Web Analytics
Jump to content

Bygge min egen gitar!


franklinMT
 Share

Recommended Posts

Hei!

Jeg er altså godt igang med å bygge min første gitar, og blir å poste bilder og beskrivelse av framgang i prosessen i førsteposten heretter for å holde det litt mer oversiktlig.

For å spare litt på plassen tar jeg bare med beskrivelse av de viktigste delene av prosessen og bildene blir lagt ut med direktelink.

Kan også ta med at alt av treverk og deler så langt er bestilt fra Stewmac.com.

Gitaren har (foreløpig) følgende specs:

- Mahogny kropp

- Sipo Mahogny hals

- Quilted Maple topp

- Ebony gripebrett

- Schaller Floyd Rose tremolo

- Gold Hardware

BILDER AV TREVERK:

Mahogny Kropp

Sipo Mahogny Hals

Quilted Maple Topp

Ebony Gripebrett

Det kan være lurt å tegne gitaren i 1:1 skala før man begynner selve bygginga.. (Viktig med god planlegging... :) )

Og her er da resultatet av første utkast:

BILDE AV FØRSTE UTKAST:

Første Utkast

Ble litt småjusteringer før jeg var fornøyd med hvordan ting så ut... :)

Neste steg var da å skjære ut formen på treverket og toppen, men det kan være lurt å skjære litt utenfor strekene man har tegnet og ta siste finpussen rundt kantene etter at man har limt dem i sammen.

For å unngå at toppen skal gli ut av posisjon p.g.a. all limen skrudde jeg tre små skruer ned i kroppen og klippet dem av med tang sånn at det ble tre spisser som gikk inn på undersiden av toppen og holdt den på plass.

Det er også en fordel å lage to plater av hobbyplater e.l. og plassere en over og en under for å unngå å lage spor i treverket fra skrutvinnene.

BILDER AV LIMING AV TOPP:

Liming av topp 1

Liming av topp 2

Etter at limen hadde tørket i 24 timer var det bare å ta vekk skrutvinnene og pusse ned kantene.

BILDER AV PÅLIMT TOPP ETTER PUSSING AV KANTER:

Kropp med pålimt topp

Close-up av Quilted Maple

Fra treverket til halsen har jeg skjært vekk en del som skal brukes til headstock. (Man kan se hva som er skjært bort av treverket på bildet "Liming av hals 1") Deretter delte jeg treverket i tre deler på langs og endevendte den midterste del 180 grader, sånn at ikke årringene i treverket går samme vei. Dette gjør at det blir en mye mer stabil hals og for å unngå at treet skal vri seg med årene. (Dette kan man se på bilde nr. 2)

BILDER AV LIMING AV HALS:

Liming av Hals 1

Liming av hals 2

Det var alt så langt. Fortsetter bygginga etter jobb i morgen, og neste del blir å bestå av liming av headstock,utforming av halsen og sette inn trussroden og lime gripebrettet på halsen.

Stay tuned for more! ;)

Edited by franklinMT
Link to comment
Share on other sites

 • Replies 52
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.