en Carvin, så Marshallen er til salgs igjen (salgsforumet).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.