Web Analytics
Jump to content

Rørforsterker og digital multieffekt


GSZ
 Share

Recommended Posts

Går det bra å kombinere Boss GT-10 med en Fender rørforsterker?

Grunnen til at jeg spør er fordi jeg har hørt at lyden kan bli dårlig av å kobinere digitale brett med rørforsterkere, men lurer

på om noen kan bekrefte/avbekrefte dette?

Link to comment
Share on other sites

Den blir ikke dårligere. Men enkelte vil si at de farger lyden for mye og vil låte mer digitalt. Om det låter bra eller ikke er jo en smakssak.

Desuten så endres en del av karakteristikken i forsterkeren når man har en effektbrett forran.

Link to comment
Share on other sites

Med multieffektbrett?

Jepp

Her er en knalllink for alt som har med GT-8(og GT-10)å gjøre.

http://www.bossgtcentral.com/forum/

Se gt-8 primer blandt annet

som metoden sier bruker du 4 kabler mellom brettet og forsterkeren.

Gjør at du kan plassere noen effekter før preampen, feks overdrive, og feks delay i effektloopen. Dvs etter preamp. Du kan variere om du ønsker å bruke vrenget i forsterkeren eller kjøre alt signal i loop in og bruke alt av amp simuleringer fra gt-10'en.

Litt fikling og tuning for å få det bra, men funker kjempebra for meg. Jeg bruker bare vrenget i forsterkeren min.

Link to comment
Share on other sites

Ingen problem å bruke brettet som det er rett i en rørforsterker(uansett merke) bare den har en effektsløyfe, da kjører du brettet ditt inn i FX return på ampen så du slipper unna preampen i forsterkeren.

Det er når du kjører slike multieffektbrett med innebygd preamp inn på vanlig input på en forsterker at det kan bli mye krøll med lyden, for da kjører du gitaren gjennom preampen i brettet for så å sende den gjennom preampen på forsterkeren (blir for mange preamper å holde styr på).

Link to comment
Share on other sites

Jeg kjørte en GT-6 på en Vox AC30 fra 1963 et par år. Det låt helt fint selv om det ikke er noen effektsløyfe.

Det jeg måtte ta hensyn til var at preset lydene er ferdige gitarlyder som ikke egner seg inn i en røramp med særpreg.

Men jeg brukte mulighetene for EQ, boost, overdrive og andre effekter for å få mange forskjellige lyder ut av ampen.

Det regnes i visse kretser som en dødssynd å digitalisere lyden på en slik amp, men det fungerer faktiskt

hvis man holder seg unna presets, og er veldig bevisst på hva man vil bruke mutieffekten til.

Brukte også multieffekten med en Marshall 2061. Da måtte jeg stille om mye, men det funket også veldig bra.

Nå kjører jeg helt analogt.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har lekt mye med GT serien til Roland.( GT-6/8 og 10). Har tidligere bare kjørt disse gjennom transistoramper,

men har nylig fått meg en Ashdown Fallen Angel 60 røramp. Og lydbilde jeg får gjennom denne er suverent bedre enn transistoramp. Jeg har kjørt den direkte inn i pre-ampen på forsterkerens clean inngang, men kommer til å bruke 4-cable koblingen da dette gjør systemet mer allsidig.. Jeg har ingen problemer med å bruke pre-amp modulen i effekt brettet, men det betinger en ganske så bra clean inngang. Kjører hele sulamitten ut et Morgan 4x12 (V30 elementer) Og i mine ører låter dette kanon bra..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.