Web Analytics
Jump to content

HVORDAN skal man lære seg å spille gitar?


Guest

Recommended Posts

Når jeg begynte å spille gitar hadde jeg ingen gitarlærer eller noe å gå etter bortsett fra ei AC/DC tabulaturbok og en danelectro som ikke var intonert.

Det gikk faktsk flere år før jeg kjøpte meg noe læreverk i det hele tatt!

Konsekvensen av dette var at jeg tilvende meg en veldig perkussiv spillestil som egentlig var ubrukelig uten bål og sangbok. Dette var egentlig en helt grei tilværelse fram til jeg åpna mine første bøker og forsto at etter flere år kunne jeg INGENTING!!!

Nå har det etterhvert begynt å komme seg ganske bra, men uansett ville jeg gjerne starte en thread for å høre hva folk har å anbefale av forskjellie læreverk og metoder.

Det som løfta meg opp av søla var månedsmagasinet guitar techniques som jeg nå har slutta å kjøpe fordi jeg nekter å bruke så mye penger på så lite... Finn tabs på nettet, og bedre og flere øvelser kan man finne for en billigere penge i bøker.

Ellers kan jeg anbefale Hal Leonards (Forlag, ikke en fyr) forskjellige bøker som tar for seg en passe mengde teori, øvelser og ikke minst er bygd opp som gitartimer på den måten at begynner du på side en får du det du trenger for å beherske det på side to osv...

Sølve Grefsviks den store elektriske gitarboka er også ganske bra.

Lillebjørn nilsen er den perfekte gave til enhver nybegynner!

For de litt mer spesialiserte har Warner Bros endel som er basert på hverenkelte gitarists spillestil. (Paul gilbert, Vai, Wylde osv)

Andre tips?

Link to comment
Share on other sites

Lillebjørn boka er helt forferdelig, koster 4- 500 spenn og det eneste jeg fikk ut av den boka var grepet, A, D og E, det er ikke vært 400 kroner...

Vil anbefale ALLE og gå til en gitarlærer, og en Teori Lærer... Er utrolig mye man ikke greier og lære seg alene..

Link to comment
Share on other sites

Du er sikkert forbi nybegynnerstadiet, men for andre nysgjerrige kan jeg jo legge ut mitt første møte med gitaren :P

Jeg fikk en el-akustisk gitar av min far for noen år tilbake og søkte opp ett kurs på nettet.

Det har sexy midifiler og alle slagerne som Tom Dooley og Let it Be :P

Tar deg hvertfall over den første kneika og blir litt kjent med gitaren.

Gitarkurs

Link to comment
Share on other sites

Som "nybegynnerbok" anyone? Dessuten er jo tabulaturet til "tanta til beate" der som er ei sinnsykt kul Django Reinhardt låt egentlig..

Men tilbake til topic folkens... Dere hater Lillebjørn Nilsens gitarbok, OK.

Link to comment
Share on other sites

Jeg lånte en bok på biblioteket som het "Klassisk Gitar"... Den funket var veldig fin.. Men er vel mest for folk som liker å spille klassisk gitar, men det var også en del blues, flamenco og diverse..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.