Web Analytics
Jump to content

Tråden om alternate picking.


Sortulv
 Share

Recommended Posts

 • Replies 41
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Klart. Jeg begynte å øve på denne teknikken etter at jeg hadde spilt gitar i 3-4 år. Før det var det for det meste snakk om å bevege plekteret fort, men etterhvert begynte jeg å skjønne viktigheten med en mer fokusert spillestil.

En øvelse som gir resultater er å spille skalaer der man spiller hver note to ganger, men at man passer på at de to notene er identiske. Dette for å forbedre presisjon og anslag.

Link to comment
Share on other sites

Har egentlig aldri forstått hva det er...

Kan noen forklare ?

Du plukker annenhver note opp og ned helt slavisk. Alternativet er jo da å plukke for eks. ned-ned når du bytter streng, noe som da går under economy picking. Det er som det ligger i navnet mer økonomisk, men visstnok vanskeligere å lære seg da mini-sweeper ganske mye og fordi det er vanskeligere å holde rytmen.

Link to comment
Share on other sites

Alternate picking synest eg er lettast utan plekter :P

Med nagla på peikefingeren får eg det ganske bra til, og med brukbar hastighet. Plekteret har ein tendens til å vri seg ut av posisjon :angry:

Uansett kva teknikk eg brukar stoppar farta tilslutt pga koordinasjonsproblem. Kjem opp til ein viss fart, og deretter blir det komplett umulig å få venstre og høgre hand til å synkronisere treffa på strengane. Reknar med det berre er øving som må til her også, men det er dette som er bøygen for min del.

Link to comment
Share on other sites

Hei alle sammen, bra at det var litt interesse rundt dette emnet, så jeg ikke starta denne tråden forgjeves.

Før om årene, når jeg hadde starta å spille, trodde jeg vel egentlig at det bare var å picke i vei med plekteret, og prøve å spille raskt. En stor tabbe, da jeg altså innarbeidet en helt idiotisk høyrehåndsteknikk... (Fingerbevegelser mellom tommel og pekefinger, noen? Eller veive rundt med armen??)

Nå har jeg derimot mer og mer innsett hvor utrolig viktig en stabil, bra plekter/høyrehåndsteknikk virkelig er, og at om du skal bli en bra gitarist og kunne shredde rundt over hele gripebrettet, er det nødvendig å finne en god måte å bruke plekteret på. Noe som funker selv om du setter opp farten til 208BPM, og hjelper deg med oppnå en godt artikulert, klar, rein lyd.

Når jeg studerer alle de store gitaristene der ute noterer jeg meg jo at mange av dem har en ganske forskjellig teknikk fra hverandre. Hva mener dere er den beste måten å gjøre det på?

Noen måter du kan gjøre det er vel å hvile hånden på broa eller de dypere strengene mens du picker rundt (det er dette jeg har vendt meg til, men jeg synes på en måte at det sinker meg veldig. Spesielt når jeg raskt spiller skalaer nedover alle strengene), hvile lillefingeren på gitarkroppen mens du picker (se John Petrucci), la hånden sveve fritt over strengene, uten noen annen støtte enn fra armen, osv osv.

Også den måten du holder plekteret varierer veldig fra gitarist til gitarist.

Hvilke gitarister mener dere har best picketeknikk?? :huh:

Edited by Blackvarg
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Heisann,   Jeg har tatt opp noe musikk før, men tenkte å investere i noe bedre utstyr denne gangen. Jeg har sjekket YouTube og Google, og funnet ut at jeg skulle gå til anskaffelse av Focusrite 18I8 (har også sett på Audient ID44 - antageligvis overkill? Da jeg er veldig alene). Uansett; Var egentlig fast bestemt på lydkort, men så ble det også sagt at jeg kunne bruke Headrush Pedalboard som lydkort / audio interface. Og en slik har jeg. Mitt spørsmål blir vel først og fremst, hvordan det brettet stiller seg i forhold, kvalitetsmessig, til de to andre lydkortene/AI jeg nevnte? Er det like-så-bra, bedre, dårligere, veldig mye bedre, eller hva? Jeg har ikke noe i mot å betale noen kroner, om jeg får kvalitet igjen for det. Jeg synes jeg sliter generelt litt med støy i utstyret mitt (alltid en eller annen buzzing-lyd, et sted, og det tar litt drepen på motivasjonen å spille tilkoblet - spiller for det meste "unplugged", selv med elgitar). Jeg ønsker i hvert fall bra utstyr. Noen forslag til hvor jeg kan begynne å løse dette problemet? Mener at jeg tok med gitar og forsterker til Gitarhuset på Alnabru også, og testet der, og "ingen buzzing". Kan det være noe med rommet mitt? At PC står der og andre ting?   Oppsummert; Jeg har gitarer, et Headrush Pedalboard, KRK Rokit 6 høytalere og en PC. Tenker å bruke Reaper som DAW til å begynne med. Jeg har et større ønske om kvalitet, og liten lag/latency. Og vil heller ha kvalitet (null irritasjonsmomenter) enn å spare noen kroner. Noen som vil hjelpe videre? Jeg er først og fremst en gitarspiller, og har dessverre mindre kunnskap om preamp, forsterker, etc. etc..    Takker og bukker for svar og hjelp!    
  • Som BobbyBay sier, se på Finn om du finner noe i nærheten til akseptabel pris, ta med gitaren og prøv.
  • Du bør ha 10" eller 12" høyttalerelement. Det er et must for å få god lyd. Så er det om man skal ha rør eller transistor / digital forsterker - det er en smakssak. Her er et par Vox Valvetronics (modellering): https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=262995185 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257890983 En rørforsterker kan får man ikke samme pene lyden på både på lavt som høyt volum, og man kan ikke spille via hodetelefoner med den. På en annen side får man en helt annen lyd, og annen respons (vanskelig å forklare.) En Bugera (rør) med mange muligheter til en grei penge: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=257472591  
  • Hej! Har en Gretsch streamliner g2420t som jeg brukte en billig forsterker til som ble ødelagt. Nå vil jeg kjøpe en litt bedre en (tænker rundt 1000-3000kr.) Siden det er en hollowbody som høres fin ut akustisk, vil jeg gjerne ha en amp som kan få den til å høre flott ut elektrisk også. Har ikke mye forstand på forsterkere så kunne veldig gjerne ha bruk for råd og eksempler:)))  
  • Smått hotte virker de ihverfall. Splitter overraskende fint og tonekontrollen roter ikke ting til når man ruller tilbake. Men jeg er ikke helt forelsket i halsen. Det er noe med den chunky v-profilen kombinert med relativt flatt fingerbrett som virker litt klomsete. Eller det kan være at halsen på den HBSC550-II`en er ekstremt god match her til sammenligning
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.