Web Analytics
Jump to content

Epiphone Les Paul 100


fuzz-mullah
 Share

Recommended Posts

Overtok en Epiphone Les Paul 100 fra broderens overskuddslager av gitarer (gaven var antagelig plaster på såret for at han utførte den pliktmessige oppbankingen av lillebror da vi var småunger...), og må si jeg ble positivt overrasket. Gitaren er veldig lettspilt, har svært god sustain, og finishen er heller ikke verst. Når jeg sammenligner med de billigste Fender-modellene, som vel er i omtrent samme prisklasse, må jeg si at man får mye for pengene med Epiphone-gitaren. Les Paul 100-modellen har påskrudd hals og det er vel noe av grunnen til at den er forholdsvis rimelig, men treverket virker å være av bra kvalitet, og det er ingen ujevnheter i båndene. Mulig at dette var et vellykket eksemplar (dvs noe som ikke ble skrudd sammen på en mandag...), men jeg må si at jeg har prøvd adskillig dyrere gitarer som ikke var noe bedre enn denne. Akkorder kan bli litt grøtete (er vel ikke verdens beste humbuckere som står i), men på solospill er lyden overraskende "syngende".

Må vel kunne si at jeg er ganske bra dekket opp nå, med en Stratocaster med 0,12-strenger (fet lyd, men krever sterke fingre...), en Flaxwood med P90-pickups, samt Epiphone'n. Nåja, når jeg tenker meg om kunne jeg tenke meg en hollowbody med Revtron-pickuper... B)

Dersom jeg skal oppgradere Epiphone-gitaren (må jo alltid prøve noe nytt, vettu) er det kanskje noen som har gode forslag til andre pickuper? Synes lyden kan bli litt "flat" med standard-pickupene, så jeg vil i så fall prøve noe med litt mer "liv" og dynamikk. Bør vel kanskje nevne at jeg ikke spiller metall, mer i retning skranglerock (tenk Buddy Miller, Hindu Love Gods, Lucinda Williams etc), så jeg ser for meg noe som låter litt rått og vintage (hvertfall ikke klinisk rent og pent!). Gode tips mottas med takk :blink:

Link to comment
Share on other sites

Er helt enig med deg i at Epiphone er heldige med gitarene sine av og til, prøvd mange forskjellige og av og til finner man ett lite blinkskudd :)

Hadde aldri finni på å bytte vekk Les paul gothen min, selv om det ikke er så mye Goth igjen av den men men :P

Men hvor mye penger er det du har tenkt å bruke på mikkene? Litt lurt å vite før man anbefaler noe som helst ;)

Edit: Skriveleif

Edited by Dan Donegan
Link to comment
Share on other sites

Er helt enig med deg i at Epiphone er heldige med gitarene sine av og til, prøvd mange forskjellige og av og til finner man ett lite blinkskudd :)

Hadde aldri finni på å bytte vekk Les paul gothen min, selv om det ikke er så mye Goth igjen av den men men :P

Men hvor mye penger er det du har tenkt å bruke på mikkene? Litt lurt å vite før man anbefaler noe som helst ;)

Edit: Skriveleif

Mnja, ikke så mye - Epiphone'n blir nok aldri mer enn en ekstragitar for meg (Flaxwood'en er hovedinstrumentet, men den koster jo 6-7 ganger så mye...).

Tipper jeg ikke legger mer enn en lusentapp i det (er mest aktuelt å bytte neck-pickupen, da det er den jeg bruker mest; bridge-pickupen bruker jeg mest bare til å få litt punch i lyden)

Link to comment
Share on other sites

Lurer på om jeg ikke hadde gått for en Seymour Duncan 59, veldig fleksibel pickup som jeg synes funka knall til rock.

Koster deg rundt 1000 lappen :)

Takk for tips! Har hatt gode erfaringer med andre Seymour Duncans, så jeg skal sjekke ut 59-modellen.

Link to comment
Share on other sites

Har hatt min lp100 et par år nå og er veldig fornøyd med duncan pickupene jeg har satt i den. Den vanlige comboen med sh2 jazz i neck for cleans og en jb4 for litt mer punch. Kan slenge meg med på å anbefale 59 også som ikke er så altfor ulik sh2.

Link to comment
Share on other sites

Støtter den. Har selv satt en GFS Fat PAT i broposisjon på straten. Fungerer helt utmerket til, som tidligere sagt, skranglerock. Her er det med Albertaen stonesvibber ut til nabohusene :)

Edited by ChrSB
Link to comment
Share on other sites

VM i å slå sammen flest mulig setninger til en? :P

Isj, det der er ingenting. Jeg henger også på Bilforumet.no, og DER er det ikke mange som kan ha bestått i norsk skriftlig. :lol: Men de har heldigvis bedre greie på bil.

Anyways, godt å se at det finnes rimelige økser som kan overraske positivt.

Edited by Pellick
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.