Web Analytics
Jump to content

Ny låt - Abyss


Knutern
 Share

Recommended Posts

Låta heiter Abyss!

- og er under utvikling. Vokalisten trengte en slags mal på korleis låta blei, så eg tenkte eg like godt kunne linke opp malen opp her for å forhåpentligvis få litt konstruktiv feedback. Som skrevet tidlegare - låta er under utvikling så mesteparten er veldig "stock" og er tidvis repeterande (tenker da spesielt på starten).

Eg satsa på eit litt meir kommersiell og mainstream image på denne låta, men likevel eit dystert, "skummelt" og mørkt tematikk. Har også "stjålet" litt ideer frå Andromedas nyaste album.

Kva synst dykk?

Link to comment
Share on other sites

På denne låta har eg brukt softwareamplifier - PodFarm/Gearbox frå Line6 TonePortUX1. På A Humane Mind og Andropticus har eg brukt ein Mesa-Boogie F-30 med ein SM57 hengande ovenfra grunnet mangel på stativ :(

Ellers så har eg spelt det inn i Pro Tools LE 8 via en 2-kanalers DigiDesign Mbox. Trommemodulen er Superior Drummer 2.0. som eg har modifisert litte grann, resten av midi-instrumenta er frå PTLE8 sin standardmidivare kalt Xpand!2. Gitaren er ein ganske Ibanez RG1570.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Bumper denne tråden litt.

No ligg heile låta på SoundClick men fremdeles uten vokal. Vokalen skal leggast på iløpet av August. Eg håper at pianodelene blir meir interessante når vokalen kjem på ettersom eg synst dei kan virke litt kjedelig i lengda.

Kunne gjerne tenkt meg tilbakemelding på instrumentalpartiet, strukturen på låta og gjerne på solospillet. Har aldri spelt denne typen solo før i heiltoneskala så kunne gjerne trengt nokre tips der!

På forhånd takk!

Link to comment
Share on other sites

Bumper denne tråden litt.

No ligg heile låta på SoundClick men fremdeles uten vokal. Vokalen skal leggast på iløpet av August. Eg håper at pianodelene blir meir interessante når vokalen kjem på ettersom eg synst dei kan virke litt kjedelig i lengda.

Kunne gjerne tenkt meg tilbakemelding på instrumentalpartiet, strukturen på låta og gjerne på solospillet. Har aldri spelt denne typen solo før i heiltoneskala så kunne gjerne trengt nokre tips der!

På forhånd takk!

Litt mye gain på riffinga etter min smak, mister mye dynamikk, men som sagt før, komposisjonen er jo rimelig heftig!

Angående soloen, synes jeg tonen din var litt svar for licket, men det er kanskje en preferanse. Uansett, kul bruk av heltone!

Synes kanskje også at de vaish Xaug5? Synes ikke de passet helt inn, men jeg er kanskje ikke trent nok i eksentriske greier!

Du er forresten rå på tapping, men for min del savner jeg fortsatt litt hardere vibrato!

Generelt, jævli kul låt, som nevnt før!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.