Web Analytics
Jump to content

Pc-program (forsterker) for gitar


The Edge
 Share

Recommended Posts

Til neste år skal jeg flytte på hybel, og da blir det litt overkill å ta med Blues Deluxen, pluss plassmangel!

Er derfor på jakt etter et pc-program.

Er veldig fornøyd med pedalbrettet mitt, så jeg kunne tenkt meg muligheten å koble gitar-> pedalbrett -> pc

Kan veldig lite om dette, så kom med forslag! :)

Link to comment
Share on other sites

Hej, ska det primärt användas till övning? Eller har du tänkt att spela in också? Har du lydkort? Vilket i så fall?

Det är en smaksak om man tycker om att spela genom PC eller inte, personligen tycker jag inte att det kommer i närheten av en bra förstärkare så jag skulle hellre köpt en snygg, inte så dyr 1x12:a (Blackhearts Little Giant kanske?) som kan stå framme och se pen ut :) .

Men testa demos av Guitar rig, Amplitube, Revalver och Eleven innan du bestämmer dig. Om du inte har lydkort och ska köpa nytt så kan jag rekommendera Line 6 Toneport, då får du lydkort och förstärkar-simuleringar i samma paket. Du behöver också ett par okej hörlurar eller ett par bra monitorer.

Som sagt så skulle jag hellre köpt en brukt 1x12:a. Då kan du sälja den för ca samma pris när du flyttar därifrån :) .

Edited by TUFFTUFFTUFF
Link to comment
Share on other sites

Må si at jeg selv sverger til Guitar Rig 3.. Mye som har skjedd siden 1 og 2 kom. Spesielt når det gjelder high-gain modellering.

Tar litt tid å skru seg frem, men for en småbarnsfar med hjemmestudio har det blitt redningen :)

Link to comment
Share on other sites

Anbefaler Stealth plug med Amplitube. Gode forsterker simuleringer og det følger med opptaksprogram(traction) som jeg synes funker bra.

Pakken med kabel mellom gitar og pc ligger rundt 1000 lappen.

Så forresten at Malom Young brukte Amplitube på ett par låter på Black Ice albumet...

Edited by Klåfinger
Link to comment
Share on other sites

Flesteparten av de pedalene skal ligge etter gitaren, altså før preamp.

Delay, chorus, reverb etc skal ligge etter preamp, så si du f.eks kjøper en toneport, så kan du legge de i mellom toneporten og lydkortet.

Link to comment
Share on other sites

Det blir nog litt problematiskt eftersom Toneporten ÄR lydkortet :) .

Å faen. Jaja, da må du nok legge til alle modulasjoner i TP programmet. Men som sagt, wah, gainbox, etc kan du bruke før input.

Link to comment
Share on other sites

Mange fine forslag her! Takk for det!

ble så jeg gikk for en Line6 toneport da. Så enkel og grei ut, og dessuten er jeg usikker på lydkortet i pc'en min.

Godt valg. Bruker det selv. Du får meg Gearbox og det har alt du trenger. Låter bra og koster ikke så særøig mye :)

er det ikke vanlig med Wah etter preamp? Eller er jeg på villspor?

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.