Web Analytics
Jump to content

Rørforsterker og digital multieffekt


GSZ
 Share

Recommended Posts

Går det bra å kombinere Boss GT-10 med en Fender rørforsterker?

Grunnen til at jeg spør er fordi jeg har hørt at lyden kan bli dårlig av å kobinere digitale brett med rørforsterkere, men lurer

på om noen kan bekrefte/avbekrefte dette?

Link to comment
Share on other sites

Med multieffektbrett?

Jepp

Her er en knalllink for alt som har med GT-8(og GT-10)å gjøre.

http://www.bossgtcentral.com/forum/

Se gt-8 primer blandt annet

som metoden sier bruker du 4 kabler mellom brettet og forsterkeren.

Gjør at du kan plassere noen effekter før preampen, feks overdrive, og feks delay i effektloopen. Dvs etter preamp. Du kan variere om du ønsker å bruke vrenget i forsterkeren eller kjøre alt signal i loop in og bruke alt av amp simuleringer fra gt-10'en.

Litt fikling og tuning for å få det bra, men funker kjempebra for meg. Jeg bruker bare vrenget i forsterkeren min.

Link to comment
Share on other sites

Ingen problem å bruke brettet som det er rett i en rørforsterker(uansett merke) bare den har en effektsløyfe, da kjører du brettet ditt inn i FX return på ampen så du slipper unna preampen i forsterkeren.

Det er når du kjører slike multieffektbrett med innebygd preamp inn på vanlig input på en forsterker at det kan bli mye krøll med lyden, for da kjører du gitaren gjennom preampen i brettet for så å sende den gjennom preampen på forsterkeren (blir for mange preamper å holde styr på).

Link to comment
Share on other sites

Jeg kjørte en GT-6 på en Vox AC30 fra 1963 et par år. Det låt helt fint selv om det ikke er noen effektsløyfe.

Det jeg måtte ta hensyn til var at preset lydene er ferdige gitarlyder som ikke egner seg inn i en røramp med særpreg.

Men jeg brukte mulighetene for EQ, boost, overdrive og andre effekter for å få mange forskjellige lyder ut av ampen.

Det regnes i visse kretser som en dødssynd å digitalisere lyden på en slik amp, men det fungerer faktiskt

hvis man holder seg unna presets, og er veldig bevisst på hva man vil bruke mutieffekten til.

Brukte også multieffekten med en Marshall 2061. Da måtte jeg stille om mye, men det funket også veldig bra.

Nå kjører jeg helt analogt.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har lekt mye med GT serien til Roland.( GT-6/8 og 10). Har tidligere bare kjørt disse gjennom transistoramper,

men har nylig fått meg en Ashdown Fallen Angel 60 røramp. Og lydbilde jeg får gjennom denne er suverent bedre enn transistoramp. Jeg har kjørt den direkte inn i pre-ampen på forsterkerens clean inngang, men kommer til å bruke 4-cable koblingen da dette gjør systemet mer allsidig.. Jeg har ingen problemer med å bruke pre-amp modulen i effekt brettet, men det betinger en ganske så bra clean inngang. Kjører hele sulamitten ut et Morgan 4x12 (V30 elementer) Og i mine ører låter dette kanon bra..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.